Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Денес ми земаа крв за Верифи и не знам како ќе ги издржам следните 5-6-7 дена, иако скринингот ми беше океј. Пробувам да се тешам дека се ќе биде добро и дека само ќе се потврди добар резултат ама пусти страв :sweat: Претпоставувам на сите им било вака :(

2. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    Да, и јас едвај издржав 7 дена.. ама ќе биде се во ред, не се грижи! Си имаш години што се плашиш или?

3. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Не толку годините (32), туку високо ФСХ и катастрофа АМХ, едвај стигнавме до овде, па се плашам повеќе од квалитетот на јајце клетката/сперматозоидот, а по се што поминавме сега и на јогурт дуваме...

4. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    А извини јас ко падната од марс (facepalm) :?: .. зошто е тоа Верифи.. што значи.. најискрено не знам прв пат слушам за тоа... дали е тоа задолжотелно во бременоста и во која недела се прави...???

5. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Аааа тој е тојјј:P
    Да веќе почнал, па се мислам да продолжам кај него, ме бендиса, беше културен, заинтересиран, не беше арогантен како другите.
    Скопјанец е? Знаеш некое искуство, некоја да ја породил тој, или да виде додека беше таму ти?

На Ygritte и Ive13 им се допаѓа ова.
  6. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Тоа е тестирање на плодот преку мајчина крв, за не дај Боже какви било аномалии. Нешто како амнио ама не е воопшто опасно, само преку крв се тестира. И не, не треба да го прави секој, докторите го препорачуваат на мајки над 35 години или ако имаш некоја причина за сомнеж, нешто семејно и сл. Јас го правев поради тоа што пишав погоре.

7. BrideToBe

BrideToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    86
    Феминки, знаете ли некаде во Скопје да се продаваат едноделен костим за капење за трудници? Ми треба строго едноделен поради модриците од боцкање со клексани, ама до сега не најдов никаде освен онлајн, а немам време да ги чекам.
    Би благодарам!

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Да ти го дадам мојот ултра секси едноделен:dance:(poolparty) јас од Котон од капитол лани го купив.Провери и тамо.
    Иначе има купачи во њу јоркер извадено веќе еден месец.

На BrideToBe му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Не охриѓанец е мислам дека досега само присуствувал на породувањата зошто бил на специјализација а сега незнам

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.
  10. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Ти благодарам многу, ќе го прашам јас мојот матичен, не би било лошо и јас да го направам тој тест... сигурно не е многу скап.. ма и да е скап ништо не е повредно од бебето...

11. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    @Adeline @Ive13 морее каква среќа сте ималее цццц :D:Dтој е убајот доктор....Сега веќе е вработен ја заврши специјализацијата.... Супер е, многу е трпелив, заинтересиран и одговара на прашањата... Мене кога ме задржаа в болница пред да се породам тој се спремаше за специјализацијата....Фин, културен, млад и убав.... Бебка моја ја немаше таа среќа прво него да го види хахахахахаха, да и почне животот со убавини :P мене ми беше ептен незгодно да одам на преглед кога беше тој на смена (facepalm) :$ има уште една Катерина .. Ама била арогантна |( Мимоза е на боледување и не се знае до кога :( супер тим се, Мимоза и Горан ... (fingers) со лесно нека Ви е на двете, во убај раце сте ;)

На Ive13 и Adeline им се допаѓа ова.
  12. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Ми олесна да ти кажам што слушам позитивни мислења за него:)
    Не мене не ми е пишано Мимоза да мд пораѓа, и за првиот пораѓај незнам што се деси дали се сменаа :D
    Господ да не чува само:):inlove:

На Ive13 и Ygritte им се допаѓа ова.
  13. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Јас ко бев кога ме задржаа прв пат, Горан беше замена за Мимоза, пошто ме водеше таа, постојано беа во контакт.....инаку кога беше тој на смена тој пораѓал, Мимоза само во придружба била.... За секое породување мора да се двајца доктори.... Кај мене беа Боро и Мимоза ... Боро немаше време ни да седне на столчето, јас се породив. Инаку и Владо Устијаноски е добар лекар, но не знам дали заврши со специјализацијата.... Не се грижи, се ќе помине најубаво :inlove:

На Ive13 и Adeline им се допаѓа ова.
  14. cacikr

cacikr Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    243
    А како се вика еден со репче доктор млад. Кога и да одев за боледување тој ми пишуваше извештај но со печат од Мимоза но не му го дознав името

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Дај боже мила, кај мене на првиот пораѓај беше еден ко ниеден, џабе дремеше тука па уплав имам искрено. :)
    Ве :hug: и тебе и малата лепотица

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.033
    Допаѓања:
    14.302
    За Горанче нема кој не го има пофалено. Башка шо ми е вујко :lol: ама не сме баш во контакт, појќе мама со татко му. Тој ја породи сестра ми и помина прелесно. Лично од Мимоза имам слушнато за него и за Владо дека се најдобри. Тој другиот е Тоше, другар му е на мм, вака на прв поглед изгледа кренат ама ептен е зафркант, исто е многу добар. Значи кој и да ни се погоди немаме мака. Конечно и кај нас саглам доктори иначе сите Струга ќе заминеа на пораѓај. Катерина не ја знам ама немам слушнато нешто убо за неа.
    Е сега Господ да не варди сите да поминиме со лесно.
    Јас само не сакам кај Боро, можда е стручен и се ама одбивен ми е, не ми остај убав впечаток.

На Ygritte, Yowannty, Adeline и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Боро? Не ми го спомнувај:@
    Ако се погоди тој бегам одма:D
    Супер супер, иначе, ме смиривте:l:

На Ygritte и Marmarin им се допаѓа ова.
  18. BrideToBe

BrideToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    86
    Ти благодарам! Во Котон има за трудници? Вчера пробував во Њујоркер едноделни ама не ми го опфаќаат стомакот :) Ако не најдам ќе те барам хаха! Убав ден!

19. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Тој со репче е доктор Тоше и исто со доктор Владо ме породија мене пред три години ама тогаш беа на специјализација во Скопје и доаѓаа во Охрид заедно со доктор Танески беа супер тим јас сум презадоволна од двајцата млади стручни ептен добри се

20. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Може да се оди поручек на цтг во болница или мора сабајле?
    @Ive13 @Ygritte @Marmarin