Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Вака Делфина
    Таа кога ми го препишуваше ми рече едните дека се доколку имам болки во стомакот и грбот(а моментално ги имам), најверојатно за Утрогестан, а другите доколку имам гадење,повраќање најверојатно Бедоксин и третите доколку имам бело прање најверојатно Канестен. Сепак препрашај си ја докторката.

2. D-E-L-F-I-N-A

D-E-L-F-I-N-A Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    22
    Се двоумам дали да ги земам на своја рака,а пак имам болки во грбот,а докторкава денес не работи се двоумам дали да ги земам Утрагестанот :?:

3. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    ДЕЛФИНА доколку имаш број од докторката најдобро јави и се и прашај.

Иначе мој дневен рапорт!

Пировчето е сеуште внатре :D кренато ми е до заби хахаха не сака напоље и бити
    се уплашило од снегов не знае дека мама ке го носи на санкање :rofl:

инаку се е ок, само лажни болки си имаме и наредно цтг ми рекоја за на 6-ти,баш кога ми е терминот

4. D-E-L-F-I-N-A

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    22
    Да беше достапна ќе и се јавев ама кога не е на работа и телефонот го исклучува....затоа реков некој случајно да не земал од овие лековите што ги наведов па да ми кажи кое за кое е :?:

5. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Канестен е за бело прање го имам земано за кандида, другите две не сум земала за време на бременост ама според индкации се за таа намена како што ти напишав го погорниот пост.

6. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Ако ти ги препишала докторката што се двоумиш?
    Сигурно на паковањето ти пишува кое кога треба да го земаш.
    Тоа ти е препишана терапија и треба да се придржуваш до тоа, ако веруваш дека докторката знае што прави, ако не тогаш не ги земај, почекај до утре и најди си друга.
    Иначе Канестенот ти е за белопрање, Бедоксинот ти е за гадење и повраќање а Утрогестан не знам за што е не сум примала.
    Јас секое залче што ќе го ставев во уста повраќав и ми препишаа Бедоксин, ама докторката ми објасни дека нема ништо штетно и лошо во тоа што повраќам толку многу и дека една чаша сок, едно бонбонче е доволно за бебето и не ги пиев. Мене ми беше важно да му е добро на бебето и не ми беше гајле што поминував цели денови пред шоља

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. D-E-L-F-I-N-A

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    22
    Не се двоумам во врска со докторката,туку се двоумам во врска со апчињата ми е страв да не ги згрешам.Јас немам никакво гадење,туку ми се појавија болки во грбот,значи еве како што напишавте сите значи треба да ги земам Утрагестанот тие се исто вагинални,затоа се двоумев дали беа тие за бело прање.Инаку овие треба да се земаат 2 X 1.

8. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Мила јас во петокот имав кафеавко кога се бришев и многу се уплашив како стара крв заостаната. И се јавив на докторката и ми рече Утрогестан 200 мг. да користам вагинално едно навечер пред спиење. Тие мислам ги даваат како поддршка на бременоста за да се зацврсти плодот уште подобро. Најчесто се ставаат вагинално за да се избегнат нус појавите. Подобро е вагинално, делува директно и локално, а со пиење можеш само и желудникот да си го распиеш, или па ако ти се гади може и да ти се гади повеќе од нив. И во упатството си пишува, дури и подвлечено е дека во првото тромесечје треба да се употребуваат исклучиво вагинално. Се надевам бев од помош. Поздрав ! ;)

На D-E-L-F-I-N-A му/ѝ се допаѓа ова.
  9. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    да ве прашам оние кои сте пред пораѓај панталоните или хеланки ги носите под стомак?

10. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Јас сум 1 месец до пораѓај и пантолоните и хеланките ги носам под стомак. Впрочем неможеш да ги носиш над стомак освен ако не се труднички :)

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    прашав зашо ми дојде на памет дека бебчо не слага надолу ради хеланките под стомак :D
    сваштарии...додека се породам којзнае што уште ќе ми текне :devil:

12. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490

Нема што да згрешиш ..не си ни прва ни последна трудница што ги примила...значи уназад од поискусни ти е мн добро објаснато зошто ти се препишани лекарствата ..Утрогестанот како што кажа agrona е за поддршка на бременоста.. Со други зборови спречува спонтан абортус во рана бременост..и доколку ги имаш тие болки (грб-стомак) не чекај до утре туку стависи утрогестан да не се чудиш после... ;) :)

На D-E-L-F-I-N-A му/ѝ се допаѓа ова.
  13. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Јас носам и така и така.
    И можам драстично да видам дека се симлал бебчо. Имам доста простор измеѓу градите и стомакот каде што претходно беа споени и плус дишењето ми е малце полесно.
    Мислам дека нема врска тоа со хеланки

14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    добар ден и од мене ... какво е времето таква сум и јас.. сеуште настината затната скисната се надевам дека настинкава ќе ми помине за брзо време оти бело видело не сум видела дома сум у карантин затворена пожолтев од лимони и почнав веќе чај да мочам.. со лепотицата моја си се дружиме само ме клоца ме шутира ако мајка се радува кога е активна :inlove: ви посакувам убав облачен остаток од денот :D
    пс ми се јадат мекици :D

15. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Во 17 недела сум. Уште малку влегувам во 5 месец. Кога помина времето? Понекогаш се случува да заборавам дека сум трудница, се чувствувам ко пеперутка. За полот не сакам ни да знам што е ама за три недели ме очекува втор скрининг па сакала нејќела ќе каже докторката што е, веќе им се оформени гениталиите во таа фаза. Битно ми е да е живо и здраво и да е искулирано и весело како мама и тато :P онака си пишувам, како многумина од вас што обожаваат да ја тупат од досада, еве и јас онака, баш досаден неделен ден. Останете ми со здравје и без хиперболи, опуштете се за да можат и вашите бебиња да ја почувствуваат вашата внатрешна убавина. Поздрав, еве баш во моментов си слушам една страшно добра ствар http://www.youtube.com/watch?v=Xgcxd9wtXUE

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    хахахахахахахахах ме изнасмеја на сета мака здрава и жива да си :D :D :D :D

17. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079

е ако де мило ми е :D секој ден по нешо ми текнува ... за пред спиење да не прам муабет ич хахахаха

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    добра вечер :) конечно еве ме назад.
    како сте вие мешиња?
    еве ме мене со херојчето мое :) принцезата на мама и тато.
    после неколку поминати денови до големи грижи за бебушката моја,ехото кое беше закажано повторно се закажа пак,иако овој пат да се потварди дека малата напредува убаво :)
    проблемот кај главчето со тоа што расте самото бебуш проблемот исчезна,мочката исто така,значи како расте бебуш Tака се на место си е :clap: се израдував дека тоа е кај повекето бебиња во теK на зарастувањето,бидејки покасно зачнато тоа е нормално :)
    така да наредниот пат тоа ке се потврди повеке со сигурност.
    др-крвта и мокрача треба во четворток да ги проверам кога сум на контрола се надевам и тоа ке биде позитивно за нас...

поздрав до сите вас,уживајте со мешињата :)

На gluvarche, Beautiful-Princess, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  19. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    да знајш те мислев :) мило ми е ова што го читам за бебенцето :) те гушкам и сега галкај си го мешето

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    evali и ivanova89 добредојдовте во трудничкиве муабети....да си имате лесна бременост
    butterfly.mk, панталони под стомак, хеланки на стомак.

Инаку јас сум супер...ете уште некој ден и влегуваме во последниот месец :angel: