Ми треба совет. Бебушка ми е стално активна,знам дека е нормално понекогаш да се случува да има мирен период, вчера сабајле мислам спомнав осетив на 2 пати кратка вибрација, нешто како ноџе да му извибрира, горе десно кога легнав на страна. Е после цел ден некако беше пасивно бебе, слабо го осеќав и ретко, денес е малку поактивно ама пак не како изминативе денови. Е сега дали да се јавам на док да ме види? 31ва недела сум.
tetoviranta ти посакувам се најубаво. Те гушкам. Само лежи и чувај се Се ќе биде во ред сега. Што било поминало иднината ќе ти биде светла
Мацо не се тревожи исто е и кај мене,еден ден бранови еден ден мрзлив е Но ако то е мисла за вибрациите мада не би требало оди нека те ѕирнат. Мене па ме секира што доле ми е стомаков. Не би требало да е некаков проблем нели? Една рака и повише станата ми собира под гради. Мајка ми така не носела нас вика освем потешкотии при седење друго немав,а фала богу и јас сега за сега. Некоја да имала низок стомак да ми каже хепи дај олабави
Мислам дека се ќе биде во ред. Некогаш повеќе е бебето активно некогаш помалку. Некои се навечер поактивни. Но сепак ако ти е мерак појди си на контрола барем ќе си ја смириш душата
Не ми се сеќирај лепотица исто е и кај мене вчера поретко ја осеќав денес затоа од четири сабајле журка невидена пак како мава леле си викам еден килограм човече колка сила има да мава и вака да боли.ако веќе многу ти е мисла оди миличка барем мирна ќе си бидеш.те
Ви благодарам срцки сте стварно. Сега па да не го заречам се размава пак. Абе да незнаеш шо да правиш, и реков не се јавувам штом е активно пак. Ми дојде душа @Happyinlove за стомакот и мене ми е бајаги пониско од со првото, исто како шо викаш ти рака бере под гради, не се секирај, јас сум среќна што е така
Мене уствари цервиксот прв пат ми го измерија кога бев на конзилијарно за боледување и тогаш ми рекоа 26мм, мирувај, не се движи многу и ќе биде океј, за 2 недели контрола. И јас од тогаш мирувам, ама не волку строго. Станував да напраам ручек и слично. Да знаев немаше да мрднам. Ама тоа е што е, сега ако треба и на глава ќе стојам само нека седи внатре бебка.
@Adeline и кај мене често некое движење на бебка е како некоја вибрација,сега веќе навикнав Прв пат кога осетив такво нешто се уплашив,чувството е кога нас некогаш ни е ладно и наеднаш ќе се стресиме, мм ми вика може му е ладно ама сигурно спиело па наеднаш станува мрднува(тука сум) и продолжува Туку девојки веќе сум во деветти месец и хеппи зашто нема уште многу до крај ама истовремено нез што и да очекувам. Вчера како што шеткав во парк седнав да одморам и кога станав некоја тапа болка ниско во стомакот и истовремено позади на грб едвај се движев,среќа блиску ми е паркот на 5мин до дома. Се напив магнезиум и попушти малку ,одмарав повеќе ама чудно сега бебуш кога ме клоца долу тоа место многу боли како некој да ми става рака во жива рана Еве и денеска некои тапи менструални болки. Нормално е?матка се припрема?поискусните да ме просветлат
Жени абе цело трето тромесечие имам болка кај ребрата само од десната страна,болката е слична како кога е потфатен мускул или нешто слично,и боли само кога лежам без разлика дали е тоа на лева или десна страна.Дали вие сте чувствувале ваква болка?Дали е во прашање навистина потфатен мускул или нешто друго?
Zdravo lugel18 nedeli bremena...vcera Bev kaj maticniot ginekolog I mi kaza deka glavata na plodot e nadolu sfrtena I Sega za Sega toa ne e nikakov problem... Zaradi to imam I bolki pri stanuvanje sednuvanje pa duri I koga lezam I sedam... Pa sakav da procita nekoj sto imal is to/slicno iskustvo da kaze sto potocno se slucuva koga plodot e sfrten nadolu so glavata, ne mozam da docekam narednoto odenje kaj doktorkata da prasam sto se slucuva... Mn Bev vo panika koga mi kaza deka glavata na bebusot e nadolu...poso pred pola godina imav spontan so bliznacinja vo 12 nedelaSega mi e strasen stres sekoj Pat koga odam na ginekolog. Plus mnogu sum voznemirwna zatoa sto ne znam dali e strasno sto 2 nedeli preatanav da go pijam femibion2 tabletite of xpricini, no no za toa ne prasav dali e strasno za bebusot koga Bev na pregled kaj maticnata ginekolog...
Витамин д3 кој користи да ми препорача од која фирма? Пред некое време имавте пишано ама не сум го зачувала. Мислам дека беа капки или како спрејче
Мислам дека немаш причина за грижи, тие цело време се вртат, со оглед на тоа што си 18гн сигурно ке се заврти до следниот преглед, се случува дури и во последниот месец да се завртат иако тогаш се најголеми и најмалку простор има за тоа. Опушти се,мислам дека не е ништо страшно
Исто и со првото и сега. Осеќам таму ноџе, потиснато е таму повеќе бебе на таа страна и исто како првото таму најмногу клоца, нормално е таква позиција си зазело, така му е убаво. Лежи на лева страна, така е попријатно, бар за мене
Жени ај ако може мислење или некоја со слично искуство. 30+6 сум. Денес цел ден грчеви во долниот дел од стомакот како горење, не како за у вц. Бебево цел ден мрда како и обично. Пиев магнезиум две кесички, спиев ама горењево не престана. Се јавив на док. Рече да се напијам дијазепам, и ако не се смири да одам болница да проверат. Ако се смири вечерва и не е јако утре на преглед. Дали некоја имала вакво искуство, поради што би можело да биде? Страв ми е од предвремен и слично. Пред два дена на контролата се беше во ред. И дали би се напиле дијазепам?
Не е ништо страшно... бебето секој час, секој ден менува позиција а притоа ништо да не осетиш... само се осеќа еден вид треперење на стомак.. задава благи удари кои се слични на скокоткање.. без гајле .. опушти се и уживај во бременоста.. фокусирај се на убави нешта ... мене ми се има случено да идам на ехо два дене еден по друг така што едниот ден беше со главчето нагоре а веќе следниот ден се свртело со главчето надолу.. вртењето не сум го ни сетила го прашав матичниот дали е нормално тоа, ми рече дека нема причина за паника, секое нсгово вртење е нормално а нормално е и да не осетам како се врти ... само ударите му ги осеќам
@Septemvri Фала ти. Јас не се напив страв ми беше. Отидовме во болница рекоа дека се е во ред со бебето и дека најверојатно е прехлада. Утре крвна слика и мокраќа треба да испитам па ќе видат.