Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    dobro utro mamickii kako ste mi..jas ranobudna..nesto ne sum bas najdobra od vcera me boli mnogu koskata kaj vaginata valjda karlicata e...pisev i u bolki i aj vikam da pisam i tuka mozebi nekoja ima oseteno slicno..kako i da e se plasam oti vo nedela treba da patuvam ..a vo ponedelnik vleguvam vo osmi mesec.....se izvinuvam od tel sum

2. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Здраво мамички како сте? Јас сабалјево бев на контрола кај матичната за Даун. синдром ме мереше и рече дека се е во ред, но ќе морам да одам да ме боцнат на болница и брисеви ми земаше па да ги носам и нив. Дај Боже реков да е добро бебувчето. Иначе докторката рече моооожеби е машко, и јас реков што и да е здраво и живо нека е со сите нишани. После Нова Година рече дека поточно ќе ми кажела што е бебувчето. Бебувчето си мрдаше во мешето си спиеше убаво едвај докторката го измери. :lol: Па се разбуди бебушко па се размрда, инаку сме сега 6 сантиметри. :lol: Растеме од ден на ден. Дај Боже да растеме и да бидеме во ред и сите вие да сте во ред идни мамички и вашите бебувчиња. ПОЗДРАВ ! :inlove: :* :clap: :hai:

На ddevojce и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  3. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Мешиња здраво и од нас. Денес официјално влегувам во 9-ти месец :party:
    Ние од по сабајле расшетани. Бевме до лабораторија на испитување за крв и мокрача последно боцкање фала богу :envy: сега пиеме кафенце.
    Се надевам добри ќе бидат резултатите нема да има потреба од вагиналети и други терапии веќе преку глава ми е одвај чекам да помине последниов најтежок месец. Во последно време многу брзо се изморувам, многу ми се спие и пак не сум наспана неможам да се поднесам ваква :sweat: :doh:

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  4. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    Добро утро и од нас ние секој ден супер си спијеме немаме проблем со спијањето ,секој ден си мериме шеќер по 4 пати на ден некогаш е низок некогаш е висок и така ама си се тешам уште малце ке истрпам , во сабота влегувам во 8 месец па некако мора да се трпи хе помина времето така брзо што одвај чекам да си ја гушкам убавицата моја :inlove: утре сме на болница на ехо па ке видиме како и е стомачето дали и се врати во нормала се молам се да биди во ред па си ставам и вагинални таблети оти си фатив инфекција и исто мокрачата не ми е во ред и си пијам апчиња баш сега последните месеци ми е ова Али некако ке се истрпи се за мојето бебе :inlove:

5. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    може сум малце офф топик нидов на нешо на нет случајно па да бе поздравам :) сигурно секој од вас ке си најде по некоја комбинација
    http://www.kafepauza.mk/zivot/zimski-mo ... trudnici/# :*

На Agrona и gelkaa им се допаѓа ова.
  6. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490
    Мешиња како сте ? Ние денес влеговме во 9ти..ама некако ми изгледа дека буца сака да излези многу порано... :?: еве веќе неколку денови се мачам со болки слични на менструалните,некакви чудни болки(скокоткања) во пределот на грлото на матката, болки во грбот и каде ли уште не..Бебчево е веќе свртено и слезено со главчето надолу па се мислам дали ќе ја дочекам редовната контрола во сабота( последно ехо и прво цтг) . :)

7. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Ми треба совет од некој кој бил на 4д, каде бил и како поминал. Во држана е 500ден. а кај мојот гинеколог 2000ден. маж ми сакаше кај матичниот гинеколог оти таму ни рекоа дека подетално и повеќе време го гледале бебето, а во државна околу 10тина минути и него пуштале сопругот внатре.

8. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Честитки, само убави моменти исполнети со љубов. А да ни дадеш некој совет или идеа како да си поминеме и ние полесно како што си си поминала ти??

9. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Ох, пуста надеж дека сака да излезе порано :lol:.
    И јас уште пред да влезам во 9ти ги имав тие болки.
    А откако влегов уште појаки се, се имам разбудено сред ноќ од толку јаки болки и мм вика да ме носел во болница, ама зошто кога тоа брзо си замина?
    Еве денес се разбудив и болки баш како пред да добијам, а вчера буткаше надоле ја осеќав мислам цел саат се обидуваше да излезе. (оф, додека пишувам од време на време болките се појачуваат па се намалуваат, може ќе излезе денес :D )
    Денес одам на ЦТГ па ќе видиме што ќе кажат во ГАК.

На gelkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Нормално дека матичниот ќе ви каже така, дека кај нив е подобро пошто како две илјадарки ве гледа. Па за тие пари ќе ти прави слики, чуда... Јас бев во државна, маж ми влезе со мене, прегледот траеше 10 минути, си виде докторот тоа што требаше, го погледавме бебето и тоа е тоа.

На MacenceEna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    И јас сакав да прашам за 4 Д прегледот
    Сите се фалат од приватниве како по 1 сат ги глегале бебињата
    Сигурно и за тие 10 мин ке ти каже тоа што треба ????????

12. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.896
    Допаѓања:
    40.716
    Ваше си е да си одлучите дали ќе идете приватно или државно ...дали 10 мин преглед или еден час
    Кој си има ќе си плати .
    Па и за 10 мин докторот ке измери / види дали бебето е во ред , како се развива и сл. Нема да пропуштите нешто битно ке си го видите и вака и онака бебето , докторот сигурно ке ви каже ако нешто не е во ред или ако е се ок .
    Овде си е стандард , прелгедот не трае еден час ... ама има време за да се види се . Докторката внимателно гледа.
    Сепак ваш избор , ваши пари ;)

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Јас одам кај д-р Лолита во ординација Ложанковски ме гледаше докторката скоро 45 минути пред една недела на 4д и платив само 500 денари бидејќи ми е матична. Е сега, ако не ти е матичен доктор не знам колку се плаќа. Презадоволна сум од докторката.

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  14. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    Добар ден од нас ние денес бевме на контрола и фала му на бога стомачето и се намалено не и е многу подуано како што беше , уште е ама не како што беше се подобре исто бев и на цтг и таму беше се во ред и сега имам пак контрола на 20 изгледа ке имам на секој две недели контроли до крајот на бременоста или пак дури да си дојди во ред инаку тежиме 1700 грама а сме 29 недела и 5 дена уште два дена ке влезиме во 30 недела си врви времето уште малце :inlove: инаку не ми е јасно зошто на секоја контрола ме праќат на цтг да видат дали имам болки или пак дали се и е во ред со срцето :?: инаку секој ден си мрда дури и навечер и кога ја гледавме на ехо си играла кажа докторката увек и се рачината во лицето убавица на мама :inlove:

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Ние сме утре на последната рутинска контрола... :clap: едвај чекам да го видам бебушко.
    А потоа веќе ќе си чекаме да се видиме во живо :inlove:

На butterfly.mk, gluvarche, Jagoda123 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    добар ден мешиња :)
    ние сме добри со мешко мој :D наредната недела имам контрола за мочката дали напредува малата,се молам се да биде во ред,иако докторот рече не е опасно али јас умов тука ми е :^)
    вече не спиевме баш добро накај наутро мсе заспале па никако да станам за да мочкам а Mешето ми пукаше,има нешто лошо ако не мочкам на време??

иначе апетитов незнам што му е,ми се јаде де ми се јаде па некогаш незнам и што :D како сега ми се јаде а незнам што :D

поздрав мили :)

17. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    и јас сум кај лолита и мене ми е матична сигурно не било 4д,јас правев и со цд платив 2500,твоето било обично ехо какко и секој месец што го плакам 500 ден,не ти било 4д

18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^ и jaс сум каj Радица, 500ден. е обичното ехо... А 4Д и мене ме кошташе 2500 со цд

19. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Да и јас одам таму ама кај Радица и ти си платила за 3д,а за 4д се прави во 23 недела за аномалии, а инаку и ние се задржуваме за подетално на ехо.

20. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079

јас такви болки имав и пред 9 месец. До 39 недела си велев порано ке излезе порано ке излезе и ништо :) буцка твја ке си излезе кога ке е спремна, моево излезе на 39 недела и 4 дена :D , кога ке почнат болките за породување ке бидат појаки, па дури и лажните ке бидат појаки :) најбитно е да си без страв, и ко ке те фатат болки да шеташ, и на моменти да лежиш ама на страна. :)
    се најдобро :)

На captivating и gelkaa им се допаѓа ова.