доколку немаш крварење немаш потреба за страв, менструални грчеви ќе си имаш посебно на почетокот , а може и покасно, после ќе ти дојдат бодежи, па боксови, па грчење стомак и уште што не, битно се е нормално ќе си видиш за некој месец
Devojki veke 2 3 dena mi tece nosot krv, ne e obemno i ne trae mnogu no do sega vo tekot na bremenosta ne mi pretecil krv. Utre sum na kontrola, je i kazam na maticnata no do togas shube mi e nekako... iskustvo nekoj?
Болки ќе си имаш менструални благи,не се плаши и не трчај како мене сто пути у тоалет. Леле у состојба бев на улица да се соблечам кога ќе ме фатеа Не сум тачна,си знам Инаку сум 32недела и чат пат сеуште ги има болките благи.Без грижи,опуштено и лесна бременост
Нормално е мила до петти месец почесто ми течеше а после одвреме на време пак знае да се растече малку
Некоја крема од кокос од Нормално е...јас имав денови кога многу ми течеше...сеа за чудо ми се потсмири некако..
Нормално е. Ќе ти тече до крај. И тврд секрет ќе имаш. Можеш и брис да земеш да не е стафилокока колку да си бидеш сигурна и да е ништо страшно 70% од луѓето ја имаат во нос или грло додека не прави проблем не се третира со антибиотици.
Девојки, ја се породив, бебе е добро, лесно беше како за прв пат. Ви посакувам на сите уште полесно да се породите. И иако мислите дека 9 месец нема крај, да ви кажам имало, 40 си дочекавме и решивме да излеземе
Bez losi misli eve jas sum bremena so ifv prvata bremenost mi uspea od 4 ifv imam kerkicka sega sum bremena pak so ifv 13 nedela i ke imame bratce ovabe od, 6 ifv izmegu imav uste edno neuspesno ne lezam voopsto aktivna cel den se normalno nemoj da panicis voopsto samo pozitivno ako te smiruva idi na pregled ednas nedelno samo ne si pravi stresovi bez potreba
Девојки вечерва бев пак на ехо и цтг, бебето пораснат е 3073гр, цтг не покажа болки, закажевме царски за другата недела, 38+3 сум денеска, многу се плашам од спинална анестезија до сега немам примено таква анестезија, се плашам да не останам инвалид. Поздрав
Миле паника пак ти со црните мисли Имаш маж анестизиолог дома прашај го убаво да ти објасни. Имаш сколиоза ,или кифоза или некое друго искривување на р'бетот?
Ајде без такви мисли ако е така утре можеш и на банана да се лизнеш,само со лесно и со убаво да завршиме сите а за црни мисли нека нема простор тука. Те очекува средба за која тооолку долго чекаше
Не немам ништо такво, ваѓам работи од памет, хахах, навистина јас и паниката, кога ке пораѓам ке куртулете од мене. Хахах, фала . Поздрав
Е Еј,кажуј кога е закажан царскиот да организирам комбе со женскиве да се собереме и да дојдеме тамо.Ти си ми сумљива,ќе фатиш штикла негде Ние ќе навиваме и ќе те чуваме ,нека му ја мислат сите тамо. Инаку какво отарасување од тебе,чек у мајчински ќе се смееме тек ние сите @anastasijaki ете,тоа сакав да и кажам.Кај такви луѓе се внимава нели повеќе и се е во ред,сепак е поспецифично па не идат со целосна.Нема потреба од плашење.
Фала многу, ме расположи многу, за 25 е закажено царскиот, со Господ напред ако не и текне на бебето да дојде порано. Поздрав и се најубаво.
Јас природно се породив, но сепак место епидурал добив спинал, три пати ме боцкаа за да фати, и еве две ипол години подоцна немам никаков проблем.
Немој да се грижиш мила јас со првиот пороѓај бев со спинална анестезија преубаво си поминав никакви последици и здравје во јуни пак би сакала исто да се породам.не мисли на такви работи мисли дека се ке биде во најдобар ред и ќе помине најубаво.