Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Мене половината ми е најосетлива во бременоста на почеток баш тој период што си ти имав слаби болки и крцкања во неа. Сега се многу појаки како да не е моја без разлика дали седам или лежам првите чекори ми се како да проодувам прв пат. И секој преглед прашувам дали е нормално и секогаш ми велат дека е во ред и дека е очекувано да боли и да не ја осекам како моја како скапана. Незнам ако сакаш прашај си види може кај различни организми е различно

На koritsaki и NNA им се допаѓа ова.
  2. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    Јас незнам зошто, ама толку ми се плаче т.е рика, мислам дека од пред 2 недели животот ми се смени овде поради некои личности, сакам дома да си одам, многу сакам.
    Незнам дали е до хормоните, незнам дали се случува тоа кај мене само, што сум толку осетлива.

3. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    И јас се чудам од каде такви крокодилски солзи ми налеваат и се тешам дека се од хормоните :lol: вака не сум плачела којзнае од кога :D само прст покажи ми и ке си почнам да плачам :lol:

На Gili B. му/ѝ се допаѓа ова.
  4. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    нема потреба од ехо на недела дена или на две недели. Тоа го прават првите 2 месеци за да се следи развојот на ембрионот. Таман си е на месец дена

5. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    @NNA ти притиска нерв бебчето и затоа се укочуваш. Ако потрае ќе се јавиш во болница да те видат.

@Nenna97 каде бе ќе бегаш дома? Абе има да им седиш и кран да не те дига еј. Нема ликови ме изнервираа сега се твои пет минути ти да нервираш. Пцуј! И плачи:)

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Јас па за чудо да не се заречам, претходно имав со години мака со половината а сега од кога сум бремена не ме боли нешто баш:?:
    Ама затоа препоните ми плачат:D

На NNA и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  7. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Фала за одговорот, да тоа што велиш мене ме болеше например кога работев нешто дома и ако почнам да пешачам ке помине ама овие два дена не поминува ни со седење ни со одење и кога одам ме боли. Ама ке видам утре како ке биде. Ти посакувам лесен пораѓај а за бебето ич не се секирај јас одам кај 2 докторки никогаш мерењето не бил исто едната секогаш го ваѓа бебто 2 недели напред а другата 1 недела назад ич не ги слушај ако бебето мрда све ке биде во ред. Поздрав

Фала многу, ке чекам и утре ако не помине ке одам да ме видат. Поздрав до тебе и твоето девојче.

Последна измена од модератор: 18 март 2019
    На ***Bony*** и FreeMind им се допаѓа ова.
  8. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    Од денес 19та недела. Средував прееска низ дома и најдов пакети со алишта од првото дете. Сум ги заборавила скрос. Многу имало. Од радозналост земав еден пакет да си ги разгледам IMG_20190318_192717.jpg па јас све сум била обезбедена :lol: ова за унисекс со оглед на тоа што уште не го знаеме полот.

На bella12, lilo, Magic13 и 8 други им се допаѓа ова.
  9. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.294
    Добро утро женички. Јас од денес стартувам со 21 недела. Матичниот ми даде да пијам 90725541_rechts_vital_pregna_vn.jpeg испив од нив една лента и многу ми се зголеми апетитот. Сега ако продолжам вака незнам кај ќе стигнам. Не сакам да се поправам повеќе од 15 килограми. :sweat: Не ми сметаат на ништо, значи немам ни киселини во желудник само што многу ми се јаде.
    Што ме советувате? Да ги допијам овие па да барам само Фемибион 2 или нечто слично?
    Плус тоа воопшто не јадев благо а оваа недела како некој наркоман сум. Никако неможам да престанам да јадам.;(. Дајте некој совет.

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  10. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Честито анитче.Живи ,здрави и ве
    Не срце не ти е апетитот од нив.Бебето си бара да јаде.Залажувај се грицкање нешто ситно колку да ти се засити желудникот.И јас ко термит се движам низ куќава,се што се движи би изела ,за благо да не збори во живот не сум сакала а сега шеќер би сркала со лажица ама несмеам :@

На marchi-cool, koritsaki, Septemvri и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    И јас тој период јадев мноооооогу, мислам тогаш најмногу килца качив:?:
    Не верувам дека е од нив, бебе си бара, затоа ти е отворен апетитот:)

Навечер знаете стандард процедура по 4 пати во вц.
    На два пати кога легнав горе во стомак осетив како чудна вибрација,досега непозната ми се чини.
    Како ноџето на бебето да му извибрира,незнам како да објаснам...
    Еве сега си мрда стандард.
    Чудно ми беше мн.

На NNA, koritsaki, Septemvri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    На koritsaki и Septemvri им се допаѓа ова.
  13. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.849
    Допаѓања:
    7.053
    Не ти се зголемил апетитот од витамините :) Јас ги пиев цела бременост и само 8кг. се поправив

На lilo и NNA им се допаѓа ова.
  14. ivanshe

ivanshe Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    259
    Јас пиев прегназон до 22 недела, и докторот ми ги прекина, ми даде само железо да пијам, со образложение дека ќе се здебелам многу од витамините, и така поголема штета се прави. И мене ми беше чудно, ама стварно од кога престанав да ги пијам не качував на килажа толку т.е по едно кило во месец, претходно по 2-3 качував.

На lilo и NNA им се допаѓа ова.
  15. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Зошто се испитува комплетна крвна слика пред пораѓај знае ли некој?

16. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Мешиња јас вчера бев на контрола за цервиксот кај матичен. Ми го мери, 15мм со фанелинг. Од таму правац патолошка. Ме прегледуваат и таму, иста дијагноза, ајде рачен преглед, на око добро изгледа ама омекнат цервиксот, уз пат и брисеви ми земаа и викаат те задржуваме да примиш инекции за зреење. Ама им текна дека инекциите ги даваат од 26та недела, а јас 25та. Па држ не дај, ѕвонат по телефони, што како да се прави. Викаат и да те задржиме нема што да ти праиме, немаш контракции, инекции неможеш да примиш...На крај одлучија да ме боцнат прогестерон и ме пуштија дома на строго мирување до понеделник. Во понеделник здравје на контрола, па ќе се одлучи што понатаму. А периодов и онака ми е тежок, лани на денешен ден ме примија во болница, на 22ри родив мртво бебе. Сакав да можам деновиве да искочам од дома и да не мислам на тоа, да си купам нешто за бебка да се расположам. А сега закована во кревет. Нз како ќе преживеам.

Од вчера само читам за тие инекции, има некоја искуство?

Извинете вака малку подолга, ама тешко ми е, морав некако да се испразнам....
    Ве гушкам

На lilo, FreeMind, Ive13 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    А тебе до сега никој не ти мереше цервикс??? Да видат и да предложат церклаж да се направи :^)
    Лежи ама стриктно кревет вц да ти биде релација и ништо друго.

18. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Ми го мереа пред две недели, беше 26мм и тогаш ми рекоа мирување и контрола за две недели.

На NNA, Septemvri и srekice им се допаѓа ова.
  19. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    Na mene pred okolu eden saat, mi protece nesto, ne sum sigurna dali bese vodenjak, ama mokra bev i gakji i trenerki, sega za sega nema bolki i ne se sluci pak takvo nesto.

На NNA и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  20. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Само лежи колку повеќе можеш.Ќе биде во ред се.

На NNA и tetoviranta им се допаѓа ова.