Кандидата е ужасно досадна и напорна. И јас првата бременост имав кандида до крај, исто како тебе, со чешање и исцедоци, иако пред бременоста никогаш немав проблеми со кандида. Ја лечев, се ублажуваше неколку дена до недела, и после пак.... Кај мене немаше никакво влијание на бебушот, нити очекував да има, така ми кажа матчната, дека било честа појава и дека нема последици на бебушите. Само што се породив и ја снема. Сега сум бремена со второ, 11-та недела и многу сум среќна што немам кандида. Само да не се урочам ))) Малку се расприкажав, ама знам какво одвратно чувство е сврбење од кандида, па да ти кажам дека не си сама и да не се плашиш за бебуш.
Добар ден трудничкии Машала, и јас денес бев на контрола, и моето бебче поголемо за 5дена, 1319грама, расте малиот, расте и мама Докторот малце ме искара дека сум качила многу килца стартував со 50кг а сега 29гн 66кг, ама па не ми се познава ништо освен мешкоо ај да сме живи и здрави
Речиси кај сите се. Замисли јас плус дојам, солзи ми искачаат кога ќе почне да влече Мене кога ми заврши комисиското си го земав одморот иако нели препораката е да отвориш породилно. Ама нема зашто да е проблем.
Јас почнав со 51 кг , а сега од вторник влегувам во 17 недела и сум 56 овој месец 2 кг сум ставила , ама и мене ко што викаш не ми се познава па , ама да сме живи и здрави по пораѓај ќе симнуваме
Па да и мене така ми е препорака од утре да отворам породилно но јас сакам да земам боледување од општ матичен па после тоа да земам одмор и на крај да отворам породилно.. само некако се двоумам да не не ми исплатат породилно после само ради тоа што по патолошко отварам обично боледување...
Така е денес мене таков совет ми дадоа 36недела сум Туку јас сум малку исплашена др ми рече имам повеќе плодова вода и меѓу другото и циста водена која што си е бајаги големка и ми е од сам почеток на бременоста.Се очекуваше дека ќе прсне ама ништо од тоа На контрола сум за една недела па ќе видиме како ќе биде.Најверојатно ќе мора царски да биде за да се извади истовремено и цистата .
Како сте ми лепотици?денес бев на преглед бебуш 2 400 од утре 34 недела.леле паники ме фаќаат де за породувањево а уште ништо не ми е спремно а и на работа одам уште.ем сакам да се породам побрзо ем забушавам со подготовкиве добро поголемите работи ми се спремни ама ситниците ништо само си одложувам. Ајде од другата недела завршувам на работа па ќе почнам да се спремам полека полека.а киселини ме убиваат нешто страшно.мислам дека хранопроводов ми гори.ај битно си се пожалив.ве гушкам сите
Денес бев за брисеви и си квичев од болка, мн ме болеше и престресно ми беше Али си ја видов госпогицата и има обравчиња пу пу да не си ја урочам , 2420гр - денес влегов 33та Наредна недела сум на прво цтг и официјално отварање породилно јееее
Си го видов мажлето. 900 грама тежи по мензис сум 26та по ехо 25. Ми мереше и грло на матка вагинално беше 39.5цм а на последниот скрининг во 20та беше 42цм,ама ми рече дека било океј по малце ќе се скратува од сега. За жолтеникав исцедок ми рече да ставам макмирор. Сега да си испитам уште скриен шеќер
Со среќа со Макмиророт. Моментално ги ставам, погадно нешто нз дали има. Жолти накај портокалови се и цело време истекува како сенф од доле да си знаеш да бидеш спремна
Касно ти пишувам, нз дали ќе видиш на време, ама обавезно стави си секојдневна зш ќе ти ги офарба гаќите.
Да ве поздравам сите...добри ли сте ми? Се извинувам што неможам на сите да ви одговорам на прајвет ама нонстоп сум натака навака, конечно се прибрав во стан... одиме во систина кај што се молзам за малите да имаат мајчино млекце... едната до крај на неделата ќе ми ја пуштат а другата уште плус 2,3 дена ќе остане..во инкубаторче се ама добри се,сами дишат... и така...тешко ми е што не се вратија дома со мајка им ама ќе издржам.. останете ми со здравје женски...
Meskovci da prasam dali nekoja ima slicen problem kako mojotm od koga ostanav bremena sekoj mesec se poveke zabelezuvam deka bojata na zabite mi e smeneta a se iago pravam kako i predhodno redovno cetkanje 2 pati na den. Ne deka predhodno imav wow beli zabi ama mi bea podobrinod sega.. sega gi gledam kako pozolteni i nikakvi. Koristam pasta lacalut, smeniv 2 3 vidovi na Colgate zemav white i slicni takvi no od nisto nema rezultat veke unazad mesci. Pa sega resiv da vi se obratam, sto mozam da prevzemam?