Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Амин боже:l:

На Emma2 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mimi257

mimi257 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    238
    При обична т.е единечна бременост не се даваат овие инекции сепак се кортико и ако нема индикации за предвремено породување не се даваат а близначка бременост бидејќи сама по себе носи ризик од предвремено породување во 80% затоа ги даваат .... ама ако супер што си над 30 недела , терајте што може повеќе :) барем ќе си мирна во овој период уште бели дробови треба да се доразвијат а вака ке убрзате процес барем знаеш и да дојде до пораѓај ќе биде се развиено со помош на инекцииве... сигурно и со тежина веќе си се ок :):inlove:
    среќно и со лесно до крај :party:

кај мене деновиве едното е некако доле поставено и кога ќе ме акне луѓе баш боли и мислам во момент ќе се помочам :$:whew: се надевам ќе се помести :)

Последна измена од модератор: 30 април 2019
    На NNA, Adeline, Ive13 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Па сигурно работат.Прво нека види во веро во трговски доле во подрум што е ,ако не може и онаа пиљарана до тинек во центар.Незнам како да ти објаснам освен на почеток на пролаз што води накај валијант шоп :rofl:

4. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Секое Веро утре работи... со сигурност ти кажувам бидејќи јас сум вработена во еден од тие маркети ... за нас нема празници ни викенди ... секогаш работиме...

На tetoviranta му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Девојки дали е нормално да се чувствува болка во вагината, како притисок некој? 18та недела терам. Болка во стомакот немам. А во вагината како да ме притиска нешто, дури не можам да опишам, како некоја нелагодност.

6. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Нема во пиљарата кај тинексот, денес беше таму и во деликатесниот тинекс. Блиску ми е Веро 2, доби веќе задача кога ќе стане утре да иде да види. Тешко него со мене 8)

На NNA и srekice им се допаѓа ова.
  7. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    :rofl::rofl: Е богами да,тешко на човекот.
    Мене цреши ми се јадат |(

8. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    Мими фала ти на деталниот опис,ова не го знаев, дури и се замислив прееска викам како ова развивањево на вештачки начин ќе се одвива, да не погрешив што стаив..ама ете си имало зашто се примаат... утре втората треба!
    Ти која недела беше?
    Иначе, и мене така ми се поставени една доле кај вагина мислиш ќе излезе кај и да е, другата па најгоре удира кај срцето ми стои и се тегне цело време...

9. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.601
    Допаѓања:
    4.953
    Немојте жени вака:doh: денеска мм цела Битола ја сврти праски неможеше да ми најди, сега и лубеница и цреши ли да го пратам да ми бара :rofl:

На Lepoticata и tetoviranta им се допаѓа ова.
  10. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    Аманте со лубенициве шо напраивте :rofl: :rofl: Епско стана!
    А чим не е сезона, не ви шубе да не се со хормони? :o

На flower30, Meckicja и tetoviranta им се допаѓа ова.
  11. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.034
    Мене памет ми дојде со јагодите.
    Мм пред некоја недела ми купи,плачев пиштев дома и кога ги пробав бљааак. На нафта мирисаа. Од тогаш сум мирна и чекам сезона да дојде за друго овошје:D
    Мада лубеница..јамиии,уф леле..убаини:D:D

На NNA, Meckicja, tetoviranta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Novella

Novella Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2018
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    184
    Mmmmm kaj spomna cresi

На srekice и tetoviranta им се допаѓа ова.
  13. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    Не мислеше на цреши, на семки обични мислеше....]:)(ајде не мисли)

На tetoviranta и Novella им се допаѓа ова.
  14. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Здраво мешиња мали и големи... од денес стартувавме со 33-та недела, бебето си ужива ... мрда, претка па дури и почна да ика.. ме убиваат киселините ама некако издржувам.. е сега ми текна нешто во врска со шумливите таблетки.. дали во бременост е дозволено да се пијат шумливи и тоа од кругер фирмата.. не можам да најдам никаде на нет за ова па може Вие знаете... сепак шумливите од фирмата Кругер се јаки и е дозволено само една дневно... убава вечер труднички слатки :hug::l:

15. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Ма со што сака нека се, и на пластелин нека има вкус морам да стаам лубеница во уста... уште пред тест да напраам реков дека сакам лубеница, 31+2 сум сега, замисли колку време ја мислам, не можам веќе да чекам ]:)

Инаку за инекциите, јас ги примив заради ризик од предвремено. Мн се распрашував и читав, ич да не се секираш. Воопшто не штетат, а многу помагаат. Башка што одкако ги примив мн се смирив психички. Не дај Боже да се случи да се породиш пред време ќе дишат самостојно. Сега уживај и гали меше:hug::l:

@srekice ќе му речам на мм во потрагата по лубеница да ѕирка и цреши да не има, ако види ќе те информирам :*

На NNA, drugarka и Emma2 им се допаѓа ова.
  16. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    јас прејадена не сум. Досега се си беше нормално ама последнава недела јадам... Машала. Да не ми остане покусо хахаха. За спиењето првите 3 месеци не можев да се изнаспијам а последниве 3 мислам дека доволно се наспав па слично како тебе. Многу рано станувам малку спијам а навечер ако се разбудам спиење на куку. инаку магнезиум пијам пред спиење и ми помага многу,брзо заспивам

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    јас многу чудно спијам. На лева страна малку и на стомак малку а 25та недела сум. На десна ми е поубаво. А што,има некое правило дека треба на лева? Важно на грб никако не можам да спијам.
    фала за утехата,јас среќа па уште немам мака со тоа ама уште сега ме фаќа страв како ли ќе го пребродам тој проблем ко ќе дојде на ред.

На NNA и drugarka им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    136.505
    Веро Џамбо да проверете. Доста снабдено е, секогаш има сешто сезонско и вонсезонско

19. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    Да прашам од кога почнавте со подготовка на облеката за бебе? Перење сушење пеглање диплење... И на колку степени перите? Јас имам од синко некои ситници најдов па реков стоеле години да пуштам памучно на кување сега,па ќе преперам на 30 ко ќе дојде време.

20. Darija*

Darija* Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    302
    Па читав на интернет дека во второто тромесечие најубаво било на лева страна дека бебето најдобро се снабдувало со воздух на таа страна. На грб не би требало затоа што доаѓа до притисок на аортата...

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.