Минус голем да ми пишете вчера не стигнав да вр прочитам и сега пола саат ве читав. Кооонечно бев на преглед бчера и официјално ме водат 2 недели плус,намедто 31+5 бебе одговара за 33+5 , карлично е и тешко дека би се завртил бидејќи мојата матка беше срцевидна и после операцијата се скратила малце па сега како заглавено си е горе,така ми објаснаа,не де потресов што ќе биде царски воопшо него што ќе биде побрзо Се развива супер 2100гр. буцко И постелката е почната да зрее некакоо многу брзо Следно за 3 недели почнувам со цтг и здравје ако си оди нормално 38ма недела закажуваме царски. Јас можам да кажам дека се чуствувам одлично,подвижна сум многу 1 кг плус само имам од 26та неедела до сега. Работам се по дома,но добивам страшни удари доле ниско од нозете на бебе мислиш ме отвара. А грло ми мереа вчера 31.нешто е супер затворено. Тоа е сега за сега Ајде само со лесо на @thinkerbell да се олеснеш за брзо
Девојки пак јас. Ме чеша кандидава ме спобудале. Матичнава ми вика да ставам вагинолети па да идам на брисеви за 10 дена. Дефинитивно е кандидата. Не сум имала пред бременост ама сега ми наплати. Во овие 7 месеци 3 пати имам користено и сега ќе ми е 4ти. Да напоменам последен пат ставав пред 2 недели ама без ефект. Е сега моето прашање е дали може да штети на плодот? Исто имам многу исцедок, два пати денес гаќиве мокри
Јадеш ли благо?? Ако јадеш гледај избегавај кандидата се јавува тогаш најмногу. На еден од последните прегледи кога бев кај матичниот му спомав дека имам исцедок (без чешање) и тој ми кажа дека во стил речиси секоја има кандида и дека не е страшно колку е нез колку за утеха пробај смени ги вагиналетите а и премивки со камилица треба да помогнат, пробај
Јадам деновиве многу. Настинав и само тоа јадам. Баш и кажував на @srekice матичнава ми вика слаб имунитет сум имала и кога ќе паднел ми се појавувала. А настината сум баш сега. Ставив вагинолета ама ќе се одмивам со камилица само нека помине. Не пробувам ни благо. Ауф ме изнамачи една бактерија
Лактагинот е послаб.. имаше едни кои се појаки и може да се користат после 5 месеци од бременост.. мислам дека мажестик се викаа.. јас имав гарденерела бактерија и со 2 пак лактагин ја отстранив а бев во 3 месец од бременоста.. матичната ми рече дека ако не успеам со лактагинот дека ќе мора да ја продолжам терапијата со мажестик ама притоа да чекам да влезам во 5 месец.. ама за среќа јас за 15-20 дена ја исчистив бактеријата (со 2 пак )...
Deneska kolku imam pesaceno, od 12 do 6, znaci sum se iznaodela Izmorena sum, ama pa moram da sum spremna za poragaj, koga ke mi tekne oti imam uste nekolku dena, panika me fakja I mnogu se dosadni so toa pisenje na fb i javuvanje ajde uste li ne si porodena
Ќе се отрујам, ќе си пукам у колено. Немам никакви проклети болки. Сабајле провокации ако не ме фатат. Па со провокациите ќе го јадам уште 10 саати можеби. Што ми е? Зошто ми се случува ова аман? Од лесна бременост дојдов на ова.
Не се отворам. Дремам само. Значи психички попуштив. Не ни мислев дека вакво нешто постои. Аман нека ме фатат болки веќе, на трепки ќе ги издржам, само да знам дека има крај. А бебево е посебно вознемирено и раздвижено, што дополнително ми прави страв.
Ме следат да, цело време. До сега беше ок се. Многу мрда бебе, не може ни добро цтг да се направи. Да завршам па ќе ме гледа доктор.