Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Ahahaha mnogu “ubavini” doziveav do sega pa i ova mi falese. Fala,b6 i magnezium i onaka pijam taka da ostanuva da probam so konjski gel ....se nadevam ke pomogne:inlove:

2. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Ахх среќо моја утеши ги така второ тромесечие а тек трето леле дали ќе се породам некогашшшш мислам дека сум бремена две години.се ме боли секое ковче на телово а за киселини ма да не спомнувам најубаво е веќе.

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BellaBel

BellaBel Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2018
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    26
    Здраво, дали можеби можете да ми одговорите - заради одредена проблематика во бременоста беше потребно да одам на почести ехо прегледи - ми доаѓаа на 2 недели за време на цела бременост (два пати дури и на една)... сега сум 30та недела, за цело време ми беше мисла одењето на прегледите но, од друга страна така требаше... Дали знаете дали и колку се штетни за бебето и дали некоја од вас имала такво искуство? Благодарам

4. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Душо исто и јас бев така.. од 2 месец до некаде 5 идев на секоја втора недела на ехо.. плус тоа одев на специјалист па истиот ден носев резултати кај матичниот и тој исто ме гледаше на ехо.. го прашав да не е нешто лошо тоа што на две недели ме гледа на ехо и прашав и за тоа дека два пати на ехо ме гледаат во ист ден.. ми рече дека не е страшно ништо.. и јас му поверував... не плаши се.. ќе ти ги намалат прегледите сл месец... јас сега сум 34 +... уживај

На BellaBel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    9.627
    Женски гледајте тв24, Др. Трајковски зборува за инфекции.

6. BellaBel

BellaBel Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2018
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    26
    Фала многу

На beba@meba му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    9.627
    Со претходната бременост имав потреба многу често да одам на контроли, бев со патолошка и имав ризик за предвремено пораѓај, лежев од 23 недела до крај. И јас се секирај за истото, ама Др викаа дека не штети и фала на Бога имам живо и здраво дете. Не се секирај, гледај ти да си добра.

8. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ќути жено,и тоа пак сме добри.Киселини више игнорирам,изгледа се навикнав на нив.Спиење одвај неколку саати на ден,вртење од една на друга страна еее тоа е посебен закон на физика:rofl:.Патики исклучиво одврзани,неможам до врвки да стигнам.А тек чорапи пресоблакање(facepalm)
    Еј а бришење у тоалет :rofl::rofl:

На NNA, Someday, Flower123123 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. BellaBel

BellaBel Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2018
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    26
    Не знам за што попрво да се секирам...

На Fishhh му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Душо, со оглед на тоа дека и мајка ми и татко ми се радиолози и работат со зрачење можам од прва рака да ти кажам дека ехото не е воопшто штетно. И јас одам на 2 недели на контрола, некогаш ми се фаќа на една. Не се грижи :hug:

На BellaBel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    На две недели одам и јас. Искрено да ти кажам не се сеќавам точно, мислам дека негде околу 28ма бев.

На Ana.Jones му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BellaBel

BellaBel Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2018
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    26
    Фала богу, барем една грижа да тргнам од глава... ❤

На tetoviranta му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    Добро е, штом така, мене минатата недела прв пат ми ср појавија. Наредно ми рекоа за две недели да одам, ама некако не ме држи кожа више, влегов во 38ма и сакам неделава в петок да одам пак.

Друга работа што сакам да прашам, некоја тука да имала искуство со д-р Илиевски од Чаир, или д-р Пранвера?

На tetoviranta му/ѝ се допаѓа ова.
  14. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    и јас се сложувам за витамините. На моја другарка крвта многу и ослабе а бремена. Се доведе во состојба да не може од кревет да стане. Витамините се за целокупно здравје. Во бременост посебно се важни. Се развива плод, се трошат резервите организмот треба да функционира. Инаку да ве прашам од кога почнуваа прегледите со екг?

На srekice и Adeline им се допаѓа ова.
  15. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    Здраво девојки.
    Пишав во темата првотромесечие ама тука сте најактивни. Иако тука пишувате вие што сте во поодмината бременост може ке ми дадете совет како поискусни, јас сум тазе пред една недела дознав дека сум бремена, според апликацијата 5+2 недела. Позади мене имам еден спонтан со missed во 8 недела. Како дознав дека сум бремена само бела гаќа носам:^) од пусти страв. А нешто протече трчам во вц, бидејќи во првата бременост имав скоро секој ден кафеав исцедок. Денеска еве еднаш имав исцедок ама малку и како повеќе накај крем боја и многу се исплашив и имам благи менсттуални болки. Не сум во Мк си одам на 17, пијам Фембион и Утрогестан 200mg по едно на ден. Последно за Нг правев пап и брисеви беше се чисто, освен во урината што имам ешерихија коли еве веќе година ипол никако да ја средам. Дали некоја имала нешто слично, а сепак се да е во ред, барем малку да ме утеши. Многу сум исплашена се надевам се да биде во ред. Извинете на долгиот пост.:hug:

На Larahappy и koritsaki им се допаѓа ова.
  16. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Ne misli vednas na najloso odi na lekar jas sum 2 meseci so kafeav iscedok pa se e vo red mozes da ja zgolemis dozata na utrogestan 3 dnevno i jas pijam dabroston 2 dnevno i se bockam so progesteron depo na 4 dena ednas odi na lekar konsultiraj se ako nemozes samo zgolemi ja dozata na utrogestan nemoze da ti nasteti vo nikoj slucaj

17. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Цтг мирно, плодова вода е ок, постелка ок,
    Јас отворена 2 прсти:D
    @flower55555 како помина ти?

На NNA, Puffy2019, Ive13 и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Lepoticata

Lepoticata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    543
    Браво! А ова што си отворена 2 прсти е знак дека наскоро ќе се породиш? Бебе спуштено е долу?
    Јас сум во понеделник на цтг и вагинално ехо, па да си знам што да очекувам. Недела дена со термин сум после тебе, и некако си ми насока :inlove:

На srekice и Куноичи им се допаѓа ова.
  19. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Бебе рече не е спуштено, ама кажа не верувам дека ќе тераш до термин, па сега незнам што да мислам... Може да бидне секој момент а може и уште цела недела:D:inlove:

На NNA, Puffy2019