Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    @marchi-cool главоболки немам, несоница немам, грчеви немам, освен болки во препони што си се жалам стално и Braxton контракции што ни магнезиум ни ништо неможе да ги спречи, така да не ми треба магнезиум:)

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  2. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Се сложувам со @Adeline за витамини.Другарка ми не пиеше никакви витамини и забите и потемнеа.Јас мислам засекогаш ќе ги пијам,косава ,ноктиве не ми биле поубави во живот.Косава ко луда расте,ни се расцветува нит влакно ми паднало од кога ги пијам:D

На NNA, Yowannty, Magic13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    И јас како @Adeline престанав да пијам магнезиум после 35 недела негде иако докторот ми рече да си ги пијам до крај. Ама некако ми се смачи веќе од апчиња па дури и витамините некогаш ги запоставувам.

4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.361
    Допаѓања:
    18.564
    Тетовирана, гледам се разбираш од овие работи. Мене докторката не ме прати за Д димери,туку кога побарав за крвна група сестрата ми рече ќе ти ставам и д димер со едно боцкање да провериш. Резултатот од д димер ми е 663.91 овде на форумов најдов табела дека е нормална за второ тромесечие. Но ме збуни ова ХЕ1 Активирано парцијално од 27.9 е долна граница кај мене е 25.76. Убаво се сеќавам дека и кога го правев истово испитување само што дознав дека сум бремена (тогаш др ми рече да одам заради биохемиската) и тогаш истово беше намалено. Дали оваа вредност е доволна причина за некаква терапија или не е страшно кога е едно?

5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.361
    Допаѓања:
    18.564
    Јас глава не кренав од повраќање цела седма недела а после неа секој втор ден,па еднаш неделно (сега сум 17 недела). Во аптека ми дадоа Гастрогард,а гинекологот ми дозволи Рупурут. Од претходно добро искуство со Рупурут ги џвакам нив кога имам киселини и повраќање, навистина помагаат.

6. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Нема врска што е самп едно. И кај мене е намалено само парцијалното време, мене ми е 23, а друго е се во ред и пијам аспирин на 2 дена. Сепак доктор мора да процени дали има потреба од терапиија. Мене докторката ми рече дека редовно ќе пратиме постелка и протоци, ако е се во ред како до сега ќе продолжиме со аспирин вака, а ако не ќе се префрлиме на клексани.
    Консултирај се со доктор.

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.361
    Допаѓања:
    18.564
    Доктор-трансфузиолог? Од матичен гинеколог треба да барам упат за таму?

8. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Уште пиеш аспирин:^)
    До 30та недела се пие,никако после тоа.Ивановски ми го прекина мене,исто и Петковиќ и Јани скокнаа да ме караат дека до 30та се пиел само пошто им отидов со стар извештај(facepalm)
    Ако немаш лакуни по постелката,и протоците и твои и на бебето се добри тогаш се е ок.

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tetoviranta

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Имам мали лакуни. Затоа и ги следиме редовно дали растат. Сега за сега не мрдаат :) Знаеш, јас морам од се по малку да имам и ни еден симптом и проблем не смее да ме промаши (facepalm)

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tetoviranta

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Види со матичниот, ако смета дека има потреба ќе те препрати на трансфузиолог.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    И јас од старт сум на фраксипарин и имам лакуни.Резултати добри ,протоци добри но ете пак ги имам:^)
    Прашај те молам за аспиринот.Он има различито дејство после 30та недела .

На tetoviranta му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tetoviranta

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Утре сум на лекар баш ќе прашам. Фала ти многу што ми кажа :hug:

13. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Мене само тие Ранитал ми ги препиша ... рече дека биле ефикасни .. јас ги купив и кога прочитав на упатството дека во бременост се користат само ако е НЕОПХОДНО.. и дека навлегуваат директно во плацентата... пребарав и тука на нет, не пишува дека се користат во бременост... испаничив и не ги пиев.. поарно да се мачам јас со киселини отколку на бебенцево да му се деси нешто од нив... тоа никад не би си го простила ... ќе поднесам се и ќе издржам уште месец до пораѓај... и така уште малку ми останаа... сепак фала мила :l::hug:

На NNA, marchi-cool и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  14. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.217
    Допаѓања:
    27.786
    Дали била некоја на предавањата за трудници во Систина? Корисни се?

15. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    До 35та недела мене ми кажа докторка од приватна болница да земам аспирин.

16. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    565
    Не знам за вас али мене денес времево ме утепа , прв пат да ми е лошо во 8 месеци. Станав со главоболка, па пиев кафе па ми пројде, па пак ме фати глава, цел ден очи ми пагаат за спиење, па испив второ кафе и сум како згазена. Ме уби времево, и плус ладно ми е :?: По депре не сум била до сеа :wasntme: Аман нека стопли веке!

На Ive13, koritsaki, Presrekna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Исто и јас се осеќам од сабајле ми е лошо. Главата ме боли, ми се спие, ми се повраќа. Сигурно од времето, многу лошо ми е денес.

На Ive13 и Presrekna им се допаѓа ова.
  18. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    јас одам зависи од темата и од тој што ќе предава колку е расположен да споделува детали...сум била кога бескорисно било веројатно и до темата беше, но сум била и кога сум добила корисни информации, и предавачката дури остана надвор од терминот за сите наши прашања и се трудеше прилично да објасни се што не интересира.

На Ive13, Presrekna и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  19. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.217
    Допаѓања:
    27.786
    Фала ти. Ќе ги разгледам темите, па ќе се пријавам за некое предавање, може ќе научам нешто плус :))

На Presrekna и Софија 88 им се допаѓа ова.
  20. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.607
    Допаѓања:
    4.957
    Како сте женски?
    Во термини гледам имам заборавено терминот да го сменам :D според последна менс 09.05 ми е,ама на почетокот ме водеа 2 дена понапред и ми го сменија терминот..
    Како и да е уште никаков знак:doh:
    Ни чеп, ни болки ништо..
    Енергија 100ка незнам од каде само:D
    Се отепав од шетање низ дома..
    Утре на цтг и пак преглед со рака пуштајте среќа сакам да ме задржат^_^ не ми се чека веќе нервоза ме јаде :D

На NNA, marchi-cool, FreeMind и 6 други им се допаѓа ова.