Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Фала душо, абе крајот бил тежок, па мисли колку мрда па зошто малку па зошто многу, па да не пукме водоњакот, па контракци дали имам, па дали си расте мислам ке полудам додека излезе од мене. Ке пробам да се смирам ама ете кога мислам дека добро е нема да мислам доаѓа свекрвата дали јадеш, дали си седиш легната, дали одиш во тоалет да не ти пукне водоњакот а ти да не приметуваш, па вели да дојдам и јас кај докторката да и кажам да не ти го извадат бебето порано ти имаш трансфер на 12. 8 бреее и гинеколог се прави, не бе тааа има некоја шема за следење на бременост и според неа се води и гинеколозите ги вади на грешка, не може да си во 9 месец ми вели знам јас кога ке влезеш и ај ти сега не пукни од нервоза. Поздрав све најубаво

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    18.662
    Да ти кажам поим немам. Мојава матична на минатиот преглед ми рече ќе дојдеш кај мене на 5ти за брис, а на 9ти на клиника приска. Скриниг не ми спомна. А сестрата кога ми го даде упатот викам прво кај доктор се оди,вика да.
    Па според тоа веројатно таму ќе ми прават скрининг.
    Значи секој ден различен доктор има. Мене вторник ми се паѓа.

3. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.702
    Допаѓања:
    5.030
    Абе каква свекрва батали ја таму!!
    Јас заради тоа мешање веке ништо не и кажувам.
    Што и да треба со маж ми си бркам работа а таа поима нема.
    Ке си кажеш ти дека маж ти си оди со тебе на преглед нема што таа да се мачи :P

Абе што им е на сите свекрви си мислат ние од марс сме паднати ништо незнаеме па тие ке не учат(facepalm)
    И мојава глумеше гинеколог и педијатар ама сега од кога се дистанцирав не ме замара.
    Неможам да ти речам да не ја слушаш и да не се замараш, зошто знам дека тоа е невозможно кога едно исто цело време ти се труби над глава :swear:

Само мисли си дека господ те благословил со најубавото нешто што ти е во меше и радувај му се :inlove:
    Мисли си на моментите кога ке си го земиш во раце тоа најубаво и најмило суштество:inlove:
    Страшното поминало сега и да реши бебе да излези не е страшно килажа си има достигнато.
    Гледај си филмчиња и уживај си до максимум.
    Ако можиш и заклучи врата да не ти досаѓаат и да не те полнат со негатива ;)

На Novella, Kaetana, Elena-123 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Епа чим така ќе си отидеш со упатот во 37 (тоа ти е од наплатниот шалтер лево по ходникот, од лева страна при крај негде), прво на ехо ќе земат мерки и после со мерките ќе те пратат крв да ти земат и ќе ти постават неколку прашања.

На NNA и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  5. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Леле душо каква свекрва какви бакрачи, не и давај извештај не ја слушај ни неа ни никој друг само ти, маж ти и бебето сте само битни и ништо друго . Како ви одговара така правете си, кажи и не ми се јаде и готово или јадев пред малку, за да ја откачиш тоа е твој проблем не нејзин...од кај па она ќе кажува кога бебе да го вадат или не свашта, сечи од корен утре за бебе ќе ти се мешаат !!

Инаку жени секогаш се нешто ќе не мачи кога сме трудни, дали мрда, ако не зошто не, ако да мн да не е ова...верувај дека чим се породиш тогаш друго ќе има што ќе те мачи, али тоа ќе се слатки маки ... гали меше и уживајте со маж ти нема потреба од секирање за ова, имајте убав викенд (fingers)

Последна измена: 29 март 2019
    На Ive13 и NNA им се допаѓа ова.
  6. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Да де јас нејзе знам како да и одговорам ама ме нервира зошто во општо збори, таа така збори зошто јас никогаш го немам земено на гинеколог па сега крај таа да кажува нешто паметно, ми вели јас ке ти го чувам бебето јас дирекно и кажуван не нема потреба сама ке го чувам како ке го донесам на свет така и ке го чувам сама, па ти треба помош на работа ке одиш реков ке се снајдам. И му има кажено на мм мислам таа нема да не остави да го допреме бебето, му кажав на мм добро има кажено нема. Фала за советите. Поздрав

