Дали е болно мерењето на цервиксот и како се мери? За наредна контрола докторот ми спомна дека треба да ми измери. Да знам што да очекувам.
Не е болно воопшто.. исто ко вагинално ехо кога прават... опушти се не се стегај.. нема потреба од страв..
Мајкички да ве поздравам. Не бев активна ме фати лош вирус со кашлање, главоболки, носот чешма и едвај се оправив. Секако поспоро иде на природно кога се иде ама се плашев за сирупи и такви работи... Еве како совет ако не дај боже имате ваква настинка матичната ми препорача c витамин на 12 саати, гаргара со бетадин за орална употреба, многу вода, чаеви, цедени сокови... Добра нок мешковци
Јас да прашам околу мерење на цервикс. Дали спаѓа во вообичаени прегледи бидејќи мене мојава ништо не ми спомна?
Кога сме кај затегањата на стомак, не знаете мојов како ми е... уфффф.. ајде ќе се издржи некако... навечер почна највеќе така... камен..
Ништо не ми рече, во 13та недела бев викам следен преглед кога,вика за 4 недели, ама ќе одам за 3 ако најдам термин и баш ќе и спомнам Они за крвна слика ако сама не побарам упат не им текнува да ми дадат...
Цервикс прв пат ми измери кога правев 2 скрининг 22 недела. Но доколку ти прави вагинални прегледи гледа колкава ти е должината на грлото не мора да значи дека на секој преглед ќе мери
Јас си водам евиденција на некои работи...во 16та ми измериле за првпат... па после во 20та на втор скрининг... па 25та...
Мене ми е многу страв, еве веќе почнав 2ра недела како не идам на работа поради таа причина, работам од дома. Се појави кај мене на работа случај со морбили, а јас сум скоро 34 недела, па не ми се ризикува. Вчера прочитав и дека трудница во Скопје во 6ти месец изгубила бебе... И сега седам дома, и само мм ме гледа, никој друг. Инаку вакцинирана сум како што треба, со две вакцини, но бројот на антитела не е деволно голем да кажам дека сум имуна.
И јас сум истата,не одам на работа. Вакцинирана, а немам антитела (проверено). Реалната состојба е таа, се случува, треба да се пазиме. Е сега минатата недела што го носев мали по родендени е друга прича Шубе ми е и по гости да одам искрено...а ми се смеат дека не сум била саглам.
Вагинално само минатиот пат кога ми зимаше брисеви,ама ни цервикс спомна ни мерки..аман веќе од докториве,ние треба повеќе од нив да знаеме
Не се грижи,за да не ти е тежина спомнии следниот пат може ли да ми кажеш колку ми е долг цервиксот, толку
Зошто некако не верувам во овие морбили, дека вистина луѓе страдаат од морбилите? Не дека ги нема,може ги има ама луѓево не страдаат од нив, не се смртните случаи од нив, тука има нешто плус. А и докториве ни се милина одма ги лечат сите, никој никаде ги нема, ни тие самите незнаат што се дешава и што да прават. Едноставно не е до морбилите. Тука е замешано и друго верувајте. Затоа не паничете многу.