Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    мешковци имате ли болки во грбот, а бе над г'зот се случува да ме стегне силно ко да ме парализира ама набрзо пак ме пушта. Обично се случува кога ќе се залежам, или ако лежам на грб цело времe. При крај на 16 недела сум, од тежината на бебчо да не ми е?

2. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    Ние секој ден си мериме шеќер и секој ден ни е многу висок :( а воопшто не јадам како порано внимавам Али и на сабајле кога станувам висок е докторката сакаше со диета да пробам ама не можи ми треба инсулин а кој ке чека до вторник тогаш имам термин ама ништо понеделник сабајле ке се нацртам на болница оти ме загрижува многу толку висок да ми е шеќерот ми е страв со секој изминат ден дека поголема ке станува :( и се надевам после терапијата со инсулин ке си се врати пак во нормала колку да не сакам на тоа да мислам не можам ептен тажна сум еве сега малце јадев па ке видам колку висок е уфф маки. Немав никакви грижи се си беше во ред а сега наместо последните месеци да уживам ова ми се случе ;( слушнав дека помагало половина лажичка цимент со млеко или јогурт да јадиш што мислите тие што знаат нека пишат оти очајна сум ;(

3. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079

^Većina začinskih trava koje se koriste u kulinarstvu, mogu da se koriste i tokom trudnoće, ali u malim količinama, da ne bi izazvale grčeve i prevremeni porođaj. Tu spadaju: celer, čili, cimet, komorač, oraščić, origano, peršun, nana, ruzmarin, šafran, žalfija, majčina dušica.

(цимет јас не конзумирав во тек на бременост)

http://www.yumama.com/trudnoca/ishrana- ... ranom.html

најди исхрана за дијабетес ама во тек на бременост,

4. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    ау мила, никако немој, па кај се видело млекото со цимент да се пие? хахахаха. Добра фора излезе ова, една печатна грешка може многу да смени од смислата :D

5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    јас користам цимет во чајот... добар е за кашлица и за грлото... од ќесичката ќе си истурам директно во чашата.. како на врвот од лажичката.. џанина се надевам дека поскоро ќе си најдеш некој лек шо че ти помага за шеќерот.. а штом рекле инсулин тогаш ставај.. и не се нервирај не се сеќирај од тоа повеќе се качува...

6. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    не да имам болки умирам од болки :( нојческа солзи крокодилки испуштав од тије болки во грбот аххххххх ;( мм ме масираше ама габе :( се напив и дафалган и то не помогна

7. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    slimy срцко кога че ги осетиш тије болки ако се појаки легни малце и одмори :) мене така ми се смируваја :)

8. Happy.Mama

Happy.Mama Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    120
    Здраво мешиња :hai:
    Најпрво да се претставам бидејќи сум нова овде и ова ми е првото мислење ;)
    Живеам во Виена, Австрија :) Ве следам целата моја бременост, и научив доста од вас па еве и јас да се зачленам :D
    Терминот ми беше денес, ама на бебушко уште не му се излегува :D Ме викнаа утре сабајле повторно на преглед па ќе видиме :D Многу сум возбудена, прво ми е :) Синоќа цело време сонував како мм го држи бебенцето во раце, а тоа се смееше ..
    Леле што ќе правам :wasntme:
    П.С машко е :party:
    Се надевам за некое време ќе се читаме низ темите за Бебе, само нека се роди здраво и живо :inlove:

На Beautiful-Princess, zalosna, Agrona и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    добредојде :hai:
    тука некаде сме :D јас имам уште 7 дена до термин,утре сум на цтг,и на моево ама ич не му се брза :wasntme:
    за возбудени сите сме, бај да веј и мене ми е прво ,разликата е што ти ќе се породиш во подобра клиника :D

нека ни е со лесно на сите :D

На Happy.Mama му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127
    dzanina колку тоа ти е висок шеќерот насабајле и после јадење?

11. Happy.Mama

Happy.Mama Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    120
    Mi se prijade nesto blagicko, stanuvam da zemam i samo osetiv topla voda po nozete... lugje mi pukna vodenjakot :tmi:
    Go cekam mm od rabota da dojde da me zeme :) torbata e spremna, a jas prevozbudena :)
    Adrian doagja.. utre ke se guskame :inlove: se nadevam

На Beautiful-Princess, ddevojce, Agrona и 3 други им се допаѓа ова.
  12. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    па требало според докторката да ми е на сабајле увек 90 а мене ми беше 96 и после еден сат мерење ми беше 203 значи ептен се кренало а јадев само две тенки лепчина танки црн леб и една чаша чај и тоа за бремени жени без шекер го испијав и беше висок 203 после два сати шетање излегов малце да прошетам оти велат дека помагало беше 147 а нормално требало да биди до 135 хмм можно ли е да е дека два дена ја држам диетата па одма не можи да се нормализира незнам ама вака ако продолжам ке ослабам многу а баш сега треба да сум поголема во тежина :(

13. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    мама со лесно да си се породиш :hai:

14. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079

со лесноооооо ... аман и мене шо не ми пука веке :devil:

15. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Јеиии ајде со лесно. :inlove: :clap: :*

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    хахахах не ти се чека а :D пукни си го.... ти во мноогу брзо време ќе бидеш слушај ми збор :lol:

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    еми ке видиме ddevoj;e, малиов освен клоци ништо друго не знае :devil:
    ау камо утре на цтг да ми кажат дека имам контракции и да идам во болница и да ми го пукнат водењакот и да излезе пировчево :lol:

ако е ко шо кажа ти девојче дека ке се деси наскоро кој ке те бара по македонијава мекица да ти даде :D

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. evali

evali Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    7
    здраво труднички!!!
    нова на форумов....ве читам подолго време па решив да ви се придружам во кафе/чај муабет за нашите мешковци и бебковци кои си се на топло, си клоцкаат и си уживкаат :)

Инаку во понеделник го отварам третото тромесечие, прв ден од седми месец....ситнооооо :D

На Agrona, zalosna, ddevojce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    јас денес од досада само пречекувам трудници хахаха ајде повелеле со лесно и на тебе :D

На captivating и evali им се допаѓа ова.
  20. ivanova89

ivanova89 Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    3
    Zdravo na site :) veke podolgo vreme ve citam i razmisluvav da vi pisam i da gi spodelam moite iskustva za bremenosta zaedno so vas .Inaku sum 32 nedela i se e ok do sega .

На Agrona, zalosna и butterfly.mk им се допаѓа ова.