јас денес бев на скрининг во државна,колку е само интересно целото бебе се гледа и раце и нозе,главцето,секое негово движење,ми го разубави денот
женски во која недела ви го направија првото цтг? мене вчера ми направи матичната. нели е рано? цело време се мислам да не не е нешто во ред а и бебето при прегледот не мрдаше. докторката рече дека спие ама мене ме фаќаат паники таа рече дека е се во ред. бебето е 1 340 гр и се друго е во ред ама јас пак да прашам. а и ми рече да одам пак на контрола по 10 дена. ептен сум исплашена
Dobar den i od nas nie sme dobri ama izgleda na klocko moj mu e mal prostorot samo mava so koleno lakt , osobeno vcera bese dosta interesen za vreme na joga , sto da pravi morai toj da vezba so mama . Pozdrav od nas PS. izvinete latinica od mob pisuvam meridastom doktorkata ti rekla deka bebusot si e vo red nemoj da se plasis sigurno i ti ke go osetis koga e budno smiri se i samo pozitivni misli
Od nas aber nema, izlegov od bolnica vo petokot i sega sum vo domasen pritvor... Bucka i pokraj site sansi da se rodi pred vreme si uziva vo mese, rekonstrukcija mi pravi sekoj den, rezultatite se super, nemame gajle. Cepot pred 100 godini mi padna, eden prst sum otvorena, taka da bukvalno sekoj moment moze da bide. Odvaj cekam, se mi e spremno a najvazno jas sum spremna. Ete toa e mojot update! Svake, ic ne se sekiraj, spremna si! Veruvaj mi, spremna si 100%!
Ви се случило да почувствувате како бебето ја тегни папочната врвка??? Оваа мојава е премногу немирна , не можам да сватам дали и се замотува околу ножина па се обидува некако да се "спаси" , или си ја зема намерно враце и ме будалии ццц
добар ден мамички гледам новоо кај батерфлај чепчето а .. епа ај мила да не израдуваш побрзо и со лесно кој на скрининг кој на цтг .. шо убаво си ги видовте бебушките.. јас бев на очен денес една контрола имав очила дадено пред 100 год ама не ги н осев.. ништо страшно нема.. пред да седнам на тој апаратот ја прашав докторката дали е штетно дали има зрачење рече дека немало и си се упуштив.. е отидов у една печатница да фотокопирам документ буквално корнеше на лакови некој си киселини за една минута шо бев таму се отрув.. од таму у една аптека аптекарката чистела со доместос ај и таму корнеше аптеката на доместос.. денеска се отрув од такви киселини.. во главно сум добро малку настинав грлото де боле де не боле.. нос затнат ама се вооружив со овошје и ќе ми помине.. со ќерка си се дружиме стално се клоцкаме и така.. ај бидете ми поздравенки и чувајте се од студот
elnena.mak и butterfly.mk само со лесно нека ви е... Инаку јас сум добро, фала богу се си е ок. Во понеделник ќе одам да вадам крв за да ми дадат потврда за крвна група и на 12ти одиме на последна ехо редовна контрола
Гледам доста,да не речам сите од симптомите што ги имаш ги имам и јас. Се надевам дека и мене наскоро ќе ми падне чепот Ама по интернет гледам со паднат чеп и по две недели чекале до пораѓај. Јас денес станав со некое чувство дека денес е денот, 100% сигурна, денес ќе раѓам Може од нешто што сум сонувала Со лесно и тебе и на elnena.mak
девојцинја мои мили казете ми бар вие сте поискусни нели кога влагас у 31 недела влагас во 8 месец нели е така или гресам поздравце и нанкајте ми убоо позз
Да. Од 31 до 35 недела си 8 месец, а кога ќе влезеш во 36 влегуваш во 9 месец. Инаку update за ова неделиве нели имаше дискусии која недела си ако си на пример како мене 39+1. Епа женски тоа е 39 недела, а не 40. Попладнево бев на ЦТГ и докторката кога внесуваше податоци, рече дека сум 39 недела. И ние сме добро, уште го демолираме стомачето и тупкаме со главчето доле. само незнаеме до кога, се надевам што поскоро ќе излеземе зошто неможеме веќе, доста се тркалавме.
