Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Аиии,како ти успеа:D
    Јас официјално 4 и нешто месеци си кулирам ,ми се плаче на моменти:D Се е океј фала богу,ама не можам сеа да се опуштам. Лајк а вирџин:D:D Срам ми е хахахахахаха

На marchi-cool, NNA, koritsaki и 2 други им се допаѓа ова.
  2. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    7 и кусур месеци, најблиску до таа работа ми е вагинален преглед на лекар (facepalm) на моменти ми иде со залет да му рипнам на мм :lol:

На Lepoticata, NNA, Nane26 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Au, како би рипнала,ама 8ми месец ми е шубе. Здравје во 9 ќе чистиме пајажината, као побрзо да се отворам. Ахахах

На NNA, Emma2 и Magic13 им се допаѓа ова.
  4. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Ајде експерту колку треба да е во 36та?:D

Некако сум среќна, возбудена што за брзо ќе се породам, што се ближи крајот, но паника малце ме кочи што ќе биде, дали се во ред. Искрено самиот чин пораѓај овој пат не ме плаши, во мисла ми е да е се во ред најпрво со бебе па и со мене.

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tetoviranta

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Мислам околу 25-30 мм, ама и да е пократок не е страшно. Во 9ти месец е сосема нормално да се крати веќе, и за пораѓај е полесно така.
    Само позитивна мисла, ќе биде се како што треба. Дај Боже да поминеш лесно и брзо, бебушот ќе си биде супер. Користи додека е во меше да го галиш :inlove:
    Едит: пошто сум далеку од 36та и во моментов ми се чини недостижна, не сум истражила толку, ама од тоа што памтам што читав после 36та не го ни мерат веќе, поише обрнуваат внимание дали е отворен одколку на должина

Последна измена: 15 април 2019
    На NNA и Adeline им се допаѓа ова.
  6. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Еднаш ми го мереа во 28ма беше 32,ми рекоа е ок, таман. Сега сигурно е скратен.
    Ти благодарам на убавите зборови баш ме разнежни некако:inlove:те:hug:

На NNA и tetoviranta им се допаѓа ова.
  7. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    милиметар два не игра некаква улога.. се зависи од компјутерот и од мерките.. како ќе го фатат аголот и како ќе ја наместат стрелката на мониторот... така мене ми кажаа во ремедика.. мојот матичен ми измери 32 а специјалистот 31... тука некаде се мила.. без гајле.. точно ти измериле и на двете места... и да напоменам... и двајцата ми рекоа дека точни мерки се добиваат само вагинално..

На NNA и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  8. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Па сеа не знам дали твојот матичен контролира се.. еве мојов буквално за се ме праќа да проверам... околу 20 , 22 недела матичниов ми зема брисеви за цервикс и вагина и ме прати на микробиологија во пролече.. ми рече дека преку овие брисеви ќе провериме дали имам бактерии внатре кај цервиксот и на зидовите во внатрешната страна на вагината... истиве брисеви ги правев и во 18 недела... и дотуркавме до тука.. сега сум 31 недела... уште малку ќе влезам во 8 месец..

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Од друга страна пак во систина два пати на ден можеш да идеш сам да си го видиш бебето. Како што читав во друга тема на ГАК со недели може воопшто да не го видиш само да добиваш усно информации.
    Плус, огромна предност, можеш да се измолзуваш и бебето да го добива мајчиното млеко.

Помеѓу опциите инкубатор и кислород, кисородот е полошата варијанта. Гледам дека обратно го имаш сфатено. Велиш САМО на кислород. Тоа значи дека имаа проблем со дишење и бели дробови. Моето беше во инкубатор само ради одржување на температура. Си дишеше самостојно. И тоа е подобрата варијанта одколку да биде надвор со маска за дишење

Инску се породив предвреме поради скратен цервикс. И сеуште незнаеме од што скратен. Се си беше нормално. Така да барајте си мерење.
    Мене гинекологот на ехо ме виде дека нешто не е баш во ред. И потоа за точни мерки ме провери вагинално. Испадна скратен и потоа го проверуваше вагинално бидејќи само така може точно да се измери. Се работи за мм

На NNA и Nane26 им се допаѓа ова.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.665
    Бебињата не беа на интезивна беа со другите бебиња во собата за обсервација и мајката лежеше со нив 10 дена и ги гледаше кога ќе посака.
    Е сега ако некој нема пари нормално дека ќе изберат државно па макар и да не ги гледаат секој ден,само да се живи и здрави.

На NNA и Ive13 им се допаѓа ова.
  11. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    35та не е баш нешто многу ризчна недела, ама штом биле на кислород како може да се во соба со други бебиња а не на интенивна? ова не е ми баш поимливо

Нормално дека кога се работи за пари ако немаш избор ќе правиш како мора, мене ми изгледа ко членката да гиразгледува двете опции (дека може да си дозволи) па направив споредба дека не е баш исто ако може да бира. Може твојата цимерка имала среќа, ама ако се породи пример 31-32 недела и те како ќе осети разлика

На NNA и Emma2 им се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.665
    Види сега и јас ги видов бебињата лежеа близу моето значи беа заедно еднп дп друго и имаше шаторчиња на нив тоа како округло што е.
    Нема сега јас што да лажам тука и да трескам глупости.
    Јас само изнесов пример дека ако неможе да си дозволи.

13. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Штотуку се враќам од преглед, кога сме веќе на тема грло на матка..и тоа ми мереа, и да мора вагинално неможе поинаку... ама пак, не го бутаат до крај, малце на почетокот само... таман ми е грлото...ми рекоа после 32ра ќе почне да се крати... ама се е тоа нормално тогаш... убава вечер на сите!

На Magic13, NNA, Nane26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Така е, со близнаци сум и не сакам да ризикувам. Затоа и одбирам приватна клиника.

15. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Ти благодарам на искрениот предлог, знам дека е со добра намера. :hug: :hug: :hug:

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.665
    Со добра мисла се ќе се заврши во најдобар ред.
    Само лежиси и одмарај,јас се опуштив во 8 ми месец, се селевме чистев се наведнував и се породив крај на 35 недела среќа бебе беше понапредно и немавме никаква мака.
    Си реков еј чим стигнав до тука сега е лесно ама тогаш најмногу одмор си сакало.

17. tetoviranta

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Те молам ако не ти е проблем да ми кажеш, која недела се породи? Колкав ти беше цервиксот и кога открија дека ти е скратен?

18. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Во право си, ќе те послушам...јас додуша и на боледување сум цела бременост, туј таму по нешто фаќам низ дома..претежно сум хоризонтала..ама ко шо викаш, да не се повампирам сеа на крај па да се силам за некои работи.. ќе гледам да внимавам! :*

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Мене секој преглед ми беше вагинален и абдоминален. Од почеток до крај. А чим ми бил значи не само што е дозволен туку и пожелен.

На srekice и Emma2 им се допаѓа ова.
  20. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Оди си каде си почна и со добра мисла се ќе биде во ред.
    Ако треба нешто ќе присобереме. И лежи си во осми не се повампирувај. Лежи само и дрндај си овде.

Иначе стварно е ептен скапо за тој стандард.

На Ive13, NNA и Emma2 им се допаѓа ова.