Dali nekoja imala hematom vo prvo tromesecie? mi najdoa hematom na matkata, i malku sum zagrizana kako vlijae vrz bremenosta?
Се средува со соодветна терапија најчесто Утрогестан и сака мирување. Не се плаши го снемува. Го имав и јас па се среди.
Девојки од прилика во кој месец, односно која недела почнува да се познава стомакот? Од 3ти ли месец или рано е од 3ти?
Зависи од конструкцијата на телото. На некои им се познава од 3, на некои од 5. Мене ми остана малку меше од првата бременост, па сега веќе ми се познава по малце, зависи и шо имам облечено.
Јас иако бев многу слаба, со рамен стомак, сега кога гледам слики почна да ми се познава во 4ти на ептен тесна прилепена гардероба, скоро па никој да не примети оти изгледа нај нормален стомак не труднички.. после 5ти почна минимално да е приметливо
Мене ме интересира ова кај тие што се бремени по втор пат. Јас претходно си имав качено 2 килца од Новата година и празниците општо и таман реков диета ќе држам останав бремена и сега и јас при прилипена облека се познава стомак ама не ми е меко туку тврдо , не можам да го вовлечам навнатре ко порано така да мислам дека почнало стомачето да се познава инаку сум 11+2
Добро утро. Мамички вчера имав многу стресен ден на работа, цело време ми е згрчен стомакот од вчера дали и дека не сум опуштена уште. Многу се секирам дали на бебе може да му случи нешто? Што можам нешто на природна база да се напијам да се смирам?
Мене порано почна да ми се познава, во 5ти бев како за 6ти,сега 8ми сум како за првото исто, таман некако А на почеток многу бев подуена некаде од 8ма 9та недела. Во секој случај за второ порано се гледа
Вчера ги видовме слатките обравчиња што ми се во меше Си имам мнооогу убави слики само го гледам Стуткано кутрото, ама битно се смешка. 2100 сме, јас викам уште 1кг и излегувај да те гушкам душиче на мама
Добро утро мешиња како сте?од денес 28 недела и веќе трето тромесечие бев сабајлево да проверам крв абе аман некултура невидена една мајка чекаше со мали деца едното мислам колку ќерка ми три години другото немаше ни годинка никој не и дава да оди преку ред јас и викам оди кажи на докторката дека си со мали деца и едно жениште беше на ред слушна што зборуваме и одма влезе аман а гледа дека и плачат децава.срамота значи се изнервирав без осет се луѓево
Од 10та недела кај мене се познава. Намерно носам поширока облека, ама сега веќе доста се познава и не можам да го скријам. Скоро сум 14та недела.
Zdravo mesinja od nas Jas sum so prvo 9 nedela ama sum mn poduena i koga nosam tesno mi se poznava stomace i ne mozam da go soberam e sea ja mislam od so imam staveno nekoe kilce oti si imam apetit...milam deka e rano mn za trudnicko mese?
мене па долниот дел ми се познава ама горе кај желудникот сум многу подуена цело време. Бебе до папук а од папук желудникот или којзнае што. Си викам аман ова да не ми расте во желудник наместо во матка. А не јадам многу. Севкупно изгледам ко 7ми-8ми месец а не 5ти
Душучка нормално е да почне да се оформува стомачето и мене почна таа недела.Секое добро Девојки се напив брусницин превенривно,но дали беа дозволени во бременост.18+6 сум.Дали да прашувам гиниколог или....не е опасно
Абе човек да не биде рат, саботата бев во лекар бебето добро тежи 2400 одговара за неделата, денеска одам кај матичната таа резил ме направи, мери првиот пат оп ми вели трудна си 32 недела јас и велам како јас денеска сум 35+1, ај мери пак ај сега си 34 недела бебето тежи 2208 грама, јас ослабена 73 кг а имав 75, па д- димери да испитам па да јадам 5 пати на ден а јас едвај 2 пати можам, сега кажете вие мене дали бебето може да ослабне или не знаа таа да мери. Се јавив кај докторката што ке ме пораѓа таа вика утре веднаш кај неа на контрола сега што да мислам, мм само вика јас сум крива, кажете вие како да се здебелеам.