Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. lady.N

lady.N Популарен член

Ме смиривте малку и кај мене е постелката на преден ѕид се надевам дека е заради тоа. Ќе прашам на наредна контрола ама дури за 3 недели сум. :hug:

NNA likes this.
  2. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Пробаланс лејди ги имате користено? Ок се?
    Ме напна кандидава и ми ги препорачаа како добри во аптека.Ми здосади од сода и камилица. Матичната и така ми препорача само со тоа да пробам,ама овие на своја рака си ги земав.

3. srekice

srekice Популарен член

Нашите бебиња си прават грациозни движења во стомакот ,полека да не се познаваат:D
    Иначе моево си има изгледа лежалка за сончање поставено во стомак па кога мава ,мава хоризонтално од крај во крај во исто време :x

NNA, Martka and Emma2 like this.
  4. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Фала многу јас заборавив за првото кога правев приска и скринин каде ке правиш приска и скрининг ти

5. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Бони, ајде те молам немој такви негативни мисли сега баш при крај. Се ќе биде во ред, ќе видиш.
    5 дена разлика во термин не е ништо, тебе 1виот термин ти е одреден според последна менстурација, но цела недела ти е во плодни денови, може се зачнало на 1виот, а може на 7миот ден, тоа никој не може да го предвиди, така да терминот нормално не значи дека е дефинитивен, ретко која жена се пораѓа на термин.
    И зошто толку често ти закажуваат прегледи? Тоа матичниот или Младен?
    Пола саат пред да правиш ЦТГ обавезно напиј се кока кола и изеди нешто чоколадно.
    Ајде без нервози, ние може и во ист ден ќе раѓаме, јас сум 38+6, термин ми е 27.03, може и цимерки ќе се погодиме, ќе те искарам тогаш за нервозите што си ги создаваш да знаеш. :!: :hug:

Ringishpil_, koritsaki, NNA and 2 others like this.
  6. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Последна ми е на 06.06 и тогаш краен термин би било 13.03 ама ради нередовен циклус ми е поместено се. Ради поминат термин по менс ме вракаат на два дена

7. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Не се нервирај, штом влезеш 38 недела кажуваат да следиш движења. Треба да има најмалку 10 движења од кога ќе се разбудиш па до кога ќе си легнеш. Инаку не слушај за поместување на термин, кај мене секоја контрола каснеше бебе 1 недела освен последните две во 9 месец, терминот ти е по последна менструација а тоа за колку одговара бебе на ехо секој ден различно ќе ти кажуваат зошто бебе е веќе големо и не можат точно да измерат. Ако видиш во делот за килажа стои +- 500грама во 40 недела. И кај мене немаше ништо до терминот и се нервирав со прегледи, со цтг, со отворена си 2-3 прста, па не си, скратено грло и омекнато, па не, на крај пукна водењакот одма после терминот.
    Опушти се, знам колку е тешко, но насочи ги мислите кон друго, јас искрено секој втор ден го чистев купатилото за да смирам нерви.

Ringishpil_ and NNA like this.
  8. ***Bony***

Ова е тренирање на нерви дефинитивно исто де си де не си а и движењата кај мене наутро слабо мрда понекогаш и ја нема а навечер е поактивна треба ли да паничам за тоа? А и покачена плодова вода страшно ли е? И колку време може да сме 3 прста отворени нели смета на бебето?

9. Emma2

Emma2 Популарен член

Во Авицена на прегледот од резултатите си има референтни вредности според тромесечје. Сега испитав, т.е денес имав резултати.. Ти си втор семестар , пишува за трудници во втор семестар рамка во која се движат се 320-1290. Така да, тоа е тоа... продолжуваме со клексани, и прати на ехо редовно протоци и немаш гајле... ја веќе влагам во трето тромесечје,вика до 1700 треба, моиве 2004 се, ама на ехо ми рекоа протоците се добри... ќе ги симнувам наредниве недели, ќе се симнат ...

srekice, NNA, Martka and 1 other person like this.
  10. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Штом си имала нередовни циклуси требало матичниот уште во првото тромесечје да те заведе со нов термин според мерките на бебето, а не да те води цело време според последна менстурација. Тогаш мерките се попрецизни бидејќи бебето е помало, сега колку и да сакаат не можат прецизно да го измерат.
    Знам дека си во неизвесност и си исплашена, ама кога ќе му дојде време на бебе ќе си излезе, очигледно му е убаво кај мама во меше. Следи движења и кај мене момата е поактивна приквечер, односно кога јас ќе се смирам таа се раздвижува. Тоа што си отворена не му смета на бебуш, започнал процесот веќе, треба да си среќна штом толку лесно се отвараш, некој до 3 прсти отварање страшни болки ќе преживее.

