И јас да ви пишам, 36+2 бев на ехо бебето беше многу подобро од минатиот пат, дур и докторката се зачуди рече како да не истото бебе која го гледав мината недела, плодова вода доволно, пораснат 2738гр плус минус рече 400гр не можам да го мерам тамам и брзаше многу. Контрола после 10 дена, продолжи рече да правиш што правеше ова недела, така јас одморев повеќе, јадев малку повеќе и обавезно само на левата страна, да бројам движење треба да бидат 10 на ден јас бројев ама многу се движи бе за 12 часа пррку 20 движења и престанав да бројам, како да не одмора ова бебе, и денеска ми беше роденден па со гости и торти до сега. Поздрав на сите.
Среќен роденден Ајде уште малку ќе се гушкаш со бебчо Лежи,прашај за прогестерон да ставаш,и додека провериш мокрача пробај како што ти рекоа други членки за брусница,а можеш и сушена да ја јадеш,помага. Да прашаш и увин дали смее,не сум сигурна.
Јас порано си викав се преправаат труднививе,полека одат,се држат за половината кој знае што им е Ако не се потпрам на бубрег со рака посебно кога станувам од кревет тешко мене.Добро е што имам тесен простор миѓу ѕид и кревет па се отфрлам од едно до друго место Од 8ми викаш и контракции да очекувам како изгледаат ,да не се извадам од памет
Колку пати на ден земаш магнезиум? Мене Др ми рече синоќа да земам ама не ми кажа по колку. Мислам јас и ти тука сме со мешињата. Сега ближам 20 недела
Еднаш на ден ми рече , не ми кажа кога точно во денот ама јас ги земам навечер откако ги имам испиено другиве работи (фолната и железото) јас сум денес 12+3
Здраво, колку често правите прегледи во бременсота. Гинекологот ми закажува на 5 недели некако ми е многу?
зависи која недела си, доколку се е во ред на месец дена закажуваат, мене од минатиот преглед до наредниот сега ќе имам месец и десет дена поминато и мене ми е мн, но тоа е како ќе речат така битно се да е во ред....веројатно доколку немаш никаков проблем доволно е тоа.
Ти како сакаш така, неможе никој да ти каже кога да си го видиш бебето... јас повеќе од 2 недели неможам да издржам, па одам да ги гледам...
Нас ни фалат сликици за у албум па се сликаме почесто ама ти имаш дупло ,по две П.с. Кај да купам пушка? Докторот му рече на муж ми друже спремај пушка со време
Јас пијам магнезиум од 400мг, во вторникот др.рече по потреба може уште по едно значи 800мг. Во бременост максимална дозволена количина е 1грам дневно. Сега сум 19 недела
Мене докторот ми рече по 3 да пијам дневно. Едно е 400мг. И баш и во аптека ме прашаа како ми рекол докторот 2 или 3 кога земав пред некој ден. Иначе немам никаков проблем, нормална бременост.
Среќен роденден Фала, ќе побарам и јас за грчевите. Пиев директ во првата бременост, ама многу забрзано ми чукаше срцето. Ќе пробам сега и јас со шумливи.
Kako ste mesinja mojata mala tocka lici na vonzemjance ne mi se veruva kolku brzo raste inace i jas si odam na mesec dena imam normalna bremenost...za dve nedeli odime na prv skrining jas ja teram 10ta nedela ve citam so grcevi vo noze i jas imam maka ama ne se grcevi poveke kako trpki po stapalata na site poleka mu zavrsuva periodot so gadenje i povrakanje kaj mene e najitenziven nedelava bitno so bebka e super se kako so treba
Ти пушка, ја базока ли се викаше? Кај мене цела артилерија ќе треба Си праиме колекција од слики, колаж Ќе се навикнат после ќе се сакаат на ТВ да се експонираат Луди мајки, напаст сме жива