Да! До степен на плачење! Баш како два ножа да имам забодено од двете страни, и плус опашката... мене и онака ми е и заебана малце кичмата, тоа дополнително... ама нема спас, ќе си истрпиме некако
34-та недела маче.Незнам кај кој доктор,ни како иде тоа,не ги ни знам докторите .Ќе видам да се распрашам деновиве кој и што е .Па никој не ја фали гак ,и неам кај да прочитам Ти која си? Исто на гак планираш?!
Не ве напуштам,не отварам друга тема,се само оваа ме влече да си ја читам мајќи вие што сте при крај ви посакувам што поскоро да си се олесните сеуште тврдам дека бременост не е лесен период за уживање и ви посакувам со лесно и убаво како мене да поминете и да ви биде брбрнцето мирничко како моево. За сите кои за прв пат станувате мајќи,не е клише муабет но навистина е нешто што не се опишува само се доживува. Се читаме и во породилни а сега да прашам кај поискусните мајќи две три прашања. Ве гушкаме
Јас сум понапред од тебе 38, па ќе ти кажам како ќе поминам. Бев на контрола сега во 38 , со упат од матичен без конкретен доктор, ми правеа ЦТГ и ехо ми рекоа дека се е ок, следно да дојдам кога ќе имам знаци за раѓање. Во Чаир знам дека идат секоја недела али овде не знам зашто така ми рекоа. @Happyinlove да е живо и здраво синчето. Ти ми беше најблиску со термин, сега кога гледам дека си се породила сфаќам дека мене ми е редот.
@maja8 дај Боже да поминеш со лесно.И јас знам нема потреба од идење често,ако имало нешто они задржувале.Вие сте добри затоа и ти кажале така.Ќе чекам да споделиш искуство.Некој пиша пред некоја недела дека супер помина па дај и ние така
Неможам да се препознаам... Нервна ептен сум. Се ми смета, значи ептен нервозна а без причина Па и малиов е збеснат овие денови како да така треба пред пораѓај со него да се расправам, од збор не се разбира, а баш кажував како мирно дете си имам, на крајов збесна! И да е период сега најде? Ми се чини ќе полудам на моменти. Болките ми се смирија, абе хаос
Идни мамички да ве прашам со што им ги перевте алиштенцата на бебушите?Користевте ли омекнувач и кој?Каква козметика за бањање спремивте и што се е потребно од козметика за почеток?
Јас денес планирам да купам детергенти и козметика. За детергент ќе земам бекутан, ама само течен, без омекнувач. Сметам дека многу е нежна бебешката кожа и на почеток нема потреба од омекнувач. А за козметика планирам да земам мустела за бањање и млеко за тело. Е сега за влажни марамчиња не знам какви, и некоја маст за газето, ама тоа дополнително ќе докупам.
Со Бекутан детергент и Орнел омекнувач, ептен убави, меки се. Козметика имам Косили купка(не пече на очи како Бекутан-испробано),косили влажни имам, исто така испробани. Инаку ти треба шампон/купка, крем, пудра, влажни марамици, за папоче прашак и хидроген. Мислам дека е ова доволно за почеток,немаш потреба од други додатоци.
Јас ке си почекам бев на преглед бебево високо качено др. ми вели ке тераш уште една недела сигурно.. @Presrekna нема праски никаде па си зедов компот
Ќе чекате природно болки така? Ајде ќе издржиме уште малку ни остана. На колку време одиш сега на цтг?
Денес бев, плодова ок, постелка ок, за 1 недела ми рече да одам. Прееска имав делче од лигаво бело/прозирно, мислам дека е дел од чепот. Такво и со првото ми беше, без крв Е сега ако имам болки порано рече да одам Дај боже да добијам болки
Ова моево ко слузницата во плодни денови е.Ама јас ја имам чат пат од сам почеток Ма рано ми е мене Еве ти и цвекенцето си имате предност.Па има и други па јас
Не не поразлично е не се секирај Ајде секоја по ред да се олесниме. Овај чепов може и со денови да се топи