Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Мене сите баш на неколку наврати ми потенцираа да прекинам после 30-та, заради обратно дејство.Ако ти кажале пиј,јас го прекинав веќе 2 месеци.Само фраксипарин продолжив

2. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.193
    Допаѓања:
    12.938
    @Amelie1708 @Magic13 и јас сум истата денес. Главата матна, очи ми паѓаат. Не сум воопшто наспана овие дена. По 3-4 часа во ноќ .
    А дома се раскренав со реновирање тоалет а потоа варосување. Држете среќа за сила.
    @flower55555 ти праќам среќа за утре. Со лесно да си се олесниш.
    Поздрав до сите

На NNA, flower55555, Amelie1708 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Јас 20та сум без некој ден, имам време ама пак ќе прашам. Немам никој слушнато толку да ги пие. До 32 најмногу знам. Инаку не примам засега клексани, само на аспирин сум.

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Ужас е времето. Сакаме :sun:
    Си отвори работа значи :) Ајде ќе се средиш, само не се заморувај многу.

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.994
    Мене само за нега на бебе ми се допадна, таа за доење не, ама ти препорачувам за доење на Лулка на ГАК да одиш, трае 2 часа, феноменална е обуката, со презентации, со правилно позиционирање на брадавката, за млекото.. Се' што имав прашав, се' беше објаснето многу стручно и зошто е тоа така. Ма да сите викаат се заборава. Ама не се за џабе.
    Јас бев тотално лаик за бебе, немав фатено во раце, ништо не знаев, но сакам доктор да ми каже а не стринки, тетки од пред 30 години како било. Сега за почеток имам барем пат и поим како да тргнам, но се зависи од бебе нели, но нема да лутам, па вака требало да цица, не така (пример). Исто и за бањање и нега на бебенце.
    Според мене се корисни.
    Ги имаме бесплатни, освен час, час и половина немаме што да изгубиме.

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Ајде ќе.биде,мене до сега со рака не ме прегледале од кога одам на цтг, се било во ред бла бла. Утре сум и јас па ќе си разговарам убаво.

На flower55555 и Ive13 им се допаѓа ова.
  7. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    На Гак нема да може да оди, ги укинаа предавањата, бар така како што прочитав ако нешто не промениле...ради епидемијата од морбили , ако грешам нека ме поправи некоја..

На KuklickaSk и drugarka им се допаѓа ова.
  8. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.994
    Ааа можеби, јас бев поодамна. Се извинувам :D

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    не таман работа што ќе се извинуваш, јас така прочитав се надевам и јас имам точна информација...али со оглед на епидемијата ништо чудно да е така како што прочитав, инаку и јас сакав да одам и таму, али ништо...здравје ајде и да не одиме, незнам како е во другите болници за Систина знам по породувањето ги учеле за доење, бањање и сл.

На NNA, Darija* и drugarka им се допаѓа ова.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Извини што се убацувам.
    На ГАК ќе ви покажат за доење,мене ми објаснија и за облакање како што.

На NNA, srekice, KuklickaSk и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    мила јас не планирам да одам на ГАК, само за предавањата на ГАК зборевме...али ете информација плус за тие што планираат таму да се породуваат, дека ќе им биде објаснето .

12. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.994
    Јас се' си прашав, за некои работи што сите различно кажуваат, со списоче на прашања си бев :D Дали да го будиш навечер, до која возраст се буди за доење, дали да цица од едната града на подој или од двете најизменично, за продолжено доење, колку време да трае подој, дали е пожелно да се одмолзуваме ако убаво цица и сл. Такви некои прашања, што не би ми текнало на пораѓај да прашам. Ма да тука имам се' прочитано, но за некои работи различни мислења има.

Вака сум спремна на теорија, ама ако не фати да цица, џабе ќе биде 8 месеци "учење" :rofl::rofl::rofl:

Едит: Јас препорачувам и да се оди на обуката за нега на бебе во Систина, многу убаво објаснуваат како се бања додека не падне папоче, како се чисти, после како се бања, за кожата како се мачка, кога се исфрла да препознаеме што е и сл.
    За некои како мене што врска немаа, сега се чувствувам подготвено бар со правец.

Последна измена: 7 мај 2019
    На NNA, cinderella5, KuklickaSk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.882
    Допаѓања:
    10.397
    Честитки !! И јас чекам да ми потврдат дали е машко

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Мене ми станаа жолти дури и нешто бело ми се појави незнам што е, а и предниот заб едниот како живецот да ми излезе да ми се рони забот и на допир многу ме боли дури и крв вчера ми излезе како точка сега гледам и другиот почнал а другите сите ме болат, а долните гледам сиви ми станале незнам зашто така ама сите ми викаат од бременоста е :|

На Leo-nora му/ѝ се допаѓа ова.
  15. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.220
    Допаѓања:
    27.797
    Фала ви на сите за споделените искуства.
    Бев пријавена на предавањето во ГАК и да, откажаа заради морбили. Имам уште 5 ипол месеци до крај, така да се надевам ќе ги организираат пак предавањата зошто исто имам многу прашања :)

На drugarka и Софија 88 им се допаѓа ова.
  16. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.220
    Допаѓања:
    27.797
    Јас немам висливи промени на забите, ама зборував со матичниот забар и ми рече да одам меѓу 14 и 16 недела на чистење и проверка зошто може да се јави проблем и со непцата. Ако имате блиску стоматолог, трк на доктор:)

На Natasa87 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Zenski ve molam za sovet....imam prejaki bolki vo kolenoto, cela noga mi se ukoci i ne mozam da mrdam od bolka.
    Sega sum 14+1 i ne znam dali e od toa sto postojano lezam i ne znam sto smeam da koristam....vase iskustvo ve molam ili pa da odam vo drzavna .pozz

18. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    И јас имам некои лакуни, нареднанконтрола ми закажа за 2 недели, а ме фати мисла да не е многу далеку 2 недели. На колку време ги контролираш, кога ти се појавија?

19. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    @newyear2015 Јас имам редовно болки во колената. Ма во целo тело, сите коски вртат. Ама јас сум страшен метеопат. И пред бременост, всушност од дете ја имам макава, а сега мислам уште по изразено ми е. А ми се укочува и десниот колк, нога, колено дека претежно на десна страна сум свртена. Тоа е, ќе се издржи.. Времево на сите лошо ни се одразува. Можно е и од тоа да ти е болката.

На newyear2015 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Тоа е "убавината " на второ тромесечие.
    Лево колено,десно колено.Па иде кукови,па раце и така во круг држи по 2-3 дена|(
    Пиј Б6,магнезиум и мачкај црвен коњски гел,мене тоа ми помагаше.Јас и тефтер со секојдневни болки по датуми водев :doh:

На Ive13 и newyear2015 им се допаѓа ова.