Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Ова е за во 9ти месец кога е веќе големко и нема простор:)

2. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

И јас ја имам истата болка веќе 2 месеца (37ма недела сум) и прашав, нормално било. Мене ми помагаат Вигантол капки (матичниот гинеколог ми ги препиша) по 5 на сабајле и 2 магнезиум од пп 250 мг. Пробај, може малку ќе ти олесни (не дека скроз исчезнува болката кај мене, ама барем можам да функционирам нормално).

3. Куноичи

Куноичи Активен член

Згодници, треба да појдам во Чаир на ЦТГ и после тоа не контрола кај Кировски. Треба да е среда или четврток, прво на ЦТГ а после визита да го побарам за контрола.
    Знае некој од кога до кога им е визита, и дали може според тоа да си одредам време за ЦТГ или мора насабајле?

4. bela.m

bela.m Популарен член

Гледајте Канал 5 мешковци.

Minnie-e and Septemvri like this.
  5. Adeline

Adeline Популарен член

Јас сега избегавам магнезиум, намерно не пијам, а со капкиве можам да пробам, инаку и мене ми се тие болки околу 2 месеци веќе, ама сега се неподносливи на моменти ми се чини се кршам. Сигурно од тежина е мораме да издржиме. Срамната коска напред ме боли и при допир како со чекан да ме чукал некој:whew:

6. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Труднички од синојка имам некој притисок во главава, времево ли ме утепува или незнам што е...
    дури и депресивно сум расположена, со плачки, место не ме фаќа те на лево те на десно сврти се, тешко се дише итн. како се чувствувате вие? :rain::fubar:

7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

А за пред 9ти има некое правило? :?:

8. Adeline

Adeline Популарен член

Мислам не, и јас се плашев кога ќе го снемаше некој период ама било сосем нормално зошто над 20 саати ги преспиваат бебињата во стомак:)

Yowannty likes this.
  9. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Зошто избегнуваш? Мене матичната ми рече до крај ќе си ги пиеш. А мислам дека без нив ко шо викаш ќе се скршам.

10. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Пак јас (facepalm) Да ве прашам поискусните. Имам чести стврднувања на стомаков ама само на една страна или само горе или само долу. Држи некоја секунда до 30 секунди макс и пушта. Не е болно, често е и непријатно. Нормално ли е? Инаку сум 34+...
    п.с. пак ме чеша долу и имам чуден исцедок, цела бременост лечам кандида, ми е страв да не му е нешто на бебе. За брисеви сум нареден вторник...

Куноичи likes this.
  11. Adeline

Adeline Популарен член

Зошто нема потреба веќе да ги пијам а и не ми помагаја искрено ни претходно воопшто. Сега само витамини пијам

12. Adeline

Adeline Популарен член

Најнормално мила не се секирај, мене од 20та недела ми почнаа тие лажни контракции. Најди на google - Braxton hicks contractions

Софија 88 and cinderella5 like this.
  13. Куноичи

Куноичи Активен член

Стврднувањата се нормална појава, и често ќе ги чуствуваш. На бебуш не може да му биде нешто зошто е заштитен. А бидејќи те чеша не е лошо да испиташ, сигурно се работи за некоја бактерија. Се што навреме ќе се открие и третира не е страшно.

14. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Добар ден женски како сте ми денес? Јас супер , во 12 часот отидов на лекар , а 5 минути пред да влеземе кога се истури лом не направи од пола пантолони надоле, и се се исуши на мене :worried: се бадевам нема пак да се разболам..

Го видовме бебето , девојче е :D ќерка ми ќе си има сестричка:inlove:
    Денес сум 16+6 докторов ми рече има многу долги нозе :D мереше и кажа одговара според големината на 17+4 :D ми препиша да пијам два пати дневно железо , магнезиум и калциум еднаш на ден. И се е во ред друго , а на 14.6 ќе правам втор скрининг.

И така сега така среќни седнавме на кафе малку :) па ќе одам ќерка ми да ја земам од школо. Имајте убав ден :hug:

Last edited: May 6, 2019
    Starlič, NNA, Larahappy and 16 others like this.
  15. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Da ti kazam pravo pojma neam.so praat. Ama tolku sum panicar, em prva bremenost em pojma neam.od nisto sto i kako treba da bide. I ko so velis ako mrda smeta te plasi zas tolku mnogu, ako ne mrda nekoj den pak te plasi zas uopste ho nema a veke predhodno naviknata da mrda. Toa e neznam so da kazam.
    Vremeto ne zbori... u eden den 4 vremenski periodi uste poveke da te padne vo depresija. Arno cizmite ne mi se krenati hahah. Ubav den na site

NNA, Larahappy, marchi-cool and 2 others like this.
  16. beba@meba

beba@meba Популарен член

Здраво мешиња како сте денес.. времево е тапа.. де дожд де сонце де ветер... 3 год времиња во еден ден.. ние со бебуш сме добро со некои пропратни болки долу, сега почна и коленото да ме боли ниту можам да клекнам ниту да го допрам.. боли кине... не знам од што.. дали е од намаленото железо и хемоглобинот ?!? Поим немам .. се надевам ќе мине за некој ден.. него сакав да прашам дали можам да земам боледување 1 недела од општ лекар бидејќи до денес ми е патолошкото.. нема ли да има проблем после за исплата на породилното.. ?!? А денес влегов во 34 недела ... сега ептен сум во фрка...

koritsaki and drugarka like this.
  17. srekice

srekice Популарен член

Врсничке ,и мене ми се дешава исто со стомакот.Се стврднува,уствари се испакнува на една страна и се згрчува.Се врти госпожата,затоа така.Ние на ехо ја фативме,баш се пожалив и рече докторката се врти.Вчера бев на гости ,и тесна туника носев.Кога рече скока по стомак,превртува,целиот стомак ми се мрдаше.Луѓено ме буљаат,едно незгодно ме фати.Таа другарката виде невиде,ми вика да станеме да прошетаме:@
    Се усрамив 8)

18. drugarka

drugarka Популарен член

Хелоу. Јас се спремам психички и за порано. Брисевите се во ред, се одлучив за Чаир, па ќе видиме. Количка и креветче спремно. Торба спремна, уште некои ситници за бебе. 34+ веќе тешко ми е се, кичма боли од лежење, киселини од се, грч ме фаќа на нозете во сон неколку пати. Машина за кукање сум станала сама на себе. До сега 12 кила поправена. Ако нешто падне, нема кревање. :D
    Ма да најголем проблем имам со терморегулација. Се потам ко никогаш до сега. :D Сакам на тераса да спијам. :D:D Обожавам промаја и клима 8)

NNA, Marmarin, koritsaki and 2 others like this.
  19. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Не јас и на работа дум во тесно не ми е срам, што да правам трудна сум а на бебе тоа му е работа. Се познава кога се превртува и клоца ама не се замарам за другите, галам мешр и му зборам. Хаххаа :rofl: Инаку да и јас некогаш знам да го фатам бебо кој се превртува баш како тошче испапчено е, ама ова не ми личи ко да е превртување пре би рекла контракции лажни, оние Braxton hicks contractions, пошто баш како што пишува се стврднува меше. Ајде уште малку остана, ќе издржимее :inlove:

NNA and srekice like this.
  20. Lepoticata

Lepoticata Истакнат член

Времево денес баш 3 сезони :D.
    Само за седење дома, некоја серија, какао и уживанција.

Викендов исправ и испеглав се за бебе, а денес сакам торбица да спремам.

Имајте убав ден мамички, еве сега и сонце се појавува, расположете се :l: