Јас ја имам мама ми ја купи за се да знам ама не ми е прочитана цела има интересни работи ама и не е којзнае што јас не би ја купила
Сега има се и сешто по нет,а и тука на форум Јас не би ја зела,но секако ти како си сакаш,секогаш е убаво нешто плус да имаш А и верувај кога ќе се роди едноставно сама ќе знаеш што да правиш скоро се. Ќе мораш.
А шо мислите за зрачењето од мобилните телефони??? Посебно штетни во бременоста биле. Се штитите некако или од лап топ седите? Оти по некоја логика моб ни е пред нас, над стомак кога седиме и чкрапаме на моб ..
што се засрамив таму се засрамив ама битно и дома убаво си поминавме. За тие што не дојдоа ќе знам за друг пат. Денес дојдоа кумојте со девојчето па ги однесовме децата во игротека се изнаиграа и сите задоволни. јас боди не можам да го соблечам во нормални услови а не па бремена.
Македонче,македонче поише ти штети грижата што се потресуваш за се и сешто мила него што штетат мобилните телефони .Опушти се мацо и кулирај
Ххсхах среќиче баш ме насмеа. Абе мила ми иди мисла и си велам дај ќе прашам некоја од мешињата ќе одговори. Не зборам многу на мобилен со другарки, а и со тие шо се дружам немаат појма од бременоста така да вие тука ми сте еденствени. Фала на разбирање.
Абе точно е дека ги зрачиме, и дека не чини, шо јес јес, ама слабо е тоа, да речеме во споредба со топилницата во Велес или туристичка прошетка низ Чернобил
Не сум породена девојки. Болки се уште немам, решија да чекаат до утре затоа што уште имало плодова вода, не истекла цела. Ако вечерва не ме фатат болки, утре дефинитивно провокации. Ќе биде тоа премногу болно, знам, со оглед дека отворањето не е започнато како што треба па ова да помогне само. И знам дека за џабе на крај ќе е, на царски ќе завршам.
шо сте се уплашиле од тие провокации?? ке биде побрзо со нив шо си правите стресови и компликации без врска
Затоа што од вчера од 6 сабајле сум со пукнат водењак, а абер нема од отворање и болки. И јас сум за провокации, ама барем на неколки цм отворено.
нема врска тоа на отворено или неотворено со провокација е побрзо а заводењакот не се секирај има жени и по недеа време шо се со малце истечен водењак и не е проблем они те чекаат да добиеш природно болки коа више нема ке пробат со провокација со провокација е брзо јас за 4 саати се отворив и породив со провокација 16 дена над последен термин
Јака ти душа жими се за ова психичка тортура што ја издржуваш.Ти симнувам капа Ти посакувам стварно од срце ко за себе си да сд отвориш и породиш ко од шала .
Не мора да си отворена за да добиеш провокација. Јас бев на договорено породување, ниту болки, ниту отворена. Ми пукнаа водењак и ми ставија провокација во исто време. За 7-8 саата се породив. За болење, боли, ама не е ништо неиздржливо, плус побрзо е Без страв и нервози. Штом си во болница и те следат се ќе биде во ред. Само слушај што ти кажуваат
Мешиња време е за спиење Ве поздравувам со една песна што ми се врте цел ден посебно овој дел "Јас само чекам однегде да се појавиш " Убав сон на сите
Женски ај совет.. 13та недела сум, досега не сум повраќала ни еднаш, иако ми се гадело, ама денес сабајлево се истурив. нормално е или треба да бидам загрижена?