Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Абе некако мн стрии ми се направија овој пат околу папокот:worried:
    Црвени жар, нема да ми сметаат стриите одпосле, знам ќе избледат колку толку ќе се бели, но да не ми се згужва стомакот а? Шо мислите? Да не ми се собере па да сум како стара баба(facepalm)

2. srekice

srekice Популарен член

Димерите мислам дека не ти се страшно високи пошто се близнаци.Ако ти се протоците добри и нема лакуни,тогаш не би било проблем но сепак гинеколог и трансфузиолог да видат па ако треба и клексани ќе ти вклучат.
    За железо и анемија ќе ти кажам утре кога ќе земам резултати од крвна слика дали има подобрување кај мене.Хемоглобинот ми беше 12ка а серумско 5.5.
    Две недели пијам чај од коприва во него додека е врел ставам витамин Ц од 1000ка и после една ампула тотхема.
    За доручек јадам варени јајца рдндани со цвекло и морков зачинети со лимон.
    Секој втор ден јадам исклучиво телешко месо за да може да се врзе железото.Исто и по едно какао пијам.
    Утреќе ти кажам кој ефект го има.

Софија 88 likes this.
  3. Starlič

Starlič Популарен член

Можно ли е од бременоста да ми се спие, тек ми е почеток. Рана бременост ми е, ме бута на спиење, и лек за тоа освен легни спи :D

4. srekice

srekice Популарен член

:rofl::rofl: Спиј маче дур можеш после ќе те туриме трета смена на форум да седиш:rofl:
    Нормално е на почеток додека се навикне организмот.

Starlič, Софија 88 and NNA like this.
  5. Larahappy

Larahappy Популарен член

Можно е и тоа како. Јас неконтролирано спиев еве 4 месец сум нервоза ме фаќа ако не легнам во 9.

Starlič, NNA and Magic13 like this.
  6. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Абе љуѓенца чаре за грчеви во нозе? Мене почнаа да ме убиваат навечер, ми се плаче:worried:
    Ако ми е вака до крај,ај наздравје :whew:

Lepoticata likes this.
  7. Magic13

Magic13 Истакнат член

Магнезиум земи си.

Мариаа. likes this.
  8. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Да, од бременоста е. Јас не се сеќавам после 9 кога последен пат имам легнато :) Не крати сон, треба спиење за развој на беба :)

Starlič and NNA like this.
  9. fana

fana Форумски идол

Дааа. Јас спиев по 12часа.

Starlič likes this.
  10. Adeline

Adeline Популарен член

Мнооооогу вода

Мариаа. likes this.
  11. fana

fana Форумски идол

Магнезиум земај. Со лесно :)

Мариаа. likes this.
  12. Ive13

Ive13 Популарен член

Леле лепотици мои од секое јадење имам киселини преку цел ден дали е нормално ова?ништо не ми помага млеко по два литри пијам бадеми непечени се ограничив од секоја храна не знам што да јадам веќе и од повраќањето се плашам ништо не јадам а сега и со киселиниве.мислам дека ми гори хранопроводов :worried: :@

13. Nane26

Nane26 Истакнат член

Потполно те разбирам со киселините,јас до сега рикав од киселини, имам од 90 посто од јадењата :sweat::sweat:.
    Мене ми помага јаболко зелено,кисела вода,и непечени бадеми, и пробувај од кога ќе јадеш да не легнуваш одма, да бидеш во полулегната позиција. Ако нема чаре, на крај џвакам гастрогард. Еве сега само што го изедов, пробав се од погоренаведеното,ништо не ми помогна,а ми гореше хранопровод. Со лесно Иве.

Ive13 likes this.
  14. srekice

srekice Популарен член

А да не пиеш млеко.Мене ми прави киселини обично млело,краставица и кромид ми смета исто.Ми го пали желудникот.
    Кисела вода мавај најгазирана некоја,пелистерка е јаја баш да смири е добра.

Ive13 likes this.
  15. lady.N

lady.N Популарен член

Иста сум, ама мене ладно млеко многу ми помага. И кисела вода исто ми помага. Ме тера на уздригање и ми олеснува многу од неа. Исто цитрусна храна, киви и банани ми прават многу киселина, а јаболките ми годат.

Јас да ве прашам има ли некој што имал инфекција на уринарен тракт во 3то тромесечие и како ја излечивте? Не осеќав ништо а се испостави дека имам на редовна проверка на урина. Докторката ми рече само многу течности да пијам и чај од брусница, ама не знам дали ќе помогне само тоа. Исто ми рече увин дека не смеам. Има некој што го пиел?

16. NNA

NNA Популарен член

Ајде и јас да се жалам малку, вака бев во контрола бебето е добро ама е ситен има 2900гр а денеска сум 38 недела, правев цтг болки немам, плодова вода има, постелка зрена 2/3 степен, арно ама како знаете требаше царски да ме породи Ливринова но таа го смени мислењето и ме прави глупа, кажува јас немам кажено такво нешто, требаше сабота да ме прави царски но сега вели ке ти пуштам провокација ако не оди ке те ставам царски, плус порано ке го вади бебето и плус со провокаци затоа што ке оди на одмор нема да биде на работа и затоа ке го вади на 38+4 бебето. Мм се нервира и баравме второ мислење и одлучивме да раѓам во мојот град царски ама не сега понатаму да порасне бебето уште малку. Сега многу се секирам дали однесов добра одлука, дали подобро ке беше да пораѓам скопје со провокации или во мојот град со царски. Вие што мислите. И имам многуууу киселина ништо не ми помага, и обавезно повраќам 2 пати на ден дали е нормално.Поздрав.

17. Starlič

Starlič Популарен член

Колку е ноќна? :emo:

18. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Јас во исто време пијам витамин ц и цеден портокал со тотхема, ..

@srekice се боцкам фраксапарин веке месеци наназад во консултација со трансф., а гинекологот само на ехо ме гледа , не ми спомнала дека има лакуни или сл.рече се е во ред..али што викаш може и затоа се покачени, којзнае уште колку ќе растат, а само пола пат минав (facepalm) инаку сакаа дозата да ми ја покачат али ради недоволната т.е слаба моја килажа не смее, никако не е ни она, а резултатот висок :?: п.с пиши ми баш за железото (fingers)

srekice likes this.
  19. srekice

srekice Популарен член

Ма какво ситно бебе што ти е.Машала големко таман си е.И не си згрешила,ако несака да те пораѓа царски онда боље што не си прифатила со провокации природно.
    Пораѓај се кај тебе во твој град срце,не се плаши .Па згора на се ти си веќе 38ма недела,немаш потреба од грижа.Со среќа :*

@Starlič ќе видиме колку ќе ти трае смената.Ние старките ќе спиеме,вие млади ќе дежурате :lol:
    Шефици бе:P

Makedonka007, Nane26, Ive13 and 2 others like this.
  20. NNA

NNA Популарен член

Фала многу, со лесно на сите. Поздрав

Makedonka007 likes this.