исто и јас така праам, чешкам и галам, па малце ќе ме пушти, ќе се олабаи...31+5 сум јас... ах, мене едната ми е долу и таму ја осеќам, ама другава кај срце.. сегде имам јас турбуленции..ќе се издржи некако
Мешковци мои дали е можно ова цел ден и цела ноќ да имам страшни киселини мислам дека грлово ми гори.сварно внимавам и на исхранава па ми остана уште ништо да не јадам веќе аман.што се не пробав ништо не ми помага млеко ладно, бадеми непечени,ориз,јаболко коска од маслинка,сода бикарбона.ако имате уште нешто што не сум пробала пишете ми ве молам не се издржува ова
Потпишувам за Б6 и магнезиум за пред спиење.Закон е само без вода да го пиеш ,на јазиче само да се стопи. @FreeMind еве ме мене,присутна но како посматрач Вие што правите?!
Добро утро девојки. Јас уште рано наутро прашања еден куп. Ај кажете ми Приската што испитување е, како се зема примерок и каде ја правевте? Во Ремедика пакет скрининг и приска е 8.800 Имам уште време, здравје само, али сакам да слушнам кај правевте вие и што ќе препорачате?
јас приска не правев туку пренатален тест Верифи, се зема од вена крв и чекаш резултати за 5 дена тоа е се @Emma2 што се случи ?
Приска е земање крв од вена и се пресметува ризик за даунов синдром.Математичка пресметка.Се прави на ГАК и е бесплатно резултати за некој ден.А скрининг е гледање на ехо т.е мерење на нухалниот набор.Тоа го прават и матични гинеколози и мислам како обично ехо се наплаќа.Се ова се прави во еден ден ,и немаш апсолутно никаква потреба да даваш пари приватно.Исто е .
Добро утро труднички Вчера ми се случи нешто чудно. Бебе се вртеше и тегнеше и во еден момент снемав воздух. Се извадив од памет. Се смири бебе па се созедов.. Има простор за паника? И да ве прашам, овие спрејовиве против убоди од комарци безбедни се или не? Или што друго користите за тоа?
Вадам извод, државјанство и пасош по институции и треба денес да завршам се. Можеш да замислиш само како тоа изгледа
Што се деси, се е ок? Од зборење на старите, што ги викам јас бабини муабети, киселини мајката има ако бебушко има косичка. А пошто такви маки немам јас, не знам како ти е ама знам пријателка пие газирана вода и и поминува.
Цела вечер ме притискаа амА најбезвезе е на срцето кога е, дали е ребро или срце незнам ама на тоа место баш одма под града... и така неколку пати... ич не видов спиење, ич... Океј, многу ме притискаат на срце, ребро, незнам веќе што има таму... еве и сабајлево исто... ќе прашам доктор дали е нормално така.. многу безвезе, многу...грч некој.. се извадив од памет
Девојки ви посакувам од срце трпение, да знаете дека многу било полесно без стомак и без киселини, јас имав многу киселина со донат вода, со млеко, со гастрогард некако преживев ама некогаш и сода бикарбон пиев скришум мм ми, крај веќе не се трпеаа киселините и 2 дена пред царски се напив кисела вода од фрижидер и како се преладев една недела во болница со инфузи и антибиотици едвај денеска дишам подобро, а за тоа дека ако имаш киселина има бебето коса не знам дали е точно ама кај мене излезе точно мојот син има коса. Поздрав и ви посакувам да имате школска бременост без киселини. И да ви кажам денеска ме пуштат од болница си одам дома со синчето.
Па докторот ми рече пешачи, оди по скали, сега одам преку 2 скали ама немам верба некако Инаку цтг мирно, бебе 2 недели понапредно, големко бебе, според вчерашно ехо термин 06.05 Плодова ок, постелка ок Страв ме фаќа дека мн ќе порасне не ќе може да излезе
Девојки дали некој од вас ги користел оние 3 месеци неплатено што ги даваат после породилното од 270 дена и како го регулираат стажот?Ви благодарам и ве
Help.. nesakajki se udriv od stolot na stomakot od levo.. mislev ke me sobere da pominm ama nis "zakaciv" i se strugnav me zabole malku ama brzo mina. Se nadevam krofnata vo mene ne ja povrediv.. maka mi e griza ja sovet osekam