Морам да прашам некоја феминка со меше која неодамна си го сменила презимето и мора да извади нова електронска картица, како што и за колку време се вади, да не оди преку фирма туку јас сама да си извадам?? Ние со маж ми тоа долго го расправавме и го решивме Ти си во 39та недела ама полна, а сега оваа недела започнатава ја полниш 40та тоа ти значи тој еден ден, а утре ќе бидеш ПОЛНА 39ТА НЕДЕЛА И 2ДЕНА, А ТОА Е ВЛЕЗЕНА СИ ВО 40ТА А КОГА ЌЕ ДОЈДЕШ 39+7 СИ ПОЛНА 40ТА НЕДЕЛА
А имаш веќе електорнска картичка? Јас сега пред 1 месец менував презиме во здравствениве книшки.. само што јас веќе имав претходно извадено електронска..и на неа го пишуваше моето моминско презиме... презимето се менува компјутерски..одиш во завод за здравство и поднеси си со себе копија од извод,лична карта, копија од венчаница и книшките се разбира се надевам помогнав колку толку
Нели и јас прашував за ова? Му реков на мм да праша од работа и таму му рекле дека автоматски ќе сменеле тие од таму со промена на осигурување, и кога ќе одам на доктор да прашам како ми гласи осигурањето Ми звучи малце како таа да го откачила а тој па не сака да се замара и ете ти, пак мора јас Гелкаа Завод за здравство каде е? Тоа таму кај Црвен Крст или некаде кај Мајка Тереза ми спомнаа? Сакам да прашам и, во среда ќе одам на преглед, (4ти се паѓа) ако тогаш земам упат за пораѓање до кога ќе ми важи? Термин ми е на 22? И дали и кога треба да одам на ЦТГ како редовен преглед? Или тоа само ако имам болки?
Здраво девојки, Сакам да прашам дали и вие имавте менструални болки во рана бременост еве јас сум 9+1 недела и имам секој ден менструални болки. Кога го прашав гинекологот рече нормално е тоа а јас сепак се плашам да не е нешто ризично ова ми е прва бременост затоа.Особено кога повраќам после повеќе ме боли долниот дел од стомакот. Поздрав,
јас имам закажано цтг за утре,немам болки ама уште од средата ми закажа,39+1 ке сум,а за упат не знам, мене на 6 ми е термин ке видам утре дали ке ми даде и ке видам со контракции до каде сум . slimy нормално е уживкај
да да нормално е тоа да имаш болки на почетокот од бременоста е тоа и јас ги имав а и сите други .. се додека се слаби болки окк е.. а тоа после повраќање шо те боли стомакот и тоа е нормално не се плаши.. еве јас сум 7 ми месец и одвреме навреме осеќам како некој грч... нормално е да се имаат во текот на цела бременост поготово на почетокот и секако на крајот кога треба да се раѓа не се плаши душоо се е окк позз
Многу ви благодарам девојки за одговорот, Зашто навистина бев загрижена во главата ми се вртија лоши мисли. Поздрав
Слими, болките се нормални ама ти има да се грижиш уште многу Спојлер Мислам дека сите што се бремени за прв пат, па и по трет, ја анализиратаат секоја ситница и сакаат да знаат што се случува и зошто. Јас бев таква, сите мои другарки се такви, сите овде на форумов се такви. Нормално е, ќе си прашаш доктор кој преба да го послушаш затоа што тој знае најдобро за твојата бременост, ќе си прашаш овде,ние може да споделиме искуство со тебе ама сепак докторот знае најдобро. Иначе она што сакав да споделам со вас е ова http://www.telegraph.co.uk/women/mother-tongue/10457135/Are-we-a-nation-of-over-parenters.html Малце е подолга статијава ама е супер. Навлегува во многу важни теми за мајки, бебињата и бракот. Ако имате време од срце ви препоачувам прочиајта го.