Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Затоа сме ние тука,за да си помогнеме малце од малце и да се опуштиме.
    Не сум ивф,природно останав исто после миссед секоја контрола со плачење ја дочекував дали ќе биде се во ред,тоа е до нас лично јас бременоста не ја доживеав како период за уживање,во грч цело време,но верувале или не јас тука научив да се опуштам,бидејќи не бев сама како што не си ни ти.
    Мораш позитивно прво ради себе па ради бебето. Се додека не го почуствуваш ќе ти биде малце страв на секој преглед,јас тек во 7ми месец олабавив и еве едвај чекам да се породам.

На lejlla, Puffy2019, Adeline и 8 други им се допаѓа ова.
  2. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Да те утешам немам како, едно природно останата заврши вон матерично после тоа 6 години борба 8 инсиминаци, 5 ивф, сега сум 38+2, 8 години борба за бебе,да се плашиш е нормално ама пробај да се смириш не мисли на лошо тоа што е твоје ке дојде, како Господ нема никој само тоа мисли го и све ке бидиќе во ред, мисли само позитивно немој да бидеш песимист еве сега имаш бебе во утробата само мисли што ке купуваш, такви работи убави. Ти посакувам лесна бременост. Поздрав

На Adeline, eta, Martka и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Donnnnnaaaa

Donnnnnaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2019
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    11
    Mene u 22 nedela Mi pretece Normalno e toa

На tetoviranta му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    9.637
    Ах душо...кога ке се роди ке се секираш, дали напредува доволно, дали ке прооди и прозбори н време, дали ке се разболува во градинка, дали ке се снајде во школо, дали е се во ред додека е излезено со другарчиња само. Мораш да најдеш начин да уживаш во периодот бидејќи грижи секогаш ке имаш, но и во тоа има убавина. Улогата мајка е најтешка на светот, и никогаш нема да се пензионираш,мајка си додека дишеш.

На Nane26, ocicka2014, Magic13 и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Darija*

Darija* Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    302
    Me interesira sto mislite za morbilite. Dnevno komuniciram so 4 5 dusi na rabota, odbegnuvam sekakov kontakt so deca i razni sobiri. 17+ sum, nemam prelezano, vakcinirana pred 20 godini od prilika (ne znam koga se prima poslednata Mmr). Se mislam dali da zemam boleduvanje, ama pa i da zemam do koga da trae...

6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.350
    Допаѓања:
    182.445
    Фала за линкот. Нарачана прскалка. :lol:
    Мене грција не ми беше ни во најлудиот план, ама не знаеш животот кај ќе те однесе. Системот е бетер од нашиот и многу работи не ми се свиѓаат, ама и грев ќе ме фати ако се жалам, оти за овие години ништо лошо не сум видела, па си го чувам јазикот зад забите. :)

@EvieBabe не сум поминала ништо од тоа, ама сеедно, паниките и грижите си се тука исто како што опиша. Тахикардии имам пред секоја контрола, за се нешто што ќе прочитам си барам симптоми, а кога бараш и наоѓаш. Може до бебе дојдов полесно, ама за се останато во животов сум одела по трнливиот и потешкиот пат, може затоа и не можам да се опуштам, а може едноставно, така ќе сум реагирала и без тоа.

Најди си начин да ја канализираш енергијата во нешто продуктивно. Мене маж ми купи боенки, кои истовреме се и разгледници. Па така после секоја обоена разгледница, си пишувам писмо (две-три реченици) до бебето. Еден ден здравје кога ќе биде голема да чита. :) Пробај јога за трудници, слушај музика, готви што ти е омилено, прави работи за да си го исполниш времето. Ќе помине многу брзо, а грижите ќе си останат со нас.

На Nane26, FreeMind, EvieBabe и 4 други им се допаѓа ова.
  7. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Срце добредојде во темава.Загрижена си што е и нормално,тоа е она слаткото постојано да се грижиш за свое мило нели.И јас после неколку години,2 иуи и 2 ивф останав природно бремена.Исти исчекувања и грижи,и ден денес ги имам но со тек на време сами ќе се намалат и нема да ги мислиш толку.Читај ја темава ,овде сме сите со дијагноза :rofl::rofl: ќе ти биде интересно,поучно и ќе се опуштиш со тек на време ти гарантирам.Се ќе биде супер,мора да биде.(fingers)

На Nane26, FreeMind, Лаура82 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.888
    Допаѓања:
    107.966
    @Yowannty да да баш така , исто е и тука и јас одам кај приватен гинеколог (во неговата клиника ќе се пораѓам) па ми рече дека доктор доаѓа два пати неделно да го прави скринингот. Така беше јас негде 22 недела бев веќе не се ни сеќавам :)
    Негде крај на јуни треба да го правам скринингот :)

На Yowannty и NNA им се допаѓа ова.
  9. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Жени 35 недела сум... Бебево уште не е свртено надоле. Напротив главчето и е горе, газот доле. И на минатата контрола беше така свртена. Има ли надеж дека ќе се заврти до крај и дали некоја сепак се породила природно иако и било бебето во ваква положба?

10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.888
    Допаѓања:
    107.966
    Во првата бременост неколку дена пред да се породам се сврте ќерка ми со главчето надолу :) 37+5 се породив
    Тогаш ми имаше кажано докторката дека и последен момент може да се сврти , така да не се грижи :)

На NNA и Лаура82 им се допаѓа ова.
  11. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Оти мене ми спомна др дека можело и така да се пораѓам ако не е многу тешка, ама јас не сакам да ризикувам, сматрам во тој случај дека е подобро царски. Ама па за царски требало предвреме да се закаже и си викам ами ако не е спремно бебево.. баш триста мисли ми се извртеа. Фала ти на информацијата

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Срце јас сум била наместена со врат према излез, ако мајка ми дала напон лошо ќе завршело. Ја спремале за царски, секунда пред да и пуштат анестезија докторот рекол причекајте малку, брцнал рака, ме свртел и и рекол на мајка ми напни. Напнала и јас сум излетала како тапа од шампањ. Муабетот ми е, не се знае никогаш до последен момент. Изгуглај има позиции и вежби за полесно да се сврти бебето, може нешто ќе упали. Имаш ти време не се плаши :D

@Yowannty знаеш дали има негде кај нас такви боенки? Да го пратам мм, да ми купи, ми звучат како добри за пополнување време и интересен спомен...

@FreeMind не си свесна колку ме насмеа. Ми умре папагалчето и цел ден сум тажна и нерасположена, ама кога го прочитав тоа "газо мијач" сум се изнасмеала ко недоквакана :D:D

Последна измена: 18 април 2019
    На Beautymom, FreeMind, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Ja ne se plasev do sega zatoa so mediumite ne ispobrkaa skros...ama sega mi strav treba da odam na klinika sk na pregled samo radi toa se plasam;( i jas imam primano vakcina koa sum bila mala i navodno od maticen lekar zastiena sum no da odam so maska...me ubi misla od koa e proglasena epidemija

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  14. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.888
    Допаѓања:
    107.966
    На Ive13, eta и tetoviranta им се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.350
    Допаѓања:
    182.445
    @tetoviranta Навистина не знам каде би можела да најдеш. Побарај во поснабдените книжари, таму има боенки за возрасни тоа знам со сигурност, ама за разгледници баш не знам. Или пробај да нарачаш од интернет. Јас боенки нарачав од интернет, а разгледнициве маж ми ги купи од тука за подарок. Вака изгледаат колку да имаш ориентација ако излезеш да побараш или провериш на интернет
    DE439CBA-44F2-4BC0-A658-C06F8F9E4486.jpeg

Вака се од внатре, од едната страна боенка, а на задната ќе си напишеш посвета до некој :)
    7BB9CD24-BBA3-49E4-A80A-420EBAF10967.jpeg

На Nane26, Ive13, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    мајка ми кога беше бремена со сестра ми,кога видоа дека папочната врвца неколку пати и била премотана околу вратот и рекоа воопшто да не се движи за кратко време ја зедоа итно на царски. Не знам јас не се разбирам ама да сум во таква ситуацуја не знам дали не би паничела.

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    @koritsaki и @Yowannty фала ви. Ми текна дека боенките за возрасни и во Рамстор ги имам гледано. Сеа баш на амазон разгледував со труднички мотиви, ама додека ми стигне може ќе се породам :?: затоа ќе се инспирирам од тие на интернет за трудници и сама ќе си ги нацртам во едно тефтерче, со по некоја мисла до бебка... интересен спомен ќе ни остане, а и ќе си најдам занимација :inlove:

На Ive13, eta, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    @tetoviranta се ми е на ум да те прашам и заборавам.Зашто имаш ваков user name?

19. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Не сум инф да напоменам прво, но со првото бебе имавме некој проблем што душа ми кине и ден денес, па така сум потресена и сега да е се во ред, сега останав од еден обид, но стравот ми е во коски, за секоја контрола, а посебно за првата средба.
    И јас така, прв скрининг ми беше најголем стрес, мислев после него ќе се опуштам, само да ми кажат се е во ред. Помина и тоа, фала богу се во ред, после си реков да го осетам да знам дека е тука и готово не се плашам, но повторно стравот не стивна. Нормална бременост а јас преплашена како ќе биде бебе.
    Сега веќе 36та,стравот уште стои.
    Стравот стои и за од кога ќе се породиш, сакам да кажам дека мајка од планирање до крај на живот има страв, не исчезнува никогаш, безразлика на ништо.
    Ти посакувам најубава бременост да имаш, обидисе да ги тргнеш мислите барем на моменти, тоа го можеме сите. Ама па покрај стравот, тоа е најубава работа на цел свет, затоа живееме:inlove:

На Larahappy, Lepoticata, Ive13 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Има tattoo :P

Абе ова пеглањево на мали алишта тешко било јас сум заборавила. Сега пауза правам:lol::coffee:

На Puffy2019, Ive13, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.