Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Честитки сваќе, да ти е живо и здраво синчето, само радости да ве следат! Ајде и мене нека ме фати мајата така лесно да си поминам утре, да не се гњавиме многу со буцка. :)

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bebe.Marta2

bebe.Marta2 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    35
    Чепот наш отиде, ајде сега да чекаме болки :) после колку дена се породивте од пагање на чепот? ? ;**

3. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Нема бебе денес! :rofl: Ме вратија, во вторник дефинитивно одам на пороѓај. Ми напиша докторот запис за прием со дата за во вторник, денес не беше претерано критична плодовата вода, добро е. Нека порасне буцка уште малку! Инаку, 4 кг е наводно, ќе видиме кога ќе се роди дали стварно ќе биде ко мајка и, цело бебe за думкање. ;)

Марта, ич да не се мислиш, ќе си каже самото дали е чепот или не, или ќе има болки или ќе си чекаш терминче. :* Мене од пред 100 години ми падна чепот, незнам што ќе беше ова моево! :lol:

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bebe.Marta2

bebe.Marta2 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    35
    Srcka ajde veke da se druzime :))) :****

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bebe.Marta2

bebe.Marta2 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    35
    Srcka ajde veke da se druzime :))) :****

6. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.858
    Mamicki kako ste mi gledam veke ima I novi majki so lesno neka e na site I ic da ne se plasite na poragaj. Jas se guskam so andrej toj denes polni 3nedeli.

На Beautiful-Princess, bebe.Marta2, ddevojce и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Луѓенца, од понеделник натаму чекаме новинка! Требаше денес, ама докторот рече ај да не го брзаме. Пак ме прегледа вагинално, рече ситуацијата е видно подобрена, здравје следен пат кога ќе пишам на форумот ќе има новинка! Честитки на новите мамички, на новите трудници, на сите со лесно нека им е, и бременост и пораѓај. :*
    п.с. јас досадна станав со овие новостите! Се нешто ново кај мене! :D

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    добра вечер од нас :)
    честитки до новите бремени и оние што веке се гушкат со малите :)

јас сум добро,вчера и денес зачистувам низ стан онака генералка целосна :^) арно ама вчера и денес забележувам бебуш посилно чука(посилно го чуствувам) малце чат пат и доле кај стомакот како да стега :^) се запрашувам да не е од тоа што работкав низ дома па се растегнав или натака како расти бебуш ке се чуствува посилно????
    си имам работка уште доста али ако ми E нешто од тоа ке оставам,сепак бебуш ми е највазно...

сакам да ве прашам од кога бебуш чука посилно од кој месец?
    и дали тоа чукање е како да тресе од внатре или како??некој поубаво да опише?.
    денес го почуствував како да ме лупна силно па и доле ме заболе :^)

9. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    ^Јас од пред некој 3 недели мноогу силно ја осеќам бебушка како лумпува внатре...Не грижи се ќе видиш како што поминува времето се посилно ќе осеќаш а бебушка ќе станува се поактивна.Мене некогаш ми доаѓа и да подрипнам од што толку јако клоца :inlove:

10. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    мислев дека тоа силно чукање ке биде накај 7 почеток 8 месец :D
    сепак мило ми е што е тоа,малце ме заплаши :D

ти благодарам за одговорот :*

11. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Јас на крајот на бременоста ќе си го поминам исто како што го поминав и почетокот :worried:
    :puke: :puke: |-) |-) :worried: |-)
    Се што јадам повраќам,пак само чипс можам да јадам, ми се спие преку ден. И згора на се кога не сум НАД шоља јас сум НА шоља.
    Ах, и ќе заборавев дека оддвај се движам и тоа како патка сум :)
    Лелеее, се тешам дека колку и да ми е тешко има трудници на кои им е многу полошо од мене, а и уште малце ќе се гушкам со мрдлата па колку и да беше тешко, вреди :inlove:

12. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    честитки до новите мајки и до новите трудници :) ние сме 26 недела денес бевме на контрола,курле е тежок 1кг и 70г,напредно е за една недела плус, а и мајка му се попраила богами повеќе, 5кг за 1 месец :D иначе од вчера па навака мн сме активни мрдаме боксираме се превртуваме, е од сега мамичке ке сватиш дека ке бидеш мајка :D :D :D ,позз до сите :* :* :*

На ddevojce и gluvarche им се допаѓа ова.
  13. Ayleenn

Ayleenn Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    45
    Мамички како сте? Ние се изморивме од правење анализи на крв и што уште не, и да чекаме со часеви кај матичната. Бебушко си мртка,убав тој,а мене ми е толку интересно, цела се возбудувам кога ќе мрдне. Поготово што уште не клоца туку само нежно мртка, и многу ми е возбудливо :) Се надевам дека кај сите е се во ред и дека повеќето сте излезени и ги шеткате мешињата на убавото време :)

14. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Здраво,

Еве и мене ме немаше некое време можеби затоа што повеќето од времето поминувам во купатило каде повраќам :puke: :rofl:
    Ама се надевам дека ќе ми помине, кај вас до кога траеше ово интензивно повраќање?
    И уште нешто многу ме боли главата и долниот дел од кичмата а не сум пиел ништо, гинекологот рече ако имам силна болка да земам по еден парацетамол ама јас не рискирав нејќам.
    Вие како сте како се справувате со ова ладно време?
    Леле јас смрзнав многу ми е ладно, особено откако забреминив уште повеќе ми е ладно се чудам кога некоја трудница вика дека има температура и се поти.

Поздрав до сите вас и имајте убав викенд :inlove: :*

15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    слимиј-јас повраќав до 3ипол месеци скоро 4месец тогаш и го слушнав бебушот кога чуknaа,ми вика кога ке го почуствуваш Kе прекинат мачнините и кај мене така беше :) исто ми вика ако премногу повраќам дека ке биде девојче :D така испадна и на ехо (море овие бабини деветини) :D
    иначе и јас се смрзнав,преладно ми е,особено од колената надоле камен сум!.

сакам да прашам,ако мајката има ладно има и бебето нешто или?
    денес ме стегAше нешто под градите здола, и мешето доле исто така :^) се случило на некоја? бидејки почнав да се плашам :^)

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    И јас исто така се надевам дека ќе биде девојче многу сакам тоа е мојата желба.
    Да се надеваме дека и кај мене овие бабини деветини хехе :rofl:
    А да те прашам кога може да се гледа полот на ехо, од која недела јас имам закажано идната контрола кога ќе бидам 12+6 недели.
    Едвај чекам ама имам некое претчуство дека ќе биде женско и секогаш кога ќе прошетам по дуќаните гледам само женска гардерова за бебето. :$

Поздрав :*

17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    хехехе и јас имав пречуство за девојче,за ехо накај 18 недела,некои им кажуват порано накај 16недела мене на 18 недела :)
    да се здрави и живи :)

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    dobar den mamicki..jas i bebuskata moja sme podvieni pod kebe si se tulime nadvor veter duva kreva..ke si sedime doma strav mi e da ne me duvne haha.. iako daleku sum podobra nastinkata poleka si odi fala bogu ama uste kaslam..pa ke pomine i toa.. vi posakuvam ubav nedelen i vetrovit den...ovaa vetriste sekako ke donese sneg..pozdravce...
    ps.se izvinuvam za lat od tel sum

19. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    здраво
    јас сум 12 недела и сега во вторник ќе одиме на преглег за даунов синдром ќе може ли некој да ми каже како се прави тоа испитување и какви искуства во врска со тоа имате?

20. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Честитки за бебчето Неџма. Нека ти е со лесно.
    Значи имаш закажано за ПРИСКА.
    За тоа ќе отидеш кај гинекологот, ќе ти направи ехо и после одиш во државна ти земаат крв, ќе одговориш неколку прашања и тоа е тоа.

На nedzma му/ѝ се допаѓа ова.