На FreeMind, flower55555 и Софија 88 им се допаѓа ова.
  7. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Здраво мешиња како сте?крв проверив пред некој ден денес бев на преглед железото 6,3 а и други вредности ми беа убаво намалени ми даде тотхема со витамин ц и друго се на природна база.а да ми дајте некој предлог природно освен знам за мед со семе од коприва.
    @srekice ако не грешам пиеше тотхема ако не кој и да бил кажете искуство.со првата бременост само хеферол примав од седми до крај а сега само десет дена ми рече по две на ден да ги пијам овие тотхема.
    Со бебуш се е во ред 28+2 сме 1250 грама се супер денес беше активно ама пред преглед каснав чоколада и журката беше јака :dance:

На FreeMind и NNA им се допаѓа ова.
  8. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.295
    Допаѓања:
    28.063
    И јас имам упут за соба 37 на ГАК за еден месец од сеа (во 12недела), а на упатот ми пишува 'ризик за спонтан абортус'. Прегледот е на ехо, плус крв ? Инаку редовно одам на контрола и имам мал хематом за кој примам терапија , ама плодот супер се развива. И баш немам поим зошто така ми пишува во упутот.

9. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Хммм...таа просторија е за ехо и скрининзи. Крв зимаат ако станува збор за приска, ама во тој случај би требало на упутот да пишува за приска. Најчесто тие што се со крварење во рана бременост или други проблеми што се ризични за бременоста се водат со шифра 020, што уствари е ризик од спонтан. Со која шифра ти е? Ако можеш најубаво сликни го упутот па ќе видиме за што те праќаат :) За хематомот чим не му смета на плодот немој да се плашиш, само редовна терапија и мирување и ќе биде се океј

10. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Не сум јас срц таа што пие тотхема.Некогаш пред години ги пробав и ми беа неубави многу.Сега хемовит пијам.

На Ive13 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Шлапни и една и ќе чути.

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Извини миличка негде низ форумов пишувавме ама сум помешала.сите исти одговор за тотхема дека се неубави на вкус а јас до петти како што повраќав страв ми е да не почнам пак:puke:

13. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.673
    Мене па ми се многу вкусни со сласт ги пијам.
    Можам и така да ги пијам ама најчесто со цеден сок од лимон или портокал.

На Ive13 и NNA им се допаѓа ова.
  14. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.702
    Допаѓања:
    5.030
    И мене ми се многу убави :D
    Јас со бистар сок од јаболко ги пијам веке 2 месеци и немам гајле.

На Ive13, ocicka2014 и NNA им се допаѓа ова.
  15. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Јас ги пијам тотхема и тоа два пати дневно од кој еднаш на гладно. Склона сум на повраќање и гадење, ама морам. Мене со лимон цеден или сок од цреши/вишни ми е полесно. После одма каснувам нешто да ми помогне гадното. Цел живот мака мачам со анемичност и верувај од сите пробани, тотхема најмногу ми помаагаат. Некако најјаки се. Одат рефус, земи некое пробај ако не барај замена.

На NNA и Ive13 им се допаѓа ова.
  16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    18.662
    А мене ме праќаат за Приска,а на упатот пишува Прекумерно повраќање во бременост. Такпв упат ми дадоа претходно за во Чаир кога ми беше лошо, не знам зашто истата дијагноза.

Правев крвна слика со ЦРП. Крвната слика во ред, ЦРП 15. Има простор за паника? (Настината сум)
    Мокрачата ми е многу заматена а кај бактерии има +- ...
    Железо 7.4:worried: Минатиот месец ми беше 17.... дури во петок сум кај гинекологот на преглед:x

17. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.673
    Сигурно ќе ти дадат тотхема за железото, мене на 10ми падна па матичнава испаничи дека за еден месец паднало од 12.
    А за шифрава да не е таа шифра од која користите боловање па автоматски да се појавува на упатот?

18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    18.662
    Значи одма терапија,нема какао ова она...тие тотхема гадни се?
    Не користам боледување,не знам што е со шифрите..

19. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.673
    Na poveketo im se grdi mene ne :)

20. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Имам две прашања труднички.

1. Дали е нормално да имам чувство како да ќе ми експлодира стомакот, мислам ко балон да ми е и ќе пукне секој момент како притисок некој... кога одам или стојам мислам камења носам и ми тежи на матка, препони и стомак :?:

2. WBC ми се 13 граница е до 10..
    гранулоцити ми се 9,8 граница до 6,8, и PCT ми се 0,48 граница до 0,32 ? :?:
    Уринокултура и брисеви гинеколошки ми се во ред, заби во ред .

Искуства ваши ?