Ги има кај нас или ...и ме интересира дали содржат фолна киселина или не, зошто мене ми треба да се без неа ?
24 недела сум, да стигнам и јас до 30ка да ми дадат од инекцииве и мислам дека тек тогаш ќе здивнам , полабаво ќе биде сега само ги мислам колку тежат, колку треба ..... и така хахахах од седење дома само се оптеретувам со нешто
Ги има кај нас ама незнам мислам дека не содржат фолна киселина прашај доктор дали смееш да ги пиеш , а во аптека прашај дали имаат фолна киселина незнам
јас пијам Малтофер ама капки се не таблети, од Софија ми го носат сега за сега супер ми се, хемоглобин 13 железо 32
А нели сирупот и капките беа за деца, а таблетите за возрасни ? По колку капки дневно пиеш ти...таблетите знам фолна содржат, а капкиве содржат или не?
јас искрено не ни знам дека постојат таблети капките се за сите возрасти но дозата е различна , имаш доза за бебиња, за деца, за возрасни, за анемија , за трудници .... јас пијам по 40капки дневно со вит ц од 1000
да да има и таблети, ми ги донесоа мене, но фолна има во нив, а ми требаше без неа...па ке прашам за капкиве дали смеам и по колку да пијам...фала ти мила
Zenski zdravo... denes polnam 38 nedeli.. vcera dok mi rece okolu 2900 kg kao demek bilo zastanato so rastot vo 36-37 nedela ( potocno golemina na glavce i butna koska)... ima mesto za panika od iskustvo da mi kazi nekoj?
Хааха, не ми кажувај за оптеретување од седење дома Си ги квачиме цело време и милион филмчиња си праиме да пројде денот Ќе стигнеш ајде лета времево, клише е ама стварно ко вчера да почнав... а еве веќе за месец дена здравје Боже мајка ќе сум Со лесно само и со Господ напред!
Ивче не, рано е..до 36та да се стигне, со Господ напред само! Ова е само за раат да си само, за да не дојде до предвремено, се боцкаш 2 пати за зреење на плуќа..и така...
Девојки 34та недела сме. Од вчера го чуствувам бебе како штука долго и тоа 3-4 пати до сега. Пред тоа некогаш само, ретко. Нормално ли е? За две недели сум на брисеви кај матична, па после во Чаир планирам. Е сега ме интересира како одат прегледите таму? Цтг ли само, ехо, те мерат ли? Може ли и мм да дојде? Многу сум збунета на крајов, сеуште не се спремам мислам дека има време уште ама почнува паника да ме фаќа
Pocnata da zree postelkata.. plodova voda ima seuste dovolno okolu... od ponedelnik ke vidime so ke kazat... samo me ispanici na komentarot za razvojot
Јас и ти ист ден сме се сексале исто сме со недели.Да,мене ми ика нон стоп и толку многу ме нервира тоа значи ужас По неколку пати на ден,па уште со устето кога ика а пикната доле у цервикс е тоа е смешки.Ко дунда да ми ждрига
Да да супер кралица нека си поседат кај мамичка во меше па после нека излезат имаме време уште еден месец и може да се раѓаат
Ме исплашивте сега... јас жолтеникав секрет почнав да имам доста последниве неколку дена. 25 недела сум. На брисевите во 12та имав само кандида.Се изнаставав вагиналетки. Не знам да си барам сама да повторувам брисеви или ок е секретов? Уринокултурата стерилна ми е.