Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.863
    Допаѓања:
    107.715
    @Yowannty брис мене во првата бре

Во првата бременост само два пати ми земаа брис и тоа почетокот и на крајот некаде 30 и некоја недела. А гледам дека во Мк почесто им земаат брисеви на трудниците :?: а за железото , досега два пати бев да проверувам крв и урина , сега изгледа од понеделни ќе ме прати пак :?: :)
    да и јас пијам едно грозно во прав што се раствара ов вода :envy: и сега ми рече дека ќе ми даде да пијам два пати во ден и ќе ми ја прекине фолната киселина. Ти фолна пиеш уште?

2. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.968
    Допаѓања:
    1.271
    7mi mesec sum, vcera i deneska epten slabo mrda bebusot, skoro i ic. Ili bar jas ne osekam neznam.
    Osekam kako napon skroz dole na stomakot i kako da me pritiska na matkata kaki veke pred podmocuvanje neznam kako da objasnam. Me faka panika nekako. Normalno e ili da fakam patot na dezurstvo

На Lepoticata му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.509
    Допаѓања:
    9.614
    Термин ми е 28.08. правев само скрининг и тогаш го гледаа и срцето. Не ми рекоа посебно да одам. Се надевам дека видоа се што треба.

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    Добар ден мешиња. Како сте денес? Мене некако мрза денес ме фаќа. Времево е шашаво ладничко да беше со сонце ќе речев свежо ама ова е хаос. Мај ли е октомври ли е.... Јас денес 25+5 некаде крај на 6ти месец. Додека трепнам времето летнало. Многу некако апетит имам последниве денови. Вака ли ќе мк биде до крај? Нон стоп гладна? А што убаво си се држев до сега. На контролен преглед сум во вторник. Ми се чини ко пола година да не сум била. Инаку ќе ве прашував колку е нормално движење на бебето? 5 недели по ред синки пајдушко игра машала. Спие ли ов некогаш??? Да не му фали нешто што толку мрда... :^) додуша едино што не правам е дека не пијам редовно магнезиум а докторот ми рече од пред 2 месеци секој ден да пијам.

5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.293
    Допаѓања:
    181.830
    Значи поинаква пракса е тука. Брис само еднашка до сеа, а уште малку во 7ми влегувам.
    До 5ти месец некаде и јас само 2 пати испитував крв и урина. Ама вториот пат немаше за железо...

Железо пијам легофер, готов напиток голтка е, веќе се навикнав на вкусот, на почеток ми беше потешко, сега веќе мижам и голтам. :sweat: А фолна мислам дека ќе терам до крај. Фоливит е, фолна со В12, тој витамин ми беше многу низок и ми праеше тахикардии претходно.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lepoticata

Lepoticata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    543
    Ах.. колку сме само паничари трудниците ... скрос те сфаќам, и за да бидеш раат ете прашај си гинеколог, па дури и побарај си да ти направи тестови.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lepoticata

Lepoticata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    543
    А да идеш ти на проверка за секој случај?

8. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Мамички сега во четврток имам закажано преглед, да слушнеме срцева реакција, тогаш влегувам по мое во 6 недела, а по доктор 7. Едвај чекам,се надевам ќе слушнеме :l:.
    Сакав да ве прашам дали ќе можам да го видам бебуш, барем малку, онолку колку што се има оформено или тешко оваа недела?:?:

На flower30 и koritsaki им се допаѓа ова.
  9. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.037
    Да, ќе видиш точка со опавче.
    Една од моите омилени фотографии од малата.

На NNA, Martka и Starlič им се допаѓа ова.
  10. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Во право сте сосем, секоја жена и секоја бременост различно, готово веќе не мислам само дда ни се живи и здрави ние ќе издржиме:inlove:

На NNA, Ive13, lady.N и 2 други им се допаѓа ова.
  11. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.216
    Допаѓања:
    27.784
    Влегов во 2 тромесечие и не знам што очекував да се смени, ама исто се чувствувам. Главоболки ме убиваат, немам енергија, спијам многу и така секој ден :) Деновиве прв пат ме фати паника, што ќе правам кога ќе се роди бебето, дали ќе знам што да му правам, како да го дојам, да го бањам, дали ќе знам кога е гладно... Ми почнаа стравовите, ваљда нормално е све тоа.
    И така .

Имајте убава вечер труднички :hug::hug:

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Препони, срамна коска, многу ме болат, незнам што да правам стварно, кажете чаре. ....
    При секое станување мислам се ми се крши внатре, прееска 5 мин потпрена на мм бев при станување неможев да мрднам чекор верувајте. Незнам дали некоја друга има ваква мака, ако има споделувајте да се тешиме барем:D

На NNA, Ive13, Lepoticata и 2 други им се допаѓа ова.
  13. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Чаре ,само пороѓај :wasntme::tmi:
    А јас што да правам,детево ме разнесе значи незнам што прави.Мава на сите страни.Страв ме фаќа,да не и текне порано да искача (waiting)
    @Ive13 ,@tetoviranta @drugarka вие сте ми врсници.Вашите мрдаат ли волку многу :worried:

На NNA, Ive13, drugarka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Јас очекувам мојава кикбоксер да стане у најмала рака. Последниве три дена особено збеснува, јас нз од каде сила толку јако да удира. Почнав и да се загрижувам да не е вознемирена да не не е во ред нешто. Ама си викам во понеделникот бев на контрола се беше океј, гледаше и протоци и се... можда временскиве промени им влијаат и на нив... еве ја во моментов од една страна се избаци, од друга притисна на бешика, идам да мочам додека не сум пуштила во кревет:sweat:

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  15. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    За семејно насилство ќе ја пријавам :D Се исто како кај тебе,само што мочниот меур ми издржува бааѓиии:D:D:D

На NNA, Ive13 и tetoviranta им се допаѓа ова.
  16. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Јас два пати се подмочувам во гаќи, полна бешика, ме рога силно и си пуштам :$ ама ми дојде памет и не се оставам веќе со полна бешика...што е сигурно, сигирно е:D

На drugarka и cinderella5 им се допаѓа ова.
  17. Куноичи

Куноичи Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    114
    Ја мислам дека мојов нема претстава колку силно мава.
    Препоните.. се прашувам дали уште ги имам, за коската да не правиме муабет. Некад дури се виткам од таа глупа болка доле. Мм одамна го жалам, секоја ноќ кога се будам за во wc (зошто ако не чврчнам, мислам имам бомба у стомак пред експлодирање) го будам да ми помогне да станам, не од што сум дебела ( само 7 кила се поправив) туку од болка.
    Во потполност те разбирам.. останува да си се жалиме.

На NNA, Lepoticata, Adeline и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Пораѓај пораѓај, одвај чекам:D
    Инаку и моето тропаше, клоцаше, боксираше, активно беше иако понекогаш ќе го снемаше. Не се секирај добро е штом е активно(fingers)

На NNA, Ive13, Martka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Ми пука нешто внатре при вртење, при станување, крцка чудно

20. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.606
    Допаѓања:
    4.955
    Кај мене ништо за жалење, нити за фалење..
    Си велам фала богу, ама и се чудам дали е нормално:D
    Или наеднаш ке ме фати или ке јадам провокација:D
    Не се замарам веќе како треба така нека биде..
    Почнав со вежби за полесен пораѓај:lol: барајте на youtube не се тешки а и не се знае може ке испровицирам^_^

На NNA, Martka, Adeline и 1 друга личност им се допаѓа ова.