Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ее исто и кај мене.Тоа е притисок на плодот на вени што водат до горниот дел од телото.Затоа ни снемува воздух ,јас поише од 1минута неможам да седам на грб.

На mimi257, NNA и Magic13 им се допаѓа ова.
  2. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Еј жени спијте сега после вака :rofl::rofl:
    FB_IMG_1555099296167.jpg

На Nane26, Starlič, FreeMind и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Пресреќна го пуштив списочето и други мешиња има шо допишуваа ама коментарите се префрлени во: Што се е потребно за новороденче?
    На таа тема побарај ги мила.

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Makedonka007

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Е срекиче ме пресмеаааа хахаххаха да ми си здрава и жива хахахх лелеле јас вака спијам по 4 или 5 саати ами тогаш по 2 дали ќе спијаммм

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.338
    Мешиња најмили, јас сега доаѓам од ГАК. Имав болки и по консултација со докторката што ме води на ГАК одма отидов на ургентно. Ми направија цтг, јавуваше само слаби болки, ништо загрижувачко. Цервиксот не мрда од 16мм, ама отворена сум 1 прст. Ми ставија прва доза инекции за зреење (две ампули), за 24 часа уште една доза. Некако ми дојде душата на место со инекцивее, посмирена сум. А да, ми рекоа и дијазепам да се напијам, а во живот не сум пиела, па сега сум така малку како се да ми е рамно:drunk: ги има некоја примено инекцииве да ми каже дало да очекувам некои посебни промени?
    Ве гушкам :hug:

На koritsaki, Makedonka007, Sofi.ja и 2 други им се допаѓа ова.
  6. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Дневно 2 или у партија?:rofl:
    Еј отидов на спиење жени.Се читаме утре,умни да бидете |-)

На NNA и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  7. Makedonka007

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Оохооо па најискрено мила не знам хахха ќе видиме од бебка, прво ми е и допрва ќе учам работи. Ако многу ме уморва можи и по 2 на партија хаххахха
    Здравје само да се најсмејме. Се си велам најслатки маки ќе ни бидат и најслатко уморени ќе сме ние тогаш.
    Ајде легнувај, собирај сили за утре. Викенд е треба да се шетаааа
    Добра ноќ

8. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.564
    Допаѓања:
    10.199
    Јас мила со претходната бременост ми се случуваше по некогаш по некоја болка иако лежев цело време. Диазепам често пиев таблети од 2мг, а кога одев на Гак ме боцкаа инекција и од неа ми се смируваа болките за многу кратко време. Примав исто 2 дози флостерон за зреење, за среќа издржав до 38 недела, бебето се роди живо и здраво. Слушај си ги др.знаат што прават биди сигурна. Обиди се да се смириш да ти биде цела мускулатура опуштена, тоа е многу важно. Те гушкам душо

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.052
    Мислиш на инекции за зреење?
    Јас примав превентивно 30та па 33та пред пораѓај 12часа.
    Спас се!
    И околу седативи, пиј кога ќе осетиш вознемиреност. Седативите не се поштетни од стресот. И другарка моја роди како мене 33 , со дијазепамот па се е ок. Со лесно! :)

10. tetoviranta

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.338
    Фача ти срце, секое вакво позитивно искуство ми дава сила и надеж. Јас сум 28+5, се молам да истуркам барем до 34та. Смирена сум, посебно сега после дијазепамов од 5 ко во облаци сум, осетлива сум на лекови за смирување хахах И мене ми рекоа по потреба да пијам дијазепам од 2, ама не ми појаснија што мислат со тоа по потреба...можеби ти знаеш? :hug::hug::hug:

@Petra777 да, фостерон мислам се викаа, кортикостероидите што ги даваат за зреење на бели дробови

11. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.052
    Се едитирав погоре, прочитај :*
    Тие се да, Флостеронот. Спасот :)

12. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.564
    Допаѓања:
    10.199
    По потреба кога ке осетиш менструални болки или почести затегање, одма мавај магнезиум и диазепам од 2мг. Од флостеронот не осетив ништо посебно, ги примив во 28 недела. Тие не се штетни, во моментов можат само да помогнат. Штом поминеш 30та веќе се е многу полесно, барем мене така ми викаа тогаш, колку ке истераш никој не може да знае.

