Добро утро цурици.Сум заспала. Денес ситуација иста Малата пред 2 недели значи 32-ра тежеше 2300 мислам.Она е понапредна една недела . Ма не ме плаши ако сака да излезе,страв ми е што нели не е убаво во 8ми месец,плуќата не им се созреани Да идам утре ако не на лекар .
Добро утро и од мене женЦки Абе мене лошењево назад да ми било... Веќе 10 недела сме, драстично ми се намалија мачнините и гадењето ама синоќааа... Леле незнам што беше тоа. Се будам кај 2 часот, мртва-гладна. Одам директно во кујна да сплескам еден тост. Мојов р'че-растура. Го мразев во тој момент дека така лесно си "дуфта". Во кујна наеднаш лошо ми станува, таков нагон за повраќање не сум добила. Испотена цела. Го разбудив мојов, испаничи и тој. Ми помина за 10 мин. И како ништо да не беше, го смачкав ххл тостот како прав змеј. Инаку, кажете тие што ставате кринон или утрогестан. Јас ставам кринон во 20:00 и заспивам кај 21:00. Често се случува кај 1,2 да имам потреба до тоалет или за лапаница. Вие станувате или издржувате до утрото? М?
@Adeline @Sofi.ja никако маж под мене можи да настрада Во главно чучњеви се да, јас ке чучнам ама станувањето е тешко И ете сабајлево неможам да се составам од 10 чучњеви секој мускул ме боли Нозе ширење ич цела бременост епа сега ке боли
Абе сега се жалиме ама едно чудо е кога бебе ќе излезе и никаква болка не осеќаш, веднаш поминува секоја болка Е на тоа многу убаво се сеќавам и затоа секоја болка ќе ја издржам Се движев многу вчера и кога се вратив легнав малце во дневна и кога ме стресе еден грч кај лев јајник ела мрдни. 2 мин не мрдав Ништо.. Уште да фатиме да трчаме можда така ќе излезе
Среќо тоа со не е убаво во 8ми месец било некогаш, веќе не важи. Ич да не се секираш. Фората било во тоа што во 7ми месец се уште не е почнат процесот на созревање на дробовите и имале можност вештачки да ги созреат. Во 8ми месец е почнат тој процес и им било проблематично веќе почнат да го продолжат. Сва среќа денес технологијата е посовремена, па дури и подобро е во 8ми него 7ми, нормално поише во меше-подобро. Ама ете, останало да не плаши нас идни мами. А што се упрпа ти толку? Ради исцедокот? Гледаш сите тука го имаме. Па и да е чепот, и две недели можеш да тераш со паднат. Те гушкам најсилно и не се прпај, чим јас со скоро ич цервикс и принцеза спремна за искачање со главата набутана према излез не паничам, ти ич немаш причина
Да се упрпав ради исцедокот.Ама па од сите вагиналети имав ама не придавав некое значење.А сега од овие ете кој знае може е од нив.Пошто се баш тврди ко капсула,па може кога се топат така се прават.Ама мене и на моето мозоче толку ни треба да не спијам и само тоа го мислам. Пратам ситуација,може се ми е од многу мислење
Па уште тоа ни останува, маратон еден да истрчаме Да ми почни барем процесот после не се плашам, ама вака шо нема абер да се тера на сила коса ми се крева.. дека не се разбирам не за друго
Мене сеа ми препишаа едни Макмирор. Жолти се како жолта фарба за јајца. Се фарбаат. Е сеа више нз што е од вагиналетата, што е исцедок, што треба а што не треба да биде таму, се е јако жолто накај портокалово а како ја анализирам секоја хартија после бришење, уште микроскоп што немам стаено у вц само бројам уште колку има до 36та и викам да истерам бар да влезам во 9ти...
И јас ги ставав тие 3 кутии.Ама многу ми се скапи ,ко сенф се И тие ми правеа исцедок .Ајде да стискаме до 36та,( јас уште не се навикнав да ги бројам неделиве) па после полесно. Одлучи кај ќе се пораѓаш?
Баш се како сенф, првата ја ставив вчера и веќе ги мразам Во ГАК, не можам да си дозволам приватно, а и имам по некоја врска во ГАК. Ти?
Nisto duri utre, a do utre ke skrenam epten neraspolozena sum maka mi e na dusata. Neznam epten slabo mrda nekogas ne ni osekam a nekogas epten taka malku. Ne deka predhodno bese mn aktivna no navecer posle polnok znaese taka da zamrda kratko no sepak ubavo. Neznam period e ili neznam so... mislam ke puknam od mislacka
Проба ли со кока кола и благо? Јас вака паничев околу 24 до 28 недела,сеа паничам зашто е толку активен. 24/7 ко моторче да има во газот, па и кога ќе се напрчи и ќе ми го разобличи стомаков.. Пробај со благо и легни на грб голицкај го, ќе се јави. Немаат толку сила тие недели а и може лошо е наместено. Мене ми рекоја не мора нон стоп да е активно, доволно да се јави. Не се нервирај, не паничи ќе биде се во ред.
Blago probav no koka kola ne, sega ke idam da kupam. Probav na sekoja strana da legnam, go pogaliv mesko i nisto bee. Se nadevam se e Okej na svadba sum vecer a od mislenje nemozam da se spremam of bee.. ajde daj boze da e se super i deka ke se javi vecer. Fala ti mila za utehata
Луѓенца нормално е да е покачен пулсот во бременост? Притисокот ми е нормален 110/70 120/80, ама пулсов сега ми е 96, а пред неколку дена и до 115 ми отиде..
https://www.google.com/amp/s/www.ki...ws-story/5aca45d55fd0e6d116d5644feb42a20e/amp Еве нешто за нас што сме на крај
Пулс 110-115 е нормален во бременост ако не е висок притисокот. Ако ти создава непријатност напиј се Б6 и мирувај пола саат ќе се смири. Мене мн често ми е 115, на почетокот кревав паники, сега се навикнав па не ни приметувам веќе.
Среќо од кога падна чепот додека испадна малата остарев. Ич да не се секираш не оди тоа така. Стај репот на лево, малку маскара и осмех на лицу. Нит е чеп тој нема да го промашиш така е фино лигав и се тегне има веднаш да знаеш дека тоа гадно нешто е чеп. Ако има мирис иди нека ти земат пак брис оти има бактерии кои го јадат цервиксот и додека се свестиш го изеле аш. Иди нека ти земат брисче и онака на 27ма е брис за стрептокока таа руча цервикс.
Отоциве нормални се? Не дека сум многу отечена ама бев до маркет,и кога се вратив нозете ми беа отечени ,дури кај ластикот од чорапата како испакнато малце ми е Паники ме фаќаат сега.