Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490

луѓе ве ме зезате со 4д ехово?????? Кај нас во ПП 4д ехото ни е 350 ден со цд доколку ти е матична, а 550 доколку не ти е.. :D Вие што сте од ск ви се исплаќа и повратна карта да земите и ехо да направите и плус слики од бебчето :D

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  2. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Се иначекав во ГАК денес.
    Додека чекав бебево мислев ќе ми ги избутка и цревата да излезе, а влегувам кај докторката таа воопшто не ни мрда :D
    На ЦТГ ни К од контракција. И само што излегов пак почна да бутка. Се зеза малава со нас :D
    Осеќам доле како некое балонче да имам и она кога бутка во секој момент ко да ќе пукне ама изгледа нема да биде за брзо време. Постелката е зрела ама јас ни мм не сум отворена.
    Следно ЦТГ наредната среда па ќе видиме како ќе биде тогаш.
    Иначе за една недела има качено над 300гр. Сега е речиси 3.500кг
    Не знам како ќе излезе ако продожи да расте вака :lol: :lol:

3. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Девојки ќе ве замолам за совет. Цел ден ме боли стомакот од папопокот па нагоре. Болките се издржливи но не престануваат. Кај матичната бев пред 5-6 дена се беше во ред. Имам закажано дури за 2 недели следен преглед. Дали може болките да се од тоа што се шири мускулот и кожата од стомакот? Сте имале ли и вие вакви болки. НАвистина денес цел ден лежам и одмарам ама сеуште ме боли. Пијам и Магнезиум и витамини. Инаку сум скоро 15 недела

4. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    zenski ke ve molam za mislenje od vreme na vreme ednas vo nedelata si podpivnuvam po nekoja caska ili pola fildjan crveno vino stetno li e za bebusot ????

5. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    искрено мила јас гледам и газирано да не пијам :^) иако чат пат пијам..
    мислам еднаш неделно е доста да му пречи на бебуш,мислам не E добро.
    најубаво ако можеш воопшто да не пиеш во бременоста или на некој месец еднаш.
    мое мислење,еве нека кажат и другите нешто околу тоа :)

6. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    od sega pa natamu ke vnimavam posto neli znam deka vinoto e dobro za pojacuvanje na krvta a jas sum anemicna i si zemav za pravo ne sekogas tuku eve minatata nedela i ova ednas nedelno si potpivnuvam, do pred mesec dena ni kapka alkohol ne sum se napila a ovoj nekako nogu stresovi mi se nasobraa....

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    :sweat:
    Ние збориме за приватна ординациjа-матична
    А и во државна да отидеш (ако нечекаш термин) е 150/350 така имам чуено

8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.286
    Допаѓања:
    36.935
    Во државна 4D-ехо е 150денари со плави картони. Така ми кажа кумата. Таа таму го правеше ехото.

9. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Сигурна си дека било 4д оти 4д скрининг е за аномалии во 23 недела, а за обично ехо се прави секој месец и не верувам во една иста ординација различно да се наплаќа или и ти како и некои други одиш на прегледи а незнаеш за што се. Јас си се информирам за сите испитувања што ги правам и ме иритираат дезинформации и надвор од овој муабет мислам дека 99% на форумот се неточни информации се изначитав глупости и си се прашувам дали само јас навистина ги сфаќам некои работи.

10. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490
    па и јас зборувам за приватна ординација :) :D

11. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Има некоја друга што не спие?
    Моево бебе нешто реновира во стомакот, абе колку силно притиска си мислам тоа меурчето што го осеќам доле секој момент ќе го пукне. Може треба следната недела на ЦТГ да одам вечерно време, па ќе видиме дали нема да се појават контракции :P
    На гости останав на спиење. Не знам што ми требаше. :fubar:
    Сакам домче да сум си, да се гушкам со мажето :(

12. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490

Еве ме мене.. :hai: јас сум ноќна птица :D :rofl: и моево реновира ..осеќам дека кај да е ќе ми го пробуши стомаков :^)

13. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127
    Моето се качи до цицките :rofl: дишење некој друг ден. А и спиење друг ден. :lol:

14. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Навистина не ми се верува дека не ми се појави ниту една контакција на ЦТГ.
    Абе да појдам сега да видиме, сигурна сум дека ќе се чудат како до сега не ископала дупка да излезе

А кога сме веќе кај спиењево, вие `рчите кога спиете?
    Јас претходно немав ваков проблем ама сега (според мм) често се случува.
    Вика само на лева страна кога спијам не хрчам ама не можам цело време на лева. Ме болат колковите.
    Да отчекувам ова да помине откако ќе се породам или да му купам затки за ушите? :)

15. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490

Мене ми викаат дека многу тешко дишам(во текот на денот) а навечер сум ' рчела по малце..(некогаш повеќе) :lol: ама мислам дека нормално е поради покачената телесна тежина.

16. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Ова ми е прва бременост не сум била бремена 2-3 пати па да знам што за што е, така што, јас не гледам што ти е тебе проблемот што ако јас сум УТНАЛА со цената или дали било 3д или 4д мање више. Ете, мислев дека е 4д па што? Затоа тука пишуваме да се инфромираме, а не дека ЈАС ЛИЧНО сакав да пишам некоја дезинформација. И не беше НАМЕРНО тоа од моја страна да јас пишам нешто неточно. Еве добро јас СЕ ИЗВИНУВАМ ако некому згрешив нешто со оваа неточна информација. И ако не ти се чита на форумот ако мислиш дека читаш глупости, па не читај не знам што да ти речам.
    И не сакам ради некои вакви работи или хормони што вријаат да се затвори темава. Затоа еве си се извинив од моја страна.
    Битно го видов многу блиску бебушко ептен блиску ем малецко ем убаво го гледав во портокалова боја. Тоа е обично ехо? Па добро ајде здравје ако не е 4д ништо страшно. Барем еднаш ќе го видам бебушко на 4д некој ден здравје. :$ :)
    Гелка јас сум асли прилепчанка. Кога ќе доаѓам накај ПП кај моите да ги видам да тркнам на едно 4д. ;) Шо викаш поефтино е ПП дефинитивно за СЕ не само за ова. Тоа ти е. Здравје ајде сега тоа што треба ТРЕБА јас за здравје и за убави работи пари не жалам. Поздрав до тебе еве гледам си имам прилепчанка тука и баш ми е ќеиф. Поздрав ! :$ :* :inlove: :hai:

На gelkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.516
    Допаѓања:
    35.365
    Треба на вам трудниците од Ск ние со gelkaa да ви обезбедиме по еден апартман кај нас, ем ќе поминете поевтино, ем ќе се подружиме :D
    И јас бев на приватен преглед 4д 500 ден платив, додека пак 3д со вагинален преглед кај матичната бме кошташе 300 ден. И плус, на 4д ехото во таа цена, имате цд и сликички од вашето бебе.

На gelkaa и Agrona им се допаѓа ова.
  18. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Мене со сино картонче прегледот ми го наплаќа 150 ден
    И згора на тоа едно ехо плаќам, а наредното не.
    Кога трбаше да одам за приска мене матичниот ми ги напиша вредностите ( нормално кои ги виде на ехо) и во скопје на ГАК ми зедоја само крв
    А другите матични овде во кичево ги праќаат во ск и на ехо

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Една чаша вино не е воопшто штетно, напротив, ја подобрува крвната слика. Поготово како што вели Еми дека пие еднаш во неделата, не е ни најмалку штетно. Јас пијам Фероглобин сируп моментално, витамин Ц нели за да се сврзе, мамавит и магнезиум па ми се насобраа еден куп лекови инаку ќе си црцнев малку вино, не секој ден ама еднаш во неделата секако :D Знам дека тоа е штетно во првите три месеци од бременоста, после ако умерено пиеш по една чаша не е. Другарка моја после 6 месец и се пиеше пиво па пиеше по 1 чаша можеби не секој ден, кога душа ќе и посакаше, па лекарот за тоа и рекол, блазе си ти, ќе имаш млеко за доење. Инаку пивото содржи јачмен и пивски квасец па научно е докажано дека исто ко бозата помага во надоаѓање на млекото :) Од сирупот ми се намали апетитот, на работа обврски еден куп а и приватно се подновуваме по дома па кутрото мало бебче го изнамачивме, мама постојано мрда и трча некаде. Ама се за да му се угоди на малото, за кога ќе се роди да има вистински топол дом.

На Lori-30 и zalosna им се допаѓа ова.
  20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Колку чини ЦТГ каj Ложанковски?