Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Женски ми искочи на фб, па викам да споделам со вас. Поздрав Screenshot_20190319-123029_Facebook.jpg

На Septemvri и srekice им се допаѓа ова.
  2. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Лежам, и мм зема одма одмор за да може да ми помага јас да не мрдам. Фала ти

На NNA и Septemvri им се допаѓа ова.
  3. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    A кажи ми брисеви правеше? Ок ти беа?

4. tetoviranta

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Во 12та недела беа чисти, од тогаш не сум правела. Вака во исцедок немав приметено некои промени за да посомневам дека можеби има нешто. Вчера ми земаа на клиника и кога ми зимаа рекоа дека на око изгледа чисто. За секој случај ми направија премивка со некоја теност оцтисепт мислам се викаше за дезинфекција и ми препишаа антибиотик. Сеа ќе видиме резултати...

На NNA и srekice им се допаѓа ова.
  5. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Добро превенција направиле значи.Мора да си чиста за да не направат беља бактерии па да навлезат во цервикс.

На tetoviranta му/ѝ се допаѓа ова.
  6. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    1.567
    Лежи и мисли позитивно станувај само до вц,знам дека е тешко ама ќе издржиме се за нашите бебки. Те гушкам,ќе биде се во ред.Не читај на нет за дијагнози.

На NNA и tetoviranta им се допаѓа ова.
  7. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Јас со претходната примив две дози, тоа ги зрее белите дробови на бебето, во случај да се роди предвреме, да може самостојно да дише. Во оваа ситуација може само да ти помогнат, и строго најстрого мирување, јас го износив до 37гн. Еве јас едно позитивно искуство за кураж.

На Lolipop23, Nane26, NNA и 5 други им се допаѓа ова.
  8. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Мешиња добар ден... убав е и денес денот.. се крои план каде да се шетне .. е сега овие ги видов и некако ме примамиа да прочитам се за нив.. ко добри ми се видоа .. кој знае дал се ефикасни .. цената им е добра некаде околу 400 ден а демек добри се, имаат железо, витамин Б, 12 и фолна киселина... Што мислите Вие, ги користела ли некоја од тука, искуство?!?

Прикачени фајлови:

9. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Само строго мирување гледај филмови да ти помине време ама станување за во вц само ништо друго. Со лесно :hug:

Нате да се надеваме дека е водењакот тркни до лекар :*

На NNA, tetoviranta и Nenna97 им се допаѓа ова.
  10. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    Јас сум утре на цтг кај матичната, денеска она само сабајле работи, ама ми даде упат за на гинекологија ако има нешто, ама еве чекам некој друг знак за раѓање ама нема.

На NNA, afrodita26 и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  11. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    А вагинален преглед имаш ли направено дали си отворена?

12. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    Да на мене уште од 30 недела овде ми прават вагинален преглед, бев во петокот не бев ни прст отворена, а минатата среда бев на ехо во болницата кај што ќе се пораѓам, има доволно плодова вода, папочната врвца е добра, плацентата исто и затоа ми кажа докторот од овој понеделник т.е вчера ми дава плус 10 дена фора за раѓање:)

На NNA и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  13. ***Bony***

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    @Nenna97
    Одлично се си е во ред :) тогаш чекај болки се надевам наскоро ке бидат и поскоро ке се гушкаш со бебушката :*

14. tetoviranta

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Да, ми рекоа и среќа што не сум отворена. Докторката беше сигурна дека ќе истераме до при крај.

Фала ти најмногу. Мн ми е полесно кога ќе прочитам позитивни искуства.

Мм ми вика ајде ма што све не издржа па ова, лежи таму уживај и понашај се ко султанка наредувај само :D:D:D знам дека се е индивидуално, и да прочитам нешто лошо игнорирам, само позитивните искуства ги регистрирам да ми дадат поттик дека и други поминале низ ова :) фала ти за поддршката, те гушкам најсилно

На Adeline, NNA, Ive13 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Женички како точно да знам кога мрдаат бебињата, немам искуство какво е тоа чувство, па и кога нешто се дешава си викам тоа е или не е филм си правам :?::lol:

16. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Јас во 21ва или 22ра осетив мрдање прв пат.Онака ко рипче во мрежа фатено кога прета :D

На Nane26, NNA, Софија 88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. tetoviranta

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Која недела си? На почеток ќе ги осеќаш како пеперутки да ти прелетуваат нежно, како скокоткање. После како да имаш гасови или како да ти кркорат црева. После тоа веќе ќе бидеш сигурна дека се бебињата без двоумење. :D:D

На NNA и Софија 88 им се допаѓа ова.
  18. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Јас минатата недела т.е 16-та осеќав како еднаш ми мрдна нешто си помислив мускул некој е па ми рипна што викаш, утредента пак два пати едно по друго и така од тогаш секој ден истите " удари" ги чувствувам така кратко трае удар и го снемува ... убаво го опиша ова со риба во мрежа фатена па рипка така некако и моево ми делува.. и се од истата страна на стомакот, ко да само едното е активно, другово не сум го сетила уште не знам дали во исто време и двете би почнале да мрдаат..
    @tetoviranta јас не ги чувствувам така како пеперутки што викаш , моиве веројатно ова се мрдања или само пусти радости се :?:^_^:D:rofl:

На Nane26, Martka, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. tetoviranta

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Кај секој е различно, јас сум мн слаба и доста рано почна да ми се гледа на стомак коа ќе се раздвижи малава. А од понемирните е, си прави журки внатре. Сега и преку облека ми се познаваат бранови на стомак кога си се занимава внатре. Гали меше и уживај, за мене нема поубаво чуство :inlove::inlove::inlove:

На Martka, NNA и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  20. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Токму така и јас почнав да ја осеќам бебка. Како мускул да ми играе околу 16 недела. Потоа секој ден се појавуваше и знаев дека не е мускул дека е бебушка. Веќе од 18 недела чувствував убави удари. Кај секој е индивидуално. Не си правеш филмови, бебињата се. Уживај во чувството :inlove:

На NNA и Софија 88 им се допаѓа ова.