мене анестезија ме фаќа само што ќе дојде во контакт со организмов,не треба да се чека повеќе од 3 секунди. А по објаснувањево можам и со епидурална да се породам царски. Се сеќавам ко примав спинална докторот ми стави игла што знам што лепенка назад и ми вика ајде сега сврти се на грб ја се свртев ми рече послези малку подолу високо си горе ( а јас пустата ниска мала ) ја му викам не можам се укочив. Тој се уплаши вика да не настанала компликација му објаснувам дека немам никаков осет. И за 30 секунди оо вбризгувањето почна операцијата
е ама се зависи до организмот. Секој организам различно ја прифаќа анестезијата. што не ќе чуеш. ама ние бремениве сироти во се ќе поверуваме. Мене па ми рече една жена носи си лепче со тебе ако излегуваш навечер надвор и од што ќе ме спаси лебчето побогу???
витамини по 3 пати на ден а парацетамол на секои 8 сати по потреба или 3 пати ако не се работи за тт. Ама парацетамолот не се пие повеќе од 3 дена.
Мене не ми фати фарбата, ама фризерката ми рече дека сум имала купено без амонијак затоа можда не фатила. Тие потешко не фаќале. Од тогаш со обична немам пробано да се исфарбам. А од сите бабини деветини преку глава ми е да. Ова не чинело, она не чинело. Аман веќе
Јас 3 пати откако сум бремена се фарбам, и тоа со Сајос фарба без амонијак и секој пат ми фаќа т.е. ми ги покрива белите влакна..
Ovaa tema kako poaktivna e.. ima porodeni majki i za skoro idni majki Veruvam sekoj od vas se sprema, se informira i sl. Pa ke pobaram pomos od vas. Sto se ni e potrebno od strana na kozmetika ko za pocetok, posle veke so tek na vreme ke znaeme i ke probuvame. Me interesira pocetokot sto mi e bitno da znam da si napraam spisoce, pa koga ke dojde vreme zdravje da kupuvam da ne bidam ko izgubena. Fala vi
Лео норче среќо па кај си ти до сега Ние веќе се стокмивме со се што ни треба,од козметики ,чуда врагови.Ти ни забушаваш Иди во тема што е потребно за новороденче,се и сешто имаш на последни неколку страници
Haha kjuti mila vaka naka uf af se krenavme na nozi haha. Jas samo ve citam a retko pisam vikam ovie celi stokmeni jas do vcera ni corapce nemav kupeno haha. Tek sam pocla so tuk tamu da zimam nes obleka, samo ovaa kozmetikata mi mati esap ajde ke razlistam bo drugata tema da si go napraam spisokot. Fala ti mila
Све околу мене со влажни марамици, чешањево не престанува, и хормони испитав и се, се е супер, ама ете... кај ме спопадна сеа ова, не ми е јасно Станав ко @Leo-nora на маки сум, ама неа и пројде ѓаолот, белким ја нема тек да го запознавам Добро утро женчиња, поздраав со easy like sundaaay morniiiin'
а да не. е треба бремена жена и јајца за велигден да фарба?? Да си прашам со време шампонче и марамчиња мене друго не ми изгледа за потребно. Ни масла ни лосиони чуда... Јас со првото ништо ама ништо не користев,и да крем павловичева ова она. Јас до годината користев после не
Женски, масло на хипп за стрии и путер од каде наоѓате. Јас земав од рамстор таму имаше, ама од друг град сум и немам план да одам скопје пак за да земам ова ми е при крај веќе. Прашав во мојот град во 2-3 маркети и во Зегин аптеките ама нема. Детската козметика ја држат, но онаа за мајки не. Од каде ги зимате вие?
Има сигурна сум таму видов пред некој ден. Јас понекогаш се мачкав со масло на алверде и една крема,но се водев дека првиот пат не испукав ич и навистина ни сега не испукав ни на едно место. Имам мака само со папокот ми е црн неможам да го исчистам.
јас во првата бременоср се мачкав од 4тиот месец секој ден по два пати со масла со креми млека лосиони... Испукав последната недела пред пораѓај малку под папукот,3-4 линии дали имаше,сега еве почеток на 6ти верувајте ама ич немам време а многу ретко и ми текнува да се мачкам
Emush mene u istorija da me zapisite hahaha jas sum talenAt haha Nemaj maka srcka se ke mine samo trpenie spasenie za site