1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Ова е за во 9ти месец кога е веќе големко и нема простор:)

На NNA, t-sweet, Софија 88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    И јас ја имам истата болка веќе 2 месеца (37ма недела сум) и прашав, нормално било. Мене ми помагаат Вигантол капки (матичниот гинеколог ми ги препиша) по 5 на сабајле и 2 магнезиум од пп 250 мг. Пробај, може малку ќе ти олесни (не дека скроз исчезнува болката кај мене, ама барем можам да функционирам нормално).

3. Куноичи

Куноичи Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    114
    Згодници, треба да појдам во Чаир на ЦТГ и после тоа не контрола кај Кировски. Треба да е среда или четврток, прво на ЦТГ а после визита да го побарам за контрола.
    Знае некој од кога до кога им е визита, и дали може според тоа да си одредам време за ЦТГ или мора насабајле?

4. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Гледајте Канал 5 мешковци.

На Minnie-e и Septemvri им се допаѓа ова.
  5. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Јас сега избегавам магнезиум, намерно не пијам, а со капкиве можам да пробам, инаку и мене ми се тие болки околу 2 месеци веќе, ама сега се неподносливи на моменти ми се чини се кршам. Сигурно од тежина е мораме да издржиме. Срамната коска напред ме боли и при допир како со чекан да ме чукал некој:whew:

6. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Труднички од синојка имам некој притисок во главава, времево ли ме утепува или незнам што е...
    дури и депресивно сум расположена, со плачки, место не ме фаќа те на лево те на десно сврти се, тешко се дише итн. како се чувствувате вие? :rain::fubar:

7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.344
    Допаѓања:
    182.391
    А за пред 9ти има некое правило? :?:

8. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Мислам не, и јас се плашев кога ќе го снемаше некој период ама било сосем нормално зошто над 20 саати ги преспиваат бебињата во стомак:)

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    Зошто избегнуваш? Мене матичната ми рече до крај ќе си ги пиеш. А мислам дека без нив ко шо викаш ќе се скршам.

10. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Пак јас (facepalm) Да ве прашам поискусните. Имам чести стврднувања на стомаков ама само на една страна или само горе или само долу. Држи некоја секунда до 30 секунди макс и пушта. Не е болно, често е и непријатно. Нормално ли е? Инаку сум 34+...
    п.с. пак ме чеша долу и имам чуден исцедок, цела бременост лечам кандида, ми е страв да не му е нешто на бебе. За брисеви сум нареден вторник...

На Куноичи му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Зошто нема потреба веќе да ги пијам а и не ми помагаја искрено ни претходно воопшто. Сега само витамини пијам

12. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Најнормално мила не се секирај, мене од 20та недела ми почнаа тие лажни контракции. Најди на google - Braxton hicks contractions

На Софија 88 и cinderella5 им се допаѓа ова.
  13. Куноичи

Куноичи Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    114
    Стврднувањата се нормална појава, и често ќе ги чуствуваш. На бебуш не може да му биде нешто зошто е заштитен. А бидејќи те чеша не е лошо да испиташ, сигурно се работи за некоја бактерија. Се што навреме ќе се открие и третира не е страшно.

14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.885
    Допаѓања:
    107.923
    Добар ден женски како сте ми денес? Јас супер , во 12 часот отидов на лекар , а 5 минути пред да влеземе кога се истури лом не направи од пола пантолони надоле, и се се исуши на мене :worried: се бадевам нема пак да се разболам..

Го видовме бебето , девојче е :D ќерка ми ќе си има сестричка:inlove:
    Денес сум 16+6 докторов ми рече има многу долги нозе :D мереше и кажа одговара според големината на 17+4 :D ми препиша да пијам два пати дневно железо , магнезиум и калциум еднаш на ден. И се е во ред друго , а на 14.6 ќе правам втор скрининг.

И така сега така среќни седнавме на кафе малку :) па ќе одам ќерка ми да ја земам од школо. Имајте убав ден :hug:

Последна измена: 6 мај 2019
    На Starlič, NNA, Larahappy и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    1.271
    Da ti kazam pravo pojma neam.so praat. Ama tolku sum panicar, em prva bremenost em pojma neam.od nisto sto i kako treba da bide. I ko so velis ako mrda smeta te plasi zas tolku mnogu, ako ne mrda nekoj den pak te plasi zas uopste ho nema a veke predhodno naviknata da mrda. Toa e neznam so da kazam.
    Vremeto ne zbori... u eden den 4 vremenski periodi uste poveke da te padne vo depresija. Arno cizmite ne mi se krenati hahah. Ubav den na site

На NNA, Larahappy, marchi-cool и 2 други им се допаѓа ова.
  16. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Здраво мешиња како сте денес.. времево е тапа.. де дожд де сонце де ветер... 3 год времиња во еден ден.. ние со бебуш сме добро со некои пропратни болки долу, сега почна и коленото да ме боли ниту можам да клекнам ниту да го допрам.. боли кине... не знам од што.. дали е од намаленото железо и хемоглобинот ?!? Поим немам .. се надевам ќе мине за некој ден.. него сакав да прашам дали можам да земам боледување 1 недела од општ лекар бидејќи до денес ми е патолошкото.. нема ли да има проблем после за исплата на породилното.. ?!? А денес влегов во 34 недела ... сега ептен сум во фрка...

На koritsaki и drugarka им се допаѓа ова.
  17. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Врсничке ,и мене ми се дешава исто со стомакот.Се стврднува,уствари се испакнува на една страна и се згрчува.Се врти госпожата,затоа така.Ние на ехо ја фативме,баш се пожалив и рече докторката се врти.Вчера бев на гости ,и тесна туника носев.Кога рече скока по стомак,превртува,целиот стомак ми се мрдаше.Луѓено ме буљаат,едно незгодно ме фати.Таа другарката виде невиде,ми вика да станеме да прошетаме:@
    Се усрамив 8)

На NNA, FreeMind, Софија 88 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.994
    Хелоу. Јас се спремам психички и за порано. Брисевите се во ред, се одлучив за Чаир, па ќе видиме. Количка и креветче спремно. Торба спремна, уште некои ситници за бебе. 34+ веќе тешко ми е се, кичма боли од лежење, киселини од се, грч ме фаќа на нозете во сон неколку пати. Машина за кукање сум станала сама на себе. До сега 12 кила поправена. Ако нешто падне, нема кревање. :D
    Ма да најголем проблем имам со терморегулација. Се потам ко никогаш до сега. :D Сакам на тераса да спијам. :D:D Обожавам промаја и клима 8)

На NNA, Marmarin, koritsaki и 2 други им се допаѓа ова.
  19. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Не јас и на работа дум во тесно не ми е срам, што да правам трудна сум а на бебе тоа му е работа. Се познава кога се превртува и клоца ама не се замарам за другите, галам мешр и му зборам. Хаххаа :rofl: Инаку да и јас некогаш знам да го фатам бебо кој се превртува баш како тошче испапчено е, ама ова не ми личи ко да е превртување пре би рекла контракции лажни, оние Braxton hicks contractions, пошто баш како што пишува се стврднува меше. Ајде уште малку остана, ќе издржимее :inlove:

На NNA и srekice им се допаѓа ова.
  20. Lepoticata

Lepoticata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    543
    Времево денес баш 3 сезони :D.
    Само за седење дома, некоја серија, какао и уживанција.

Викендов исправ и испеглав се за бебе, а денес сакам торбица да спремам.

Имајте убав ден мамички, еве сега и сонце се појавува, расположете се :l:

На NNA, marchi-cool, Septemvri и 1 друга личност им се допаѓа ова.