Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Мислам дека дебелеат ама па се мн корисни. Инаку за преглед на месец дена, сега сум во 36та за 2 недели,потоа ќе зачестат заедно со цтг. Ако е се нормално нема потреба порано да се оди.
    Абе ајде, со старудииве, цел ден лежат, дремат, гледаат тв, кажуваат умови, уште се пикаат насекаде преку ред.
    Сега на младиве им е помачно, повеќе болести од нив имаат, ма ич не ги жалам.

На Nane26, Puffy2019, Ive13 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Немора да значи дека ќе те префати.

Инаку кога сме кај стари за преку ред стварно немаат осет.
    Чекам ред на термин и стариве се пикаат влегуваат дирекно да прашаат нешто само, а мевот ми се познаваше гледаат дека сум трудна. Една вика леле девојче ај да прашам само со резултати сум (ама беше веќе 4та што влегува преку ред), башка и од друг град била ако може да ја пуштам. Е тука веќе се изнервирав. И викам ти си веќе 4та што влегува само да праша нешто или само со резултати. А и јас сум од друг град и стојам на вратава еден саат бидејќи стасав и порано од терминов, а веќе 15мин каснам на терминот не можам да си влезам. Се и дадов и не ми беше жал бидејќи ставрно претеруваат навистина.
    А јас бев само за да ми даде упат за во лабараторија да ми земат крв, 11и30 јас уште непојадена поради тоа што и инсулин треба да ми испитаат, они повеќе се задржуваа со тоа што кај нив треба да ги разгледат резултатите и да им дадат терапија.
    Настрана дека личности со резултати секогаш се после термините ама оди објасни им!
    Старите се најмногу безобразни не ценат ни ред ни ништо.

На Puffy2019, drugarka, Ive13 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    @Adeline @tetoviranta @ocicka2014
    Така е девојки!!! Потполно се согласувам.
    Слична случка на факултет имав каде ја чекав професорката 1 час и кога ме забележа секретарката дека сум бремена стомаче ми се знае убо, ми вели лелле абе не те видов дека си бремена седни си (ми подава столче) , одма ќе ја викнам. И дојде за 2 мин завршив работа. А ја чекав 1 час девојкиии!! На нозе простум, арно моб беше во мене завршував обврски преку е-маил и телефонски иначе ц Ц ц ..

Ако не си ги покажиш забите нема да те ценат! Ако им попуштиш малку, ќе те згазат луѓево!

Последна измена: 8 април 2019
    На ocicka2014, Kaetana, Ive13 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Трудници, леукоцитите ми се 13,8, границата е до 11,3 една докторка ми вика нормално било да се покачени, другата ми вика покажува на инфекција земи антибиотик... брисевите гин.чисти ми се, црп мирно, уринокултура во ред, заби во ред...па ме интересира ваше искуство и мислење ...навистина незнам која од двете е во право за да ја послушам, а не згрешам ..некоја насока од ваша страна ...? :?:

5. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Леле луѓе дали и на некоја од вас ја болат препони ненормално, посебно при станување, прееска сум дремнала во дневна и при станување ми се плачеше, неможев нога од нога да одделам:worried:
    Абе буквално како некој со чеканче да ми кршел внатре... ај од тежина на бебе ок, а кога ќе стежне повеќе неделиве? Посебно ме интересира кај тие што носат второ бебе дали е вака? Зошто со прво до толку не ми беше. .. :@

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Дали знаете која цена е царскиот пораѓај во Систина?

7. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Ако не грешам 1.650 € со лесно

На Santaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Makedonka007

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Девојки, сабајле станувам и гледам нафрлен јазикот ми е.. Не сум јадела ништо посебно или со валкани раце.
    Имам како на средината на јазикот црвени кругчиња - топчиња мали ама повеќе се и од страната 1 како мозолче слично со бела течност на врвот.

Матичната ми е после ручек, сакав да ми кажите дали имате слично искуство или дали би можело да е сериозно или што е поточно?? Гуглав на инт ама не најдов ништо слично.
    Фала милички. :*

9. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Добро утро мешиња мои јас по незнам кој пат сум задржана во гинекологија Охрид ;( ме изнамачи ова бебе.сношти ми се слоши на работа и цела ноќ повраќав па сабајлево ме задржаа.сега ми приклучија инфузија ама уште ми се повраќа.што ќе беше ова таман реков дека ми прекина повраќањево сега пак почна.од утре сум 30 та недела и така.ве гушкам лепотици :hug:

На NNA и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  10. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Мене цела бременост ми беа околу 14 леукоцитите.
    Исто како ти што кажуваш.
    Ништо немав, ништо не пиев.

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Makedonka007

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Ајде мила ќе издржиш. То е кога ќе се случи мораш јака да си само. А то повраќање најгадно е ... ама све за љубав!:l:
    Те гушкам и ти пуштам среќа за побрзо оздравување :inlove: :hug:

На NNA и Ive13 им се допаѓа ова.
  12. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Фала ти мила мора да се издржи.хормонове во плафон ми се се дупнав од плачење а и жениве што се овде ги вознемирив аман.те гушкам и јас

На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Makedonka007

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Бремена си мила, те разбираат луѓето околу тебе (луѓе во вистинска смисла), не сакаш и ти да плачиш и да реагираш на се стресно ...едноставно посилно е од тебе. Можиш на моменти да го контролираш и да се воздржваш, но не секогаш, некои денови излегва ко лавина од вулкан!
    Гледај како ти одговара да се осеќаш добро. ;) :hug:

14. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Аман бе жено,што ти стана пак:smirk:
    Да ти пратам сладолед одма ќе те дигне .Ајде побрзо да те оправат и да те пуштат дома:hug:

На Ive13 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    татко ми ме советуваше многу доближување на детето до дебето ссмо никако во првите 3 месеци. само со возрасна особа. многу мака имале со мене и со сестра ми кога таа се родила па се до 1вата година. не дека не ја сакав туку премногу ја сакав па со неа се однесував како со кукла,сврти ја вака одскриј ја откопци ја ставај шноли таа сирота плачи...
    добредојде во клубот :lol: јас денес 22+1 тука сме ние,исто ко да сум растрафена.боли кима тек тук коските на карлицата па стомак стега притиска ако легам не можам да долежам ако станам не можам да достојам... ама да подобро е движење сега.
    додека се свтриш ќе дојде време да се породиш поготови ние жениве кои сме вработени + домаќинки + мајки :lol::clap:
    симни си апликација,имам јас една чисто колку да сум во тек со неделите и развојот на бебето по недели. јас од вчера почеток на 6ти месец :party:(hollest) кога ли помина... ^_^
    ќе испиташ преку крв дали се сипаници,за така од око можат само да нагаѓаат,јас имав таква мака пред 10тина дена.
    според мене не дебелеат.не ми е ни јасно од каде на луѓево такво бесмислие.

На Мариаа. и koritsaki им се допаѓа ова.
  16. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Мене пак никако не ми поминува времето. Од денес 15 та полна недела, влегувам во 16та. Мислам од што се плашам дали се ќе биде во ред, бавно ми поминуваат неделите. Одвај чекам девети да стигнам да си ја олабавам душата.

17. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Добар ден мешиња слатки.. еве ме и мене пак тука... времево е ужас , се трудам колку толку да не ме "бутне" .. препони болат па кинат, кичмата не знам чија е, увото повторно се затна .. до вчера беше ок.. две недели со настинки, со сé... таман почнав да се опоравувам времево лошо мене осеќам настинкава дека се враќа.. аман веќе... зарем ние трудниците мора да бидеме ептен ранливи... ама ај да не се жалам.. не е се така црно... јас болна со болки со настинки се справувам а бебенце златно на мама си е ок.. си прета .. дополнителни удари и задава на мама.. јака сум се ќе поднесам и вчера бев на специјалист, бебуш расте, качува на килажа... 30 недела и 1 ден сме а тоа ни помалку ни повеќе 1500 гр си е... веќе дечко станал.. само си спиеше.. цел преглед го преспа инаку претходните прегледи беше немирко невиден... убав ден Ви посакувам ... Ве :hug: сите до една

На Puffy2019, koritsaki, Софија 88 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Makedonka007

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Лелле мила ајде не мисли на такви работи, опушти се. Уживај во текот бременоста а на крај е најголемата награда.
    Прави работи што те интересираат музика, пешачење, шопинг.. :sun: (y) Посебно ако не одиш на работа имаш многу време да си посветиш на себе. Започни со позитивни мисли, отфрли се тоа негативното. :hug:

На NNA и Magic13 им се допаѓа ова.
  19. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Де бре Ивче :@
    Дај остај таму место и за некој друг, редовен инвентар стана веќе, ќе си помислат од ќејф им идеш..ај малце да те насмеам на сета мака знам не ти е до смеење, ама па мора позитива... поседи некој саат и ајт дома на топло и попријатно. Не туку ми плачи таму, знаеш дека голем дел жени се олоши, нек не ти фаќаат сеир :!: ]:)
    Можеш ти да си силна! Ќе издржиш,уште само малце остана ехееее поминавме доста пат.. сеа намерно вака на крај ти праи бебуле за да не се опушташ скроз, некое префригано ќе ти е, ќе сибало векот, ќе те команда, додуша и нашиве ќе не командаат |( (facepalm)
    Тука сме, пиши да не ти е досадно ама не се задржавај таму ти кажав!
    Гушки :hug: :hug:

На NNA, Софија 88, srekice и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Може дека не одам на работа бавно ми поминува времето и повеќе психата ми работи :D
    Се трудам колку што можам да ги отргнам негативните мисли и да го заборавам сето негативното искуство. Читам книги, и одвреме навреме форумот ме занимава :)
    Секогаш тука има убава дружба :hug: