Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    18.662
    Женчиња добар ден:) утрото одамна ми помина, станата уште во 7:15 а втора смена на работа|(
    Ај се моткав во кревет додека поминаа кризите со лошењето,станав и си почнав низ дома, алишта,садови, ја чистев плотната од шпоретот абе мислиш ко да ме исцеди, енергијата ми ја зема... после тоа пофати нешто,седни одмори... јас не знам што ќе беше ова да немам сила едно ќебе да истресам:^) дали само на почетоков ќе е вака или и после:worried: а што сум таква,место не ме држи ако е растурено по дома...
    Како е кај вас?
    Дали денес имаме ново бебе?:)
    @thinkerbell :hug: за поддршка:*

На koritsaki и NNA им се допаѓа ова.
  2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    18.662
    Ако ти е за утеха во 7ма недела 7 дена од купатило не излегов, цел ден ми се повраќаше не само утрото, сега влегувам во 11та пред некој ден пак почна лошењето, само не е толку страшно како првиот пат (или се навикнав). Плус тоа,ослабев 3кг гинекологот рече дека е нормално за прво тромесечие, бебето си напредува како што треба.
    Ми дозволи Рупурут или Гастрогард, пијам и Антиметил апчиња на база на ѓумбир и сите други варијанти што можат да помогнат, соленки,леблебија,кока кола, бадеми... ма да подобро ми е да се олеснам да си повратам па после да сум раат.

На koritsaki, NNA и Mini90 им се допаѓа ова.
  3. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Да ве прашам вас поголемите мешковци колку ви се активни бебушките? Јас еве 32 недела уште не гледам да ми се испакнува стомак како што гледам на видеа на јутуб и како што ми кажуваат другарки. Мрда моево ама многу е нежно само малку како да ми го здрмува стомакот кога ќе се размрда... има ли потреба од загриженост? :^)

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    нема потреба да се плашиш трудна си се е нормално тоа ;) и мене од нигде никаде ми дојде и веке два месеци ме држи уште за жал .. инаку и јас ослабев 3 к, и нема абер нагоре да тргне работава ..

На Mini90, Martka и NNA им се допаѓа ова.
  5. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Јас сум помала со недели од тебе ама и мојава мава упорна е ама нежна е многу .Знае да откачи понекогаш некој јак удар па да викнам ама релативно нежно е.Можеби ради постелката што е на преден ѕид па ги амортизира ударите и не се глед-осеќа толку.

На Martka, lady.N и NNA им се допаѓа ова.
  6. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Јас сум 33+6 ама и моето бебе е така како опишаш ти можеби заради постелката ама во ехо е добро така што мислам дека нема место за паника, иако и јас се секирам зошто луѓето велат дека ке те боли, ова она, кај мене ништо од тоа можеби кај секоја е различна. Поздрав

Нема потреба за грижа нормално е јас 33+6 па нр поминува неделата без да повратам 3 пати. Ти посакувам лесна бременост. Поздрав

Последна измена од модератор: 18 март 2019
    На Mini90, lady.N и srekice им се допаѓа ова.
  7. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Девојки димери 1602,17+4 сум се загрижив колку е опасно?Ви благодарам Нормално е до 500.

8. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Знам дека кај бремените жени се толерира до 2000, и кај мене во 26 недела беа 1540 ама после еден месец ми падна на 704, веќе ги немам проверено, тоа треба и на ехо да се гледа ако бебето се развива добро нема потреба од грижа ако има нешто гинекологот ке ти пише да примаш клексан. Поздрав

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    А кој те прати да ги испиташ? За ова ќе си идеш обавезно на трансфузиолог и тоа добар некој да ги види и димерите и времињатс на коагулација и ако е потребно ќе ти се даде терапија.Обавезно да идеш.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Нормално е Мини, ич да не се секираш. Ако продолжиш со повраќање оди на гинеколог ќе ти каже тој. Мене ми даваја анти метил на природна база ѓумбир и многу ми поможваја, одма ми поминваше. :*

На Mini90 и NNA им се допаѓа ова.
  11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.037
    Допаѓања:
    108.724

Не се секирај воопшто. И јас не повраќав а еве од утре влегувам 10та недела и пред некој ден два дена по ред повратив. Јас приметив дека кога ми е празен стомакот ми се случува ова па само што ќе станам од спиење земам си јадам соленки :) сега овие денови не сум повратила. Друго што забележувам е дека ми сметаат миризби , крема за лице не ставам ми се гади, одредени парфеми што ги користев сега не ги користам.. воглавно мирисите ми сметаат :)

На Mini90, NNA, Ive13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Зарем стаса 10та недела??? Иии ама лета времево ,јас па ко цело време да сум во место :rofl:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Мила примам клексани,па се загрижив дека и покрај тоа што примам пак се повисоки,а наодот од транафузиолофот "наод во склоп на бременост"ми пишува,ваљда е нормално.

На NNA и Софија 88 им се допаѓа ова.
  14. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.129
    Zdravo zenicki sakav da ve prasam vo koja nedela go pravevte prviot skrining izvinete na letinica od tel pisuvam

15. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Мила,примам клексани и терапија,и одам на транафузиолог,но и покрај терапијата димерите ми се повисоки,па се загрижив.Мислењето на трансфузиологот е "наод во склоп на бременост"па ваљда е нормално.Иначе сум 17 недела.

На NNA и srekice им се допаѓа ова.
  16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.037
    Допаѓања:
    108.724

И мене не ми се верува :D:D:D ама времево лета :)

На NNA и srekice им се допаѓа ова.
  17. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Епа не се плаши тогаш штом си покриена со терапија.

На NNA и Martka им се допаѓа ова.
  18. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Значи ми се плаче на цел глас ;(
    Некам ни прегледи више ни ништо сакам да заврши ова патешествие ;( секој втор ден прегледи, чекање, глупости слушање и секој различно кажува, веќе незнам ни што да мислам. И стандард најглупото прашање скриниг правеше ли, да правев иии што има нешто??? и нема одговор ке си пукнам ;(
    BPD 37+6; HC 37+1; AC 40+6.. Наместо да сум 39+2 пак сум 38+4 и термин место 23 сега е 28ми март аман више. Што е уште по глупо 2-3 прста за кој како сум отворена веќе неколку дена а болки никакви стагнираме во место :@ денес фалеше да каже и дека имам повеќе плодова вода бе одкаде тоа сега :@
    ЦТГ одвај успеваме да направиме ми го мрдаат цело меше за да биде правилно, кај мене контракции јок рамна линија ;(
    И најглупавото следи движење кое мавање на психа сега треба да се потресувам ако ја нема саат време да мрдне :@
    Разочарана сум премногу плачам како мало дете нормално ли е вака нека кажат нека не ме вртат само, сега ке му одам на матичниот има се да ми објасни инаку нема да можам да функционирам....

Извинете за долгиот пост и негативноста во него :(

19. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    Јас од денеска ја почнувам 40 недела, немам никакви знаци за раѓање.
    Здравје во среда сум на цтг, па ќе видиме овој пат што ќе покаже. Многу ми е тешко веќе, само на спиење ме тера, болки во препони имам страшни, стомакот ептен ме чеша, не го ни осеќам, градите страшно ми се издуени и болни, муабет не ми сс прави со никој и така.

Последна измена: 18 март 2019
    На Ive13 и Ringishpil_ им се допаѓа ова.
  20. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    12 та или 13 та недела е најдобро. Јас утре ќе го правам, ќе бидам точно 12та недела.

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.