да,уште од сега ова ни е начин да се навикнуваме на неспиење јас додуша понекогаш си преспивам ко ќе сум прва смена зашто станувам во 5 па ме фаќа дремка напладне понекогаш.
10 минути се смеам на ова. Моево претходниве денови беше многу активно. Посебно вчера цел ден и ноќта. Еве денеска слабо.. ако чукне тук и там по еднаш.. Икање не сум осетила, претпоставувам рано е. Денеска почнувам 25 недела. Цело време купувам бебешки работичиња што ќе ми требаат и повторно на моменти сеуште не ми е верно дека сум трудна и дека ќе имам бебе... Па ќе ме чукне малово од внатре да ме потсети, и ќе си речам -леле јас стварно трудна сум! Ама пак си мислам дека се додека не ја исплеткам во рацеве ќе ми биде неверно... Јас со спиењево сум скарана откако сум трудна. Се будам милион пати во ноќта. Цело време сум на лева страна, на грб не можам оти немам воздух, а чудна работа, само што ќе се завртам на десна страна ми надоаѓаат киселини истата минута, и одма се вртам лево за да ми се смири утроба. Куковите и кичмава ме болат на утро, и ми треба некое време да се опуштат.
Јас убаво спијам откако ја открив финтата со 2 перници, не се здрвувам многу. @tetoviranta најдовте лубеница? Се надевам проба. Одвај чекам да излезе поубаво овошје, ми се здосади од банани и јаболка. @Мариаа. Можеш да си ги повториш брисевите. Јас чекам резултати, ги повторив сега во 18та недела.
Мила брисот ти го земаа површински или со спекулум.Треба да ми земаат и мене,па да знам за што да се спремам.23 недела сум.Поздравче
Па исти термини имаме и со @drugarka, ама јас мислам до крај ќе терам како што пошло. Од сега немам сили. Знам на кој ден е зачнато пошо само тогаш имавме секс, после се изразболевме.. Инаку да исто и јас чуствувам, многу непријатно хахаха. А бебе клоца многу де на една де на друга страна. Ти почна во Чаир или уште не? Почна да переш, да спремаш торба?
Хаахахаххахахах будала еј светска си. Ти си најпозитива среќо убава и после мај нека ти бараат замена на темава. Иначе вчера ми ебаа младост по институции. Знаеш, на суво. Ама барем ги однесов кај на мајка им .... @tetoviranta чим е цервикс ист и откуцува 32 недела пушти го твојот до грција да ти дошутира лубеница. Само одмарај и до крај јас ти гарантирам дека се ќе биде во ред. @Emma2 јас многу ти се радувам и убаво што ги пушти инекциите. Сега со мирна глава редовно на преглед. Позитивна мисла и кога девојките ќе решат да дојдат нека, ние ќе ги чекаме. Ти глава горе и одмарај повеќе.
@Magic13 да има во Веро2, ама кога видел цена ми купил сладолед и се вратил дома. Најмалата била 700ден. Утре ќе оди во Рамстор да види да не се поевтини или да не има на парче. Ако не, ми вети дека кога ќе земе плата ќе ми купи од Веро
@FreeMind ,@Yowannty ја незнам поинаку како да објаснам ама такво чуство е.Пошто знам како е наместена и знам што прави .Мрда,активна е ама зачудувачки е нежна @FreeMind барем заврши ли работа?! Еј ,ова ти е само потсетување зашто е поубаво да живееш во Дојчланд @cinderella5 уште не сум почнала да идам ,инаку се одлучив за во ГАК ( за инает) треба упат да земам,ама матичната ми рече кај нејзе последен преглед во 35та недела тоа би било 13.05 и тогаш брисеви да ми земе.Инаку алишта испрани ,испеглани,здиплени.Имам и од сестра ми доста што ми прати,треба да ги фатам и тие.Леле ц'цканици ,фати со време ако не си уште.А торбица ми е спремна Цреши најдовте???
@srekice во еден ден се средува ли? Пола. Другата половина утре. Сега само дишам длабоко за да се регенерирам. И кај мене се уби од икање и од кога се роди си продолжи. Увежбана скроз. Чувството е баш такво како што го опиша. А толку е незгодно во стомак. Издржи ае ене го крајот
Уште не се жалам да побрза да излезе Материјално сум спремна,но не и психички Ќе биде смеење со мене,знам јас сто посто.
Од 7 сатот поручеква ми се засилија Брахтон контракциите, беа цел саат на 10-15 мин. И се намалија сега. Чудни болки некој, притисок, па кога ќе кивнам мислиш излетало бебе, дури и ми крцка долу. Болки во карлица, напред срамна коска.... Се си мислам ова за брзо ќе да е. Утре сум на контрола поручек, ќе видиме, ако не излезе до тогаш
Абе сте везеле ли везеле цел ден, бевте ли вие на скара? Јас цел ден го преседов на меко столче со дигнати нозе на друго, на скара... сега ќе ве читкам пред спиење
Абе мислам ама одмор малце потешко ми оди... незнам зашто... по 2,3 саата навечер и чудесии од сонови, се околу тоа нешо да не заборавам, па прегледи, па пороѓаи, тоа па тоа... плус испакнувања редовно, последново до срце што си се укотвила еднава ми е хит, си се тегне, клоцка ама свикнав...втората доле кај вагина, ист случај ко Среќичено....а денски саат време да дремнам па сум среќна...ај да не се жалам, со лесно истуркав цело време, е сеа малце последниов месец што ќе отскокне, нормално и разбирливо е..и така... малце и нервоза ме фаќа, живчана сум, ама не ме држи многу ... вие пркнавте ли? се ољудивте ли? Хехе смешно ми е братучедми со нивната ич нејќеше да ја сликаат на почеток, викаше да попримела човечкА фаца па тогаш Сеа нонстоп ја сликаат ,кукла е...а чудп стварно сите кога се раѓаат фацуфчињана такви збрчкани хехехе а си ги сакаш пак....
кај мене нема специјална програма за бебе ама има рачно перење 20 степени 30 степени 40, 60, 95 башка за памук башка за волна... Мене сепак рано ми е за перење
Meskovcii dali imate bolki vo grbot i kako se spravuvate. Jas placam od bolka samo leva strana neopisliva bolka,kako nozevi zabodeni vo grb bole do nerv udara i veke koga ne se trpe se osekam kako skleroticna neznam kaj da fanam... Baska veke bebe tezi, ne mu e golem stomakot ama osekam tezina posebmo navecer koga se vrtam od edna na dr strana.. ama do kraj mislam grbot ke mi padne bolka strasna