Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Пеперутчето наше изгледа заврши работа! :)

На Umbrella22 и captivating им се допаѓа ова.
  2. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    изгледа :lol: :lol:
    ај сега ти па јас, а нема ми се слоши и порано ако е :rofl:

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    добровечер женски гледам сите расположени убави работи прочитав баш ме радува,,, денеска си се изнашетав бев во Скопје баш ми се погоди времето топло убаво абе да ти е мерак да си се шеташ...сега малку сме изморенки па ќе си прилегниме со бебушката моја и ќе чекаме да ни почнат сериите :D секако ако не заспаме па тие нас да не гледат :P ве поздравувам сите и ве гушкам и бидете само така позитивни како што сте денеска... батерфлај кај си мила има ли нешто новоо кај тебе??? ... ај нека ти е со лесно имам осеќај дека денес е Д ДЕНОТ

4. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Ние само што се вративме од кај докторката. Бебуш е супер, добро напредувал изминатиов месец, рече дека ќе бидело високо дете (на тато) и така. Следниот Вторник влегувам во 9ти и сум на последно ехо и прво цтг кај матичната, потоа продолжуваме со прегледи во болница.
    Ве читам и вас добро ми сте расположени дај Боже само убави вести да слушаме. :)

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  5. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Ај да те прашам, (мислам имам претходно прашано ама немам добиено одговор, така да ќе се повторувам :wasntme: )

Матичната ти рече на ЦТГ да одиш како редовен преглед откако ќе влезеш во 9ти или?
    Јас сум средина на 37 и уште не сум била. Утре одам на преглед, последно ехо и бирисеви и да земам упат, и да и речам за ЦТГ или ќе ми каже она ако има потреба?
    Јас нестрплива сум :lol: Оддвај чекам, уште тоа ми остана и после пораѓај :clap:

6. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Незнам како е дали така треба да биде или не ама мојава матична вика кај неа како правило си го вовела дека треба и едно ЦТГ на направи пред да ме пушти на болница со упатот.
    Јас не и реков таа сама и рече на сестрата да ми закажи цтг и ехо за по 1 недела, а инаку и јас незнаев дека и таа правела цтг.

Мислам дека е вака не ме сфаќај здраво за готово прашај си ја и ти твојата матична за посигурно. Ваљда ќе ти направи ако си побараш.

7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.977
    Допаѓања:
    90.437
    Mамички морав да ве поздравам со сликичката :lol: Понекогаш ве читам и се топам од вашите мислења,уживам нека ви е со лесно на сите :*

На Mrs.Bass, Jagoda123, Agrona и 22 други им се допаѓа ова.
  8. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    26.388
    Pozdrav od mene feminki veke dolgo ne sum vleguvala vo femina nemam ni vreme,,,nie sme dobro bebeto si rasti po malku os koga se porodiv mene apetitot mi se zatvori epten, mleko imav no pocna da mi se namaluva i na malata ne i stiga pactreba i dohrana da i davam,,,malku mi e tesko duri da se priviknam na novata situacija navecer da stanuvam za da ja hranam,,3 sati ako spie posle 2ipol 3 sati e budna ,,,stanuva i pocnuva,da placi i davam cajce i takvi raboti,,prvo mi e i sve novo e za mene mislam mi treba vreme za da se priviknam na se :)

На H.e.L.e.N му/ѝ се допаѓа ова.
  9. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    минне за да имас колиЧински повеќе млеко морас да обрнувас внимание на храната која ја внесувас и знам дека е теско и дека немас време за себе,ама ке морас да се хранис редовно тоа е многу битно и гледај колку сто мозес повеке теЧности да пиес,а за со бебето нормално е на поЧетокот така потоа ке се навикнете и ти и тоа ке си фатите ритам и полесно ке ти е,за неа нормално е сега да се буди и да седи будна во ноќта бидеќи усте не знае сто е ден,а сто е ноќ :) јас едвај Чекам да дојдам на твоето,ама ајде усте малку ми остана и мене па ке се гускаме и ние :inlove:

10. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    dobro utro mamicki kako ste mi...jas uste sum bolna ama ni gramce ne se osekam podobro..so ke se pravi ne znam..de domasni lekovi de razni cudbi koga ke pomine ova nastinka ne znam..katastrofa sum..inaku se javiv na Organdziski mi rece paracetamol i vitamin c... a moze slobodno da go pijam sirupot od brslen.. se nadevam ke pomogne.. imajte ubav den.. se izvinuvam za lat od tel pisam

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Видов дека околу ГАК се е заградено. Ама сепак има коли на паркингот пред ГАК, како и од каде влегуваат дали знаете?

12. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Koleska moja mi rece deka ke ja rusele starata zgrada od GAK, mislam deka moze so kola od dolnata rampa kaj tobakoto.
    izvinete na latinica od mobilen pisuvam

13. dunjucka

dunjucka Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8
    ddevojce јас кога бев настината во аптека ми предложија прополис капки ми помогнаа за 2 дена пробај и ти па дај боже да ти помогнат.

14. dunjucka

dunjucka Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8
    добрар ден мамички имам едно прашање за вас јас сум 16 недела бремена и имам наследно проширени вени затоа докторот ми препиша аспирин 100 секој втор ден па сакам да ве замолам ако може некој да сподели дали пиел или знае некој што пиел,ми е страв да не му наштетат на бебето.
    поздрав и имајте убав ден.

15. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Дуњучка, немој да ме сфатиш погрешно и да се навредиш, но постојано им се чудам на таквите кои идат на лекар, докторот им препишува терапија и тука прашуваат дали е тоа во ред. Патетично смешно до немајкаде. Мислите дека форумџиките знаат повеќе и од докторите, и без да ја имаат дипломата? Ко сите тука да сме експерти во секоја област. Разбирам да се споделуваат искуства и муабети, ама муабети од типот не му верувам на докторот а си прашувам на форум е сосема бесмислена работа. Штом доктор ви рекол да пиете тоа што треба да пиете а сте му рекле дека сте бремена, нормално дека докторот си ја знае работата. Дури и кај некоја со ист таков случај, ако на некоја и шкоделе лековите, на друг организам му годат. Прости, немој да го сфатиш ова како напад и навреда, пријателски си кажувам, еве од мене еден пример, неколку случаи тука имаа пишано дека мамавит таблетите ги дуеле, кога јас отидов кај мојот матичен ми ги даде истите, и нормално си поверував на доктор, си ги пијам и мене ми делуваат одлично, косата ми е посјајна, ноктите не ми се кршат како порано, чувствувам дека баш му годат на мојот организам и му ги даваат потребните витамини кои преку исхрана не можам да ги внесам. Од таа причина кажувам да не подлегнувате на секое искуство, дозволете самите да си стекнете свое искуство. Поздравче

На SimonaTino и zalosna им се допаѓа ова.
  16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    добар ден на сите :)
    денес бевме на контрола со моето миличко :)
    крвта и мокрачата се добри,плодова вода и се др E на нормала :)
    проблемот со мочката на малата било и кај мене,на почеток било скоро ич а сега на 4недели се проверува и се гледа подобро и подобро,се надевам и молам за 3недели докторот да потврди дека е многу подобро и дека малата нема проблем со мочката!.

поздрав до мешињата :)

17. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    срцка мислам дека идеше ти кај ложанковски,кажи ми те праќаа за скриен шеќер да испитуваш?

18. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Јас моите мачки си ги галам поретко, ама да, дали тоа претставува голем проблем за бактеријата токсоплазмоза која е штетна за бебето??

19. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Абе ти ако имаш мачки оддамна сигурно до сега си ја фатила бактеријата и си се имунизирала.
    Во секој случај внимавај да не стапиш во дитектен контакт со изметот бидејќи така се фаќа бактеријата.
    И ако се секираш побарај од матичниот да ти направат анализа на крв.

На Cacuvche му/ѝ се допаѓа ова.
  20. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    Здраво дечки :hai:
    Денес бевме на контрола со бебушко,докторчето ни направи ЦТГ и бебушко даваше супер напончиња,па и еден вагинален преглед направивме 2-3 прстиња сум отворена и чепот за време на прегледот отиде и сега уште повеќе имам стегање,крваркање и болки во кичма и препоните,па очекувам секој момент да не фатат неподносливите болки и шибаме во болница :D
    Едвај чекам хихихихихи :rofl:

На Beautiful-Princess, zalosna, ddevojce и 1 друга личност им се допаѓа ова.