Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Ајде ајде живо здраво само :inlove:

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  2. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    6.509
    Те читам цело време за се нешто се стресираш и паничиш. Олабави се малце и уживај во бременоста.
    П.С. Кревам гарнитури и маси за да исчистам.

На FreeMind, Meckicja, srekice и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Не биди под стрес.. уживај во бременоста.. не мисли многу на такви нешта... јас 29 недела сум за 2 дена терам 30 ... па кревам дрва за огрев (на дрва се грееме) и тоа ме нервира во рака да ги носам .. да се симнувам качувам по скали по сто пати.. земам кофа у кофа ставам дрва и се качувам дома... така цела зима... и фала Богу се си е ок со бебуш.. еве за 4 дена сме на контрола па ќе видиме колку пораснало маженцето мое.. едвај чекам .. гушкај си го и гали си го мешето . Буквално уживајјј

На Софија 88, srekice и NNA им се допаѓа ова.
  4. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Мене ми ги даде доктор од плодност и мислам 860 ден беа ама 60 има

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  5. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Jas ne se opteretuvam tolku mn kolku so site okolu mene nemoj vaka nemoj taka:^) ziveeme sami, so treba da lezam cel den i da cekam se od mm koa se osekam sposobno i se mi e ok...i sama pisa so da pravat tie so imaat veke edno/dve detenca...uzivaj si so mesko ne se opteresuvaj:)

На marchi-cool, Софија 88 и NNA им се допаѓа ова.
  6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.036
    Допаѓања:
    108.703
    Добро вечер женски, од завчера имам некој осет во пределот околу папокот (лево и десно) како некое струење, допир внатре , не знам како да опишам.. :wasntme: можно е од сега толку рано да го осетам бебето? Не ми се причинува со сигурност :D 12+3 сум денес

На Larahappy, NNA, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Викаат рано се осеќало во втора бременост.Ти барем го памтиш чуството од прв пат,така да може да е тоа.:)

На NNA и koritsaki им се допаѓа ова.
  8. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Добра фирма се, јас од нив користев цинк пред да останам бремена. После го прекинав, не знам дали е дозволено а и заборавам да прашам. Секако многу апчиња ми идат на ден, желудникот партал ми е:)

На NNA и beba@meba им се допаѓа ова.
  9. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Можно е, плус и втора бременост побрзо се чувствува.
    И јас од 12та недела осетив пеперутки :) .Сега сум скоро 15та и како пулсирања ми се јавуваат одвреме навреме. Си велам сигурно тоа е:)

10. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Душо не верувам дека е бепчо толку рано, дури ни матката не до папок висока. Ама ке биде за брзо. Јас првото го чувствував околу 20гн, сега почнав да го чувствувам во 17гн.

11. Aleksandra789

Aleksandra789 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    460
    Zenski zdravo :) Vi posakuvam lesna bremenost na site jas sakam da ve prasam dali znaete kade da najdam nesto kako paltence za od bolnica koga ke su odime? Neznam dali postojat tolku malecki bidejki sum od malo mesto tuka nema... ako znaete Ve zamoluvam da mi kazite. Ve pozdravuvam

12. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.437
    Допаѓања:
    4.995
    Хелоооу, мешиња. Јас секој ден се радувам дури страв ме фаќа од толку радост. Па пејам низ дома, кутро мое дете да се научи на гласиштето од мама :D па му зборувам, па се галиме...
    Железото го поткренав малце со сидерал месецов, поарно е, па сум веќе без секирации... Убав викенд да си имате, весел.. 8)

На tina2018, Emma2, NNA и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Не сум многу паничарка грешиш, да бев до сега ке бев секоја недела на ехо за секоја мака, а јас одам еднаш во 40 дена, но знам филм да си направам, зошто знам каков пат минав за да дојдам до бебе, плус сега сум со близначка бременост која е ризична и тоа е нормално човек да се прашува.

П.С мене ми забранија штикли да носам, а камоли гарнитури да кревам.

На tina2018 и NNA им се допаѓа ова.
  14. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.423
    Допаѓања:
    18.662
    Дали во Зегин ви ги препорачаа?
    Јас денес бев на преглед и на докторката и кажав дека неколку пати осетив болка во стомак како јајници кога болат,ми рече се шири матката земи си магнезиум со б6 и по потреба напиј се. Отидов во Зегин ми ги препорачаа овие,ама не ми се зимаа дека ќе требаше посебно Б6, и земав едни од Synergy комбинација магнезиум со Б6. Па сега не знам дали се добри.

Инаку денес на ехо бебе активно,игра со рачињата ги кренало во вис мислиш оро врти:D па се свртело наопаку му го изнагледавме газето, кога одеднаш се сврте и др вика јас гледам што е, а и јас гледам меѓу нозе виси нешто,викам машко? И она се смее,јас не сум ти кажала:D 13та недела сум,па би сакала да знам колку е точно за полот? Има шанси да се смени?:lol:
    Супер напредува рече докторката задоволна е, долги сме 67мм тежина 61 грам:)
    Чекаме во среда резултати од брисевите (каков хаос на институт на клиника(facepalm)) во вторник правиме приска,а во 16та недела (побарав сама) за крвна група,па уз тоа ми пиша сестрата и д димери и хемостаза.
    Следен преглед ми рече за 4 недели.
    За железото ми даде Реферум, се грицкаат сте ги пиеле?

А во која недела се прави ТОРЧ?
    Поздрав мешиња:hug:

На Ive13, tina2018, Puffy2019 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.940
    Не бев во Зегин туку во Еурофарм. Инаку од пред да забременам ми се. За Торч не сум сигурна кога се прави. Знам 1 скрининг и приска околу 12-13 недела

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.423
    Допаѓања:
    18.662
    Значи стварно се добри штом и во друга аптека ги препорачуваат:) да знам да си ги земам

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Не ги земам од зегин... во еуро фарм ми ги препорачаа тие.. зашто јас само магнезиум требаше да пијам и затоа.. плус и не се скапи 100 таблетки има а некаде околу 500 ден беа...

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mimi257

mimi257 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    238
    Јас почнав движења да чувствувам некаде околу 16 недела а сега веќе со полни 20 недели мислам внатре се борат :rofl::punch: инаку две се :l::l:
    сакав за железото да пишам, цел живот сум анемична меѓу 2-10 ми се движи, 10 со терапија тотхема ама пошто ми се гадни почнав капки малтофер да пијам и увидов дека ми одговараат уште пред бременоста.... сега дпјде време пак да направам крвна слика си викам дали ќе имам воопшто железо вака со две бебушки :rofl: кога резултат 32 железо, 13 хемоглобин.... не ми се веруваше повторив крвна слика во др лаб кога исто 32 :clap:

На Larahappy, koritsaki, Ive13 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.940
    Леле исто и јас. Цел живот сум со терапија за железо. Септември бев со 1,5 железо и 80 хемоглобин. Мислев сега со мешко 0 ќе биде. До 12 недела си пиев редовно хемовит плус и до 8 го држев. Сега после 6-8 недели пауза оп 16 железо. Не ми се верува. Др ми рече поради тоа што немам циклус се поправило:D

На tina2018 и NNA им се допаѓа ова.
  20. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Торч исто во 13 или 14гн. Јас правев во 13гн во исто време со брисевите на микробиологија на клиники.