Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Добро утро цурици.Сум заспала.
    Денес ситуација иста|(:D
    Малата пред 2 недели значи 32-ра тежеше 2300 мислам.Она е понапредна една недела .
    Ма не ме плаши ако сака да излезе,страв ми е што нели не е убаво во 8ми месец,плуќата не им се созреани:^)
    Да идам утре ако не на лекар .

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Добро утро и од мене женЦки :*
    Абе мене лошењево назад да ми било... Веќе 10 недела сме, драстично ми се намалија мачнините и гадењето ама синоќааа... Леле незнам што беше тоа.
    Се будам кај 2 часот, мртва-гладна. Одам директно во кујна да сплескам еден тост. Мојов р'че-растура. Го мразев во тој момент дека така лесно си "дуфта". Во кујна наеднаш лошо ми станува, таков нагон за повраќање не сум добила. Испотена цела. Го разбудив мојов, испаничи и тој. Ми помина за 10 мин. И како ништо да не беше, го смачкав ххл тостот како прав змеј.
    Инаку, кажете тие што ставате кринон или утрогестан. Јас ставам кринон во 20:00 и заспивам кај 21:00. Често се случува кај 1,2 да имам потреба до тоалет или за лапаница. Вие станувате или издржувате до утрото? М?

На flower30, koritsaki и monik55 им се допаѓа ова.
  3. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.606
    Допаѓања:
    4.955
    @Adeline @Sofi.ja никако маж под мене :D можи да настрада :rofl:
    Во главно чучњеви се да, јас ке чучнам ама станувањето е тешко :D
    И ете сабајлево неможам да се составам од 10 чучњеви секој мускул ме боли :D
    Нозе ширење ич цела бременост епа сега ке боли :doh::D

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Абе сега се жалиме ама едно чудо е кога бебе ќе излезе и никаква болка не осеќаш, веднаш поминува секоја болка:)
    Е на тоа многу убаво се сеќавам и затоа секоја болка ќе ја издржам:inlove:
    Се движев многу вчера и кога се вратив легнав малце во дневна и кога ме стресе еден грч кај лев јајник ела мрдни. 2 мин не мрдав:rofl:
    Ништо.. Уште да фатиме да трчаме можда така ќе излезе:rofl::rofl:

На NNA и flower55555 им се допаѓа ова.
  5. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Среќо тоа со не е убаво во 8ми месец било некогаш, веќе не важи. Ич да не се секираш. Фората било во тоа што во 7ми месец се уште не е почнат процесот на созревање на дробовите и имале можност вештачки да ги созреат. Во 8ми месец е почнат тој процес и им било проблематично веќе почнат да го продолжат. Сва среќа денес технологијата е посовремена, па дури и подобро е во 8ми него 7ми, нормално поише во меше-подобро. Ама ете, останало да не плаши нас идни мами.
    А што се упрпа ти толку? Ради исцедокот? Гледаш сите тука го имаме. Па и да е чепот, и две недели можеш да тераш со паднат. Те гушкам најсилно и не се прпај, чим јас со скоро ич цервикс и принцеза спремна за искачање со главата набутана према излез не паничам, ти ич немаш причина :l::hug:

Последна измена: 5 мај 2019
    На NNA, Lepoticata, FreeMind и 4 други им се допаѓа ова.
  6. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Да се упрпав ради исцедокот.Ама па од сите вагиналети имав ама не придавав некое значење.А сега од овие ете(facepalm) кој знае може е од нив.Пошто се баш тврди ко капсула,па може кога се топат така се прават.Ама мене и на моето мозоче толку ни треба:fubar: да не спијам и само тоа го мислам.
    Пратам ситуација,може се ми е од многу мислење:whew:

7. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.606
    Допаѓања:
    4.955
    Па уште тоа ни останува, маратон еден да истрчаме:D
    Да ми почни барем процесот после не се плашам, ама вака шо нема абер да се тера на сила коса ми се крева.. дека не се разбирам не за друго :D

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.
  8. tetoviranta

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Мене сеа ми препишаа едни Макмирор. Жолти се како жолта фарба за јајца. Се фарбаат. Е сеа више нз што е од вагиналетата, што е исцедок, што треба а што не треба да биде таму, се е јако жолто накај портокалово |( а како ја анализирам секоја хартија после бришење, уште микроскоп што немам стаено у вц(facepalm) само бројам уште колку има до 36та и викам да истерам бар да влезам во 9ти...

9. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    И јас ги ставав тие 3 кутии.Ама многу ми се скапи ,ко сенф се :puke:
    И тие ми правеа исцедок .Ајде да стискаме до 36та,( јас уште не се навикнав да ги бројам неделиве:rofl:) па после полесно.
    Одлучи кај ќе се пораѓаш?

На tetoviranta му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tetoviranta

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Баш се како сенф, првата ја ставив вчера и веќе ги мразам :swear:
    Во ГАК, не можам да си дозволам приватно, а и имам по некоја врска во ГАК. Ти?

11. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.968
    Допаѓања:
    1.271
    Nisto duri utre, a do utre ke skrenam epten neraspolozena sum maka mi e na dusata. Neznam epten slabo mrda nekogas ne ni osekam a nekogas epten taka malku. Ne deka predhodno bese mn aktivna no navecer posle polnok znaese taka da zamrda kratko no sepak ubavo.
    Neznam period e ili neznam so... mislam ke puknam od mislacka :(

12. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Проба ли со кока кола и благо? Јас вака паничев околу 24 до 28 недела,сеа паничам зашто е толку активен. 24/7 ко моторче да има во газот, па и кога ќе се напрчи и ќе ми го разобличи стомаков..:worried: Пробај со благо и легни на грб голицкај го, ќе се јави. Немаат толку сила тие недели а и може лошо е наместено. Мене ми рекоја не мора нон стоп да е активно, доволно да се јави. Не се нервирај, не паничи ќе биде се во ред. :hug:

13. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.968
    Допаѓања:
    1.271
    Blago probav no koka kola ne, sega ke idam da kupam. Probav na sekoja strana da legnam, go pogaliv mesko i nisto bee. Se nadevam se e Okej na svadba sum vecer a od mislenje nemozam da se spremam of bee.. ajde daj boze da e se super i deka ke se javi vecer. Fala ti mila za utehata:hug::l:

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    ауу... Подалеку на маж од мене во бременоста. Не знам па како во 9ти месец луѓе практикуваат

15. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Ako tolku si voznemirena otidi na lekar drzavna, cair kazi deka imas bolki ke te pregledaat

16. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.116
    Допаѓања:
    1.486
    Луѓенца нормално е да е покачен пулсот во бременост? Притисокот ми е нормален 110/70 120/80, ама пулсов сега ми е 96, а пред неколку дена и до 115 ми отиде..

17. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
  18. tetoviranta

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Пулс 110-115 е нормален во бременост ако не е висок притисокот. Ако ти создава непријатност напиј се Б6 и мирувај пола саат ќе се смири. Мене мн често ми е 115, на почетокот кревав паники, сега се навикнав па не ни приметувам веќе.

На hristinan12 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.037
    Среќо од кога падна чепот додека испадна малата остарев. Ич да не се секираш не оди тоа така.
    Стај репот на лево, малку маскара и осмех на лицу. Нит е чеп тој нема да го промашиш така е фино лигав и се тегне има веднаш да знаеш дека тоа гадно нешто е чеп.

Ако има мирис иди нека ти земат пак брис оти има бактерии кои го јадат цервиксот и додека се свестиш го изеле аш. Иди нека ти земат брисче и онака на 27ма е брис за стрептокока таа руча цервикс.

20. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.034
    Отоциве нормални се?
    Не дека сум многу отечена ама бев до маркет,и кога се вратив нозете ми беа отечени ,дури кај ластикот од чорапата како испакнато малце ми е :worried:
    Паники ме фаќаат сега.