Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Исто како мускул ми трепереше започна околу 18та,19та недела. А онака убаво да го почуствувам беше 27ма.
    Сега сум 32 по циклус 34та по ехо и бранови имам

2. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Ххихихи нареден преглед ке го пробаме ова :rofl: :rofl: :rofl:

marchi-cool, Emma2, paleska3 and 12 others like this.
  3. Magic13

Magic13 Истакнат член

Јас ги пиев во првата бременост. Немаше ефект, а долго време ги земав. После матичната ми препиша хеферол, одеа на рецпта тогаш, 20 денари мислам ги земав и за еден месец супер ми беа резултатите.

4. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Да ве прашам нешто сега бев во тоалет едвај некако успеав да ви кажам право имав мн тврда столица дури малку болно...и при бришење видов крв , дали е ова за загрижување да одам на лекар и што да превземам ако и понатаму имам проблем со ова? Или пак сосема нешто друго е проблемот ? :worried:

5. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Од кај крв? Може ти е хемороид што крвари.

6. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Незнам мила и јас се исплашив кога се избришав видов, од напред не беше...плус и малку ме подболуваше дури не се олеснав извините ми на деталиве :$

7. Septemvri

Septemvri Популарен член

Ако си видела крв од дебелото црево, најверојатно е последица од тврда столица, тоа многу честа појава е кај трудници. Не се секирај.

Софија 88 likes this.
  8. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Епа не се секирај ништо страшно. Јади суви сливи ,супи и јаболко на гладно. Ќе ти се среди столицата.

Софија 88 likes this.
  9. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

А уште чим останав трудна ми нафрли докторот муабет за тврда столица дека можно е да имам, али некако не очекував крв да видам и се исплашив...уште тоа ми фалеше нема шанси нешто да ме заобиколи (facepalm)

10. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Не се секирај, најверојатно пукнал некој капилар од напрегање. Јас имав голем проблем со запек на почеток, до тој степен да плачев на шоља. Мене мн ми помогна сируп Смокван, на природна база е и со редовна употреба мн ја регулира столицата. Јади течна храна, суви сливи и храна богата со влакна.

NNA and Софија 88 like this.
  11. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Женска легнувај у кревет перница под газот да ти е подигната карлицата и да не си мрднала
    Лоша ти е ситуацијата не работата за да те плашам него паталец сум породена пред време
    Лоша недела си 25 многу е малце
    штета шо до сеа не те легнале у кревет
    сеа до вц и тоапоретко и назад
    молам Господ да изтераш шо е можно повеке

tetoviranta likes this.
  12. tetoviranta

Во кревет сум од вчера не сум мрднала освен за вц. Ама лежам на страна, проблем е тоа? Имам стеснување на пршлени кои ми притискаат крвен сад и никогаш не сум можела да лежам на грб зошто ми предизвикува вртоглавици и др проблеми....

13. ***Najsrekna***

***Najsrekna*** Истакнат член

Денес и ние бевме на контрола,цтг добро,има доволно плодова вода,бебе тежи околу 3.200-3.300гр.Лажните болки се уште ги имам,на моменти знаат да се јават и така.Баш по пат накај матичниот случајно ја сретнав бабицата што ме пораѓаше со првото и ворото дете ме прашува до кај си,и викам утре 39недела и се смее вика ајде вечер нека ти пукне водењак и дојди итака сум ноќна смена:lol: ех си викам само да знаеш колку би сакала,ама си останува да чекаме на господинот мал кога ќе посака тогаш да излегува.

FreeMind, NNA, koritsaki and 3 others like this.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Како сакаш лежи битно да мириваш
    Како расте бебе се повеке ке теже надоле и ке направе проблем зароа мораш да лежиш
    Знам ке речиш ах лесно е да кажиш ,ама верувај еднаш лежев до 17 н и поминав спонтан ,наредната бременост ја лежев од почеток до крај Предходно ижав родено во 33гн така да не зборам од памет
    Би сакала да изтераш барем до кај 32-34 гн
    Успех би било и тоа затоа филмови,книги може глупо звучи ја научув да плетам капче шалче и се занимавав
    Хаха како шо лежев толку време шо не земав и јамболии да изткаам хаха да се надмееме на сета мака
    Лежи и не мрдај

NNA, tetoviranta and Septemvri like this.
  15. tetoviranta

Да бидам најискрена веќе ми падна на памет да научам да плетам. Таман имам време да ја опремам бебка за цело зимо да истераме ^_^ жал ми што си се измачила толку, и јас имам мн лошо искуство и познато ми е колку е тешко. Фала ти од срце за советите, ќе слушам се што ќе ми кажат докторите, нема да се поместам од кревет и ќе истерам, не се предавам. Те гушкам :hug::hug::hug:

Lolipop23, lilo, ***Bony*** and 5 others like this.
  16. beba@meba

beba@meba Популарен член

Значи не е точно тоа што го пишува за нив.. а таман си помислив еве нешто што ќе ми помогне колку толку да го задржам железото на тоа ниво до кое падна... 10,6... уф ќе се изнамачам веќе со ова серумсково... фалаа :l: на споделеното искуство...

17. srekice

srekice Популарен член

Колку ти е серумското ? 10,6 ?
    Ооо моето од 16 падна за еден месец на 5 (facepalm) па сега јадам коцки мраз :devil:

Nane26 likes this.
  18. beba@meba

beba@meba Популарен член

Да 10,6... од 18 за недела дена скоро две падна на 10... матичниот ми рече дека мн бргу паѓа.. и дека не сум смеела да дозволам уште да продожи да паѓа.. тоа сега баш ме загрижува...

19. srekice

srekice Популарен член

Ако најдеш чаре да ми пишеш обавезно.Јас пред 10 години стигнав на 1.9 серумско и тогаш се оправив со Хемовит ,сега ги пијам ама не иде работава нешто.

20. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Тотхемата многу помага за 10 дена по две на ден од 5.3 на 22 ми се качи железото ама најважно е да го врзиш со протеин за да се задржи во организмот инаку ке се исфрли

Magic13 likes this.