13. tetoviranta

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.338
    @Septemvri и @Petra777 ви благодарам од срце. Магнезиум си пиев до сега 2 пати на ден, сега ми рекоа слободно ако осетам потреба и три пати да пијам. Ќе пијам и дијазепам кога ќе имам потреба, знам дека е подобро и за мене и за бебето да се напијам кога треба.
    Сега ми останува со позтивна мисла да лежам и да ја квачам беба. Ќе издржиме ние, силни сме.
    Ве гушкам најнајсилно

На Petra777, mimi257 и NNA им се допаѓа ова.
  14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.267
    Допаѓања:
    110.083
    Добро утро на сите :) како сте ми? Јас се разбудив со главоболка - дури ми се гади ама ќе оставам така да ми помине..
    Па се нервирам во последно време гледам и глупави соништа (како мм имал друга жена и бебе , па како нешто сум се расправала со свекрва ми :D и денес најлошото како сум го загубила бебето и тоа како пред мене да го гледав ;( ) сонувате ли и вие вакви глупости? :?:

Си пијам какао моментално , па ќе одам нешто да зачистам :D па ќерка ми ќе ја носам потоа на курс по цртање и такаа..
    Имајте убав ден :inlove:

На Makedonka007 и Yowannty им се допаѓа ова.
  15. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Ај и тука да прашам. Многу ме чешаат дланките и стапалата и имам како ситни брунчиња кога ќе се расчешам. Имам и отоци па си мислам да не се од нив. Ве чешаат ли вас деловите што отекуваат, или нешто друго е во прашање? 35+5 сум инаку.

А на гугл читав за колестаза во бременост (проблеми со жолчката во бременост) а баш имам болка кај што се наоѓа жолчката под десно ребро. И кажав на матичната минатата недела и не ми рече ништо за тоа, демек ме притискало бебето во реброто па затоа ме болело. А пишува дека проблеми со жолчка можат да му наштетат на бебе и многу се испаничив. Совет некој?
    Ве гушкам :hug:

На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ајј женче please со вакви соништа немој значи.Посебно ова со муж друга и бебе:rofl: само ќе се насмеам и ќе премолчам:D.
    Нормални се соништава на сите ни се дешаваат,но обратно е ,и убави работи се случуваат.
    Дај исфрлај тоа бубачките од главата,иди во Сефора почасти се некоја пудра,карминче нешо такво ,и не мисли многу.Женска глава е за шминкање,дотерување а не да праи филмови :D:*

На Yowannty, Puffy2019, Someday и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Дали знае некој зошто два дена не ги осеќам лажните контракции(здрвување на матката), тие braxton hicks.
    Знаете ги имав често од 20та недела, сега како да е бебето малку спуштено и го осеќам на мочен меур(ок, нормално е да се спушта веќе) но ме буни зошто здрвувањата некако спласнаа, престанаа?

18. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Ние сме тука некаде со термините, ама јас па никогаш не сум ги осетила до сега. Не знам дали е тоа добро или лошо. Единствено пред недела дена имав благи болки како менструални, ама такво здрвување не сум осетила.

19. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Добро утро лепотици мои.Денес е мојот јубилејен 30 ти роденден па повелете на торта сега ја правам :^: денес решив да не се жалам на форумов туку само убави мисли да ви споделувам.имајте ми убав ден ве гушкам :hug:

На FreeMind, Presrekna, Софија 88 и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Јас имав често и знам дека треба да се зголемува на некој начин до крај. Менс благи болки имам околу 3 дена по еднаш два пати на ден.. Бебе фала му на господ си е активно,гледам и осеќам потспуштено, па незнам..

Хепи брдеј Ивенце наша:inlove::music::^:

На Ive13 и maja8 им се допаѓа ова.