Мила ич не се секирај јас се породив во 38плус 1 ден тогаш имав закажано царски рез а и сабајлето пред царскиот рез ме фатија болките за раѓање и фала богу се се заврши ок
Не ви работам за мала дневница Се нека биде како што треба, една недела ние младите шефици, една недела вие постарите
Мене ми се појави инфекција во 37ма недела и исто како тебе ми рекоа многу многу вода немало потреба од ништо друго
@NNA Абе докториве не се нормални мајкеми, наместо на добро на пациентот тие за нив си гледаат како им одговара Јас сум општо запрепастена. Не се секирај мила искрено кај и да се пораѓаш тоа што треба да биде ќе биде и ќе помине, дај боже се во најдобар ред да е кај сите нас. Иначе нека не дрдорат многу таман е бебето, а и тие мерки не се баш мн точни со вистинските на вага кога ќе го стават. Уживај за брзо ќе се запознаете А зошто царски сакаш?
и јас,ние едвај се переме и сушиме тројцата уште и за бебе да спремам сега. и јас сосем исто мислам,но тоа во темата за морбили го пишав. јас додека ве прочитам вие ќе се породите сега ме замисли,мене додуша рано ми е ама од спремањето само за бебе имам тефтер,а околу гаќи за мене со првата бременост не носев не смеело не било практично така советуваа докторите е сега пошто ете падна тема на муабет јас би да прашам какви се тие мрежести,за една употреба ли се како одат во пакување.... мене па секој преглед ме прегледуваат и вагинално.
и пајажина и рѓа фати кај мене. Не се отвара све е закоравено. мене од сите чачкања по прегледи не ми иде на памет буцкање тука а не па нешто друго. Ајде после пораѓај све се надокнадува. Сега ни да се опупти човек ни ништо.
мене од 4тиот месец почна да ми тече млеко во првата бременост и прашав на лекар рекоа да нормално е. охоо јас до 3ти-4ти месец кома бев. И сега и во претходната бременост
човек не може да ве дочита,ден два не ќе се уклучам и оп... Сте изнапишале реферати,успеав само оваа тема да ја отворам,другото утре. Сабајле 1ва сум имам само 3ипол сати за спиење. Денес се изнаспавме со синко. Од 16 до 22 сатот,па како ќе стануваме јас за на работа а тоа за во градинка не знам. Денес 23+1 пред некој ден сонував чуден сон. Сум добила некои си болки не знам што и као морало да се породам но имало уште 13 недели до термин. душа ми излезе. сега страв ме фаќа.
Тежина на бебе во стомак се мери по математичка формула. Никој вага нема ставено досега така да и сите мерки претходно се неточни. Кога ќе испадне ќе се види тежина. Јас сум да поседи во стомак. Сепак кило плус за една недела ќе биде. Надвор бебе од 2 кг и бебе од 3 кг или 4 кг е сосем различно. Кога веќе сака да седи внатре остави го нека расте. Ајде со лесно готово е ти завршува драмата
Ако се навечер силни последно јади во 18 и да не се млечни продукти. Тоа ќе ти олесни 2% како и се останато. Ако таблети не ти помогнат ништо нема да ти помогне ивче.
Па мила царски затоа што имам 35 години, една операција и плус со ивф, матичната и докторката што ке ме пораѓа во мојот град ми рекоа дека сум многу тесна да не пробам ич природно, а Ливринова ич ме нема прегледена оздола нема поим дали сум тесна или отворена. Јас ке прифатев природно ама да чекам да имам болки спонтано до 40+, а не да го извади бебето со провокаци зошто ке оди ма одмор, затоа одлучив да пораѓам во мојот град. Фала и поздрав
Фала душо за советот, исто ми го кажа и докторката од мојот град рече не разбирам зошто го ваѓа пред време, рече ова бебе може да остане до крај има услови за тоа, рече повеќе да седи кај тебе подобро ке цица, ке дише подобро не е исто бебе од 38 недела и 40. Па како Господ сакал така. Поздрав до вас двете.
По стоти пат се повторувм, но само да те смирам. На ден на пораѓај ми рекоа имам мало бебе, имам мал стомак, дека е 2.500. Вечерта се роди 3.730. Убаво ти кажа фримајнд. Нема вага, мерат должина на коски, статистички пресметуваат тежина. Некогаш е прецизно, некогаш не. Зависи и од раката на докторот колку прецизно измерил но и од други фактори. Имам раѓано и со провокација, и баз провокација и царски. Според мене, се додека се е во ред со бебушот, а се си е во ред, не гледам причина зошто порано да го вадите. За бебче е најдобро во мешето кај мајката до крај. Се вади порано кога има други фактори кои влијаат и се смета дека надвор би било подобро и подобро би напредувало. Кај тебе не е тоа случај. За дали си за царски или не не би можела да кажам. Докторите верувам ќе донесат правилна одлука, но пораѓај со провокација не гледам причина. ЈАс на едниот царски, иако беше итен, поминав одлично.
Добор утро женски да ве поздравам јас Денес се разбудив со главоболка ја однесов ќеркам и во школо па се фатив за перење и пеглање од вчера официјално влегов во 4ти месец - второ тромесечие сакав нешто друго да прашам , вие што возите кола и што се во поодмината бременост , се врзувате со каиш? Мене почна малку стомакот да ми се познава , шубе ми е да го стискам ама па законски е да се носи каиш (најважна е безбедноста од се друго секако..) а се навикнав без каиш не можам гледам овде во Грција такви некои додатни каиши ама многу скапо брее по 50 евра за каиш па не ми се дава. Јас сега ќе патувам во сабота - ме чекаат 5-6 часа пат и секако треба да се врзам.. (здравје и таму 7 ми месец летоска кога ќе бидам пак толку часа ќе возам до Мк и назад ) па ме интересираат мислења
Од 38ма до 40та недела може да порасне цело кило, а надвор за едно кило ќе му треба месец дена и тоа да имаш среќа. Затоа ако нема индикации чекајте си болки. Така е се прецизно создадено, да бебето знае само кога треба да испадне и дава сигнал прво да почнат контракциите. Седи и уживај, оди си на цтг редовно и чекај си оно да каже кога. Иако е одвратно тешко и трпението е при крај.
Fala vi devojki Фала многу, па затоа и јас одлучив да ме одам сабота со провокаци ке чекам додека можам, рече докторката сега све ке зависи од плодовата вода и цтг. Поздрав
Па да каишот пречи, не стега туку онака смета.. јас сум скоро 8 ми месец и се врзувам кога сум во кола.. го ставам скроз долу под стомакот и со рака го придржувам.. дали е страв или навика не знам бидејќи и кога не бев бремена јас каишот го придржував со рака.. мн ми пречеше, воопшто не го сакав ама како што викаш се ради безбедност трпам... а сега уште повеќе поради бебушот со сила го поднесувам.. мака е знам ама што се мора значи се мора..
Гаќите се мрежа и си ја држат улошката де мора да ја стискаш со нозе, 4 се паковани од чико а ги купив од дм 350-60ден пишува дека се за една употреба но мислам дека 1 ден де издржува со еден пар