Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Амин боже:l:

Emma2 likes this.
  2. mimi257

mimi257 Истакнат член

При обична т.е единечна бременост не се даваат овие инекции сепак се кортико и ако нема индикации за предвремено породување не се даваат а близначка бременост бидејќи сама по себе носи ризик од предвремено породување во 80% затоа ги даваат .... ама ако супер што си над 30 недела , терајте што може повеќе :) барем ќе си мирна во овој период уште бели дробови треба да се доразвијат а вака ке убрзате процес барем знаеш и да дојде до пораѓај ќе биде се развиено со помош на инекцииве... сигурно и со тежина веќе си се ок :):inlove:
    среќно и со лесно до крај :party:

кај мене деновиве едното е некако доле поставено и кога ќе ме акне луѓе баш боли и мислам во момент ќе се помочам :$:whew: се надевам ќе се помести :)

Last edited by a moderator: Apr 30, 2019
    NNA, Adeline, Ive13 and 3 others like this.
  3. srekice

srekice Популарен член

Па сигурно работат.Прво нека види во веро во трговски доле во подрум што е ,ако не може и онаа пиљарана до тинек во центар.Незнам како да ти објаснам освен на почеток на пролаз што води накај валијант шоп :rofl:

4. beba@meba

beba@meba Популарен член

Секое Веро утре работи... со сигурност ти кажувам бидејќи јас сум вработена во еден од тие маркети ... за нас нема празници ни викенди ... секогаш работиме...

tetoviranta likes this.
  5. Magic13

Magic13 Истакнат член

Девојки дали е нормално да се чувствува болка во вагината, како притисок некој? 18та недела терам. Болка во стомакот немам. А во вагината како да ме притиска нешто, дури не можам да опишам, како некоја нелагодност.

6. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Нема во пиљарата кај тинексот, денес беше таму и во деликатесниот тинекс. Блиску ми е Веро 2, доби веќе задача кога ќе стане утре да иде да види. Тешко него со мене 8)

NNA and srekice like this.
  7. srekice

srekice Популарен член

:rofl::rofl: Е богами да,тешко на човекот.
    Мене цреши ми се јадат |(

tetoviranta likes this.
  8. Emma2

Emma2 Популарен член

Мими фала ти на деталниот опис,ова не го знаев, дури и се замислив прееска викам како ова развивањево на вештачки начин ќе се одвива, да не погрешив што стаив..ама ете си имало зашто се примаат... утре втората треба!
    Ти која недела беше?
    Иначе, и мене така ми се поставени една доле кај вагина мислиш ќе излезе кај и да е, другата па најгоре удира кај срцето ми стои и се тегне цело време...

9. flower55555

flower55555 Популарен член

Немојте жени вака:doh: денеска мм цела Битола ја сврти праски неможеше да ми најди, сега и лубеница и цреши ли да го пратам да ми бара :rofl:

Lepoticata and tetoviranta like this.
  10. Emma2

Emma2 Популарен член

Аманте со лубенициве шо напраивте :rofl: :rofl: Епско стана!
    А чим не е сезона, не ви шубе да не се со хормони? :o

flower30, Meckicja and tetoviranta like this.
  11. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Мене памет ми дојде со јагодите.
    Мм пред некоја недела ми купи,плачев пиштев дома и кога ги пробав бљааак. На нафта мирисаа. Од тогаш сум мирна и чекам сезона да дојде за друго овошје:D
    Мада лубеница..јамиии,уф леле..убаини:D:D

12. Novella

Novella Активен член

Mmmmm kaj spomna cresi

srekice and tetoviranta like this.
  13. Emma2

Emma2 Популарен член

Не мислеше на цреши, на семки обични мислеше....]:)(ајде не мисли)

tetoviranta and Novella like this.
  14. beba@meba

beba@meba Популарен член

Здраво мешиња мали и големи... од денес стартувавме со 33-та недела, бебето си ужива ... мрда, претка па дури и почна да ика.. ме убиваат киселините ама некако издржувам.. е сега ми текна нешто во врска со шумливите таблетки.. дали во бременост е дозволено да се пијат шумливи и тоа од кругер фирмата.. не можам да најдам никаде на нет за ова па може Вие знаете... сепак шумливите од фирмата Кругер се јаки и е дозволено само една дневно... убава вечер труднички слатки :hug::l:

15. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Ма со што сака нека се, и на пластелин нека има вкус морам да стаам лубеница во уста... уште пред тест да напраам реков дека сакам лубеница, 31+2 сум сега, замисли колку време ја мислам, не можам веќе да чекам ]:)

Инаку за инекциите, јас ги примив заради ризик од предвремено. Мн се распрашував и читав, ич да не се секираш. Воопшто не штетат, а многу помагаат. Башка што одкако ги примив мн се смирив психички. Не дај Боже да се случи да се породиш пред време ќе дишат самостојно. Сега уживај и гали меше:hug::l:

@srekice ќе му речам на мм во потрагата по лубеница да ѕирка и цреши да не има, ако види ќе те информирам :*

NNA, drugarka and Emma2 like this.
  16. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

јас прејадена не сум. Досега се си беше нормално ама последнава недела јадам... Машала. Да не ми остане покусо хахаха. За спиењето првите 3 месеци не можев да се изнаспијам а последниве 3 мислам дека доволно се наспав па слично како тебе. Многу рано станувам малку спијам а навечер ако се разбудам спиење на куку. инаку магнезиум пијам пред спиење и ми помага многу,брзо заспивам

Presrekna likes this.
  17. marchi-cool

јас многу чудно спијам. На лева страна малку и на стомак малку а 25та недела сум. На десна ми е поубаво. А што,има некое правило дека треба на лева? Важно на грб никако не можам да спијам.
    фала за утехата,јас среќа па уште немам мака со тоа ама уште сега ме фаќа страв како ли ќе го пребродам тој проблем ко ќе дојде на ред.

NNA and drugarka like this.
  18. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Веро Џамбо да проверете. Доста снабдено е, секогаш има сешто сезонско и вонсезонско

tetoviranta likes this.
  19. marchi-cool

Да прашам од кога почнавте со подготовка на облеката за бебе? Перење сушење пеглање диплење... И на колку степени перите? Јас имам од синко некои ситници најдов па реков стоеле години да пуштам памучно на кување сега,па ќе преперам на 30 ко ќе дојде време.

20. Darija*

Darija* Истакнат член

Па читав на интернет дека во второто тромесечие најубаво било на лева страна дека бебето најдобро се снабдувало со воздух на таа страна. На грб не би требало затоа што доаѓа до притисок на аортата...

NNA likes this.