Ако е мајка негатив а таткото позитив тогаш се прима .Ама се прави комбов тест предходно на трансфузиологија и ти даваат извештај. @Baby boo ако ти е шубе да ги јадеш јагодите џитни ги наваму јас со вафли и бело кремче маф ќе ги направам
Па ништо тогаш срц.Само ако мајката е негатив а таткото позитив тогаш се прави тестирање и се прима.Не се секирај.
Ако и двајцата сте rh позитив не треба да примаш. Ако си ти негатив, а он позитив треба да се прими. Еве подетално http://www.ladybook.mk/mk/post/6380/RH-negativna-krvna-grupa-i-bremenosta
Јас мислам дека би изела цела кофа кога би имала инаку се богати со вит ц, фолна киселина, антиоксиданти...суперхрана се за бремени. Бутај слободно
Некој ме бараше тука сум паразитирам по дома со срека и со лесно на @***Najsrekna*** а јас Нена предлагам да си отвориме една група таленти со бременост над 40гн и симптоми во неа
Добро утро женички како сте ми? На денешен ден пред 8 години ја родив мојата прва среќа , мојата ќеркичка исто и мајка ми слави денес роденден. Па така утрински растрчана да купам ова она , свеќи , балони Купив и слатки некои да се почастиме , а утре додатно ќе слави во игротека со другарчињата од школо Јас од денес 11 недела терам , не ми се верува како брзо проаѓаат неделиве тоа што имав некои утрински мачнини понекогаш , се намалија можам да кажам дека и ништо не чувствувам како да не сум трудна. другата среда сум на преглед па да видиме што ќе каже сега ќе се спремам па да тргнам на работа. Имајте убав ден
На 45+ недели бременост Фрии класна ќе биде Добро утро и од мене. @***Najsrekna*** ќе пишеш кои техники ги употреби за толку брзо породувањечеститки Кај мене ништо ново,се движам,имам само проблем навечер се будам паа неможам да се наместам трам по циклус 33та полна 35та по ехо па следната недела сум на цтглуѓе лета времево. Па планирам после прво цтг да започнам да перам,пеглам припремам затоа што ќ го закажиме најверојатно царскиот па доколку не изенади порано да сум спремна. Уште козметика немам да читнам која ја имате предложено. Имајте убав дееен
Нека и е срекен роденденот голема да расте убаво да си поминете на славењето За утеха јас сум 40гн и не се осекам за бремена
А така беше благичка, што каснав една само од што ми се јадеа, одамна ми беа на мисла.. дека се алергени и има неубави симптоми..инаку и јас не би му ја мислела многу. За бебо ми е... А да ви ги пратам вас за со вафли, мераци
@Happyinlove јас мислев веќе во +40 влезе ти алишта уште немаш испеглано. Вип картичка за клубов не ти оставам, овде може да влезат само џерманките кои сите до една се +40 и македонките кои мислеле дека ќе се породат во 36та. Еве Бони сепаре си нарача на пример Те пратам до крај
е за тоа си во право. внимавај.и консултирај се со гинекологот. инекции вакцини такви ствари се само за негативните. во секој случај ке ти каже доктокторот
јас сум О позитив а маж ми Б негатив. во првата бременост ништо не се разбирав докторот све следеше и што и да ми кажеше правев. сега знам дека на почетокот бев на трансфузиологија испитуваа антитела на тестот имаше резултат каде што пишуваше НЕГАТИВНО. докторот ништо не кажа да требаше нешто ке ми кажеше. честито родендените,вечно да си славите заедно штом си мајка со обврски ке летне времето,јас денес 20+1 баш на пола. а не ни сетив како пројдоа 5 месеци. честитно на најсрекна сега брзо опоравување.