11. Septemvri

Septemvri Популарен член

Слободно можеш да ги користиш, тие се пробиотици, ја подобруваат вагиналната флора. Јас денес бев на контрола, 16+5 сум, и матичната моја рече ако имам проблем со кандида на 2 недели можам по 1-2 вагиналети микорил или други за кандида тоа не било ништо опасно. Инаку почнав лактогин капсули орално веќе неколку дена па ке видам од нив ако нема подобрување, ке ја испробам и оваа тактика. Мислам дека и од лактогин има ефект, и тие се пробиотик и можат да се користат подолг период во бременост.

Мариаа. likes this.
  12. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Ти си знаеш како и колку мрда бебе. Треба да се примети нешто што отстапува, на пример кај мене еднаш се случи да биде активна без престан саат времеи многу силно да мава и тогаш се упатив во болница, лажни контракции и добив инјекција апаурин. Инаку и кај мене беше активна попладне повеќе и ептен рано сабајле кај 7-8. Ако не ја осеќав некогаш ќе каснев нешто благо и одма ќе се јавеше. Јас бев отворена 2 прста од 36 недела, значи 4 недели, на бебе не смета. А за плодова вода не знам што да ти кажам, секогаш ми кажуваа доволно што и да им значи тоа.
    За се што те мачи прашај си го матичниот или на контрола кога ќе си.
    Мене еднаш ме изнервираа к8га правев цтг и завршува и доаѓа доктор да го скине ливчето заш сестра во моментот немаше и го прашувам има нешто ми рече има...бебе, зар не знаеш :@ му реков па и мислев дека е тоа ]:)

NNA and ***Bony*** like this.
  13. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Има ли некаква штета од ехо на две недели да се прави ? :?:
    Еднаш дури ми се погоди два пати во рок од една недела...сега последно ми рекоа дури на втор скрининг, али мене тоа ми се гледа мн далечко му доаѓа за месец и недела дена да одам, не е тоа мн време да си одам на две недели или ? :?:

NNA and Martka like this.
  14. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Фала ти. Лактогин јас баш пред бременост користев ,ми помогнаа.Не ми текна сега на нив,иначе тие ќе ги земев. Ќе пробам со овие сега па ќе видиме. Досадна е кандидава.

Septemvri likes this.
  15. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Никако Софи. Јас првите месеци на неколку дена идев на ехо. Уживај си

NNA and Софија 88 like this.
  16. Septemvri

Septemvri Популарен член

Нема штета, не се мисли. Претходната бременост ми беше патолошка и многу често беа потребни контроли, жив и здрав син имам.

NNA, Martka and Софија 88 like this.
  17. Martka

Martka Популарен член

Ема на колку време да одам на контрола.Му пишав на Ивановски и на матичната за да ме ѕирнат и двајцата ми велат немало потреба.Е ај сега...

18. Martka

Martka Популарен член

Софи кај Палчевски одиш на таа контрола.И јас викам и сакам да одам барем на две недели,ама еве ми велат немало потреба.

NNA and Софија 88 like this.
  19. ***Bony***

Да мила од сам страт со потврда од првиот скининг кај друг доктор како второ мислење го сменавме терминот и 23.03 е по направената промена и постојано си одговараше на неделите до сега но кога те прегледува нов док те прашува за последна менс и тогаш излегува дека ми е надносено па се објасниваме ама ради сигурност за да ме пратат ме враќаат на два дена за секој случај. Многу ме плашат тие нивни фаци што ги прават а ништо не објаснуваат, само се да биде добро ке издржам колку треба. Фала ти на советите :* ке пробам да ги смирам мислите ке морам, сепак фала ви на утехата ми значи многу :hug: :*

NNA and Lolipop23 like this.
  20. ***Bony***

И јас мислам да појдам матичниот да ми објасни се од извештајот барем малку да ме смири, фала ти на советите ке пробам и јас со благо да ја активирам почесто :* :hug: