Како сте денес трудници? Гледам сите излезени денес, а и времево се погоди. Јас планирам дури сега малце да шетнам, гости имав па дремнав некако сум мноооогу уморна, немам сила ама ич
@Adeline ах, сонцето од двор си го гледам До прод. да појдам едвај се враќам.. Цело време сум како омалаксана, ми се спие и нозе и кичма си болат, па не се нафаќам да излезам негде кога не ме бива.. Незнам дали само јас сум така, ама тешко ми е движењето многу
Неколку дена веќе чувствувам болка внатре во вагината, утре имам закажано кај матичниот, 17+7 сум. Денеска и низ дома работев многу и сега ми е страв. Дали некој имал ваква болка?
@Adeline @flower55555 не сте сами милички иста ситуација и кај мене многу брзо се заморувам неможам да се движам многу препониве и кичмава ме болат што месец ќе беше овој ваков тежок незнам како ќе издржам тешко ми е
Девојки сите сме такви... последниве месеци се тешки за издржување, болки, трнења, грчеви, отежнато движење и ред други работи... ама се е издржливо знаејќи за месец два во рацете ќе го имаме најубавото нешто на светот.. нашите бебушки... ајде бидете силни, јас која ги бројам неделите до крај пропратени со потешкотии наоѓам сила во тоа дека се поблиску сум до состанокот со малото ..
@Ive13 @beba@meba мора да издржиме таман работа Јас се тешам дека во секој момент може да изненади бебка 37+4 сме денес
Мораме да издржиме, таква сум баш како што кажавте, одвај се движам, сега па срамната коска долу напред ме боли, се ми се чини се отварам и бебе ќе излезе. И како притисок осеќам, посебно на вц шоља кога ќе седнам, одвај станувам, може чудно звучи... Памтам со првото вака долу не ми беше, само тежина осеќав..
Девојчиња згодни, абе како ви собира се во таа торбата од количка, мислам за во болница. Јас направив список, со време ќе се подготвам неделава, ама два пешкира мали да ставам мислам нема да ми собере, а не друго. А за бебе посебно? Да ја носам се мислам таа за тренинг. Кога бев на скрининг на ГАК 12 недела видов девојка со куферче на тркалца, може треба и јас така.
Фала душо на сите со лесно да ни е и господ со нас И мене ништо не ми собира 2 торбици полни имам, само не се затвораат не дека којзнае што зедов, туку само најпотребното и пак нешто ке фали знам.. Куферот, најпаметно
Jas dodeka lezev u bolnica koga imav macnini, site gi precekav i isprativ i site so gi vidov bea koja so mal kufer koja so torbica i toa golemka... taka da site so ke se poroduvate drzavno ke vi treba poveke prostor, zas treba za vas raboti isto i za bebush, plus racunajte tanjirce casa viljuska i slicni Takvi rab za razlika od privatnite so slusam deka odele samo so polnac za mob i labelo i naknadno mazot alistenca da donese sa bebushot ako veke predhodno ne zemale. Taka da spakuvajte se ubavo i ic da ne vi e gajle so e kufer
Женички нормално ли е во второ тромесечие да се има потечна столица? Да не паничам за џабе и да трчам по лекари.
Што ќе ти е прибор за ручавање? Па служат спакувана храна колку што знам по болници а не во менза на лента па да мора да носиш тањир
Гледам малку е мртва темата за неинвазивни тестови, па ако може тука да прашам, кој има искуство - кој тест би го препорачале, Нифти или Верифи? Вака ми се чини нема некоја голема разлика...
Немој да ве лаже ѓавол да одите на трансфузиологија во стара градска кај зелено пазарче Чекам 30мин за мојот термин,старциве окупирале се,се касни со прием на пациенти, после 15мин откако ми помина терминот доаѓам на ред, лаборантот 70 годишен му вика на тој што прима документи не примај ќе пушам цигара! А пауза имаат после 1 час од тогаш. Страшно,хорор филм како импровизирана амбуланта. Кажете сега каде можам да испитам крвна група,пошо од таму си заминав, видов во Син лаб 800ден но дали после при пораѓај ќе им биде веродостојно на ГАК затоа што е приватна лабораторија? Дали има во Авицена?
Служат спакувана храна ама не даваат прибор за да ја јадеш. Затоа ти треба вилјушка, нож, лажица, чаша и сл. И самите вработени ти кажуваат, ако идеш на закажана процедура, да си понесеш такви работи со себе. Тоа е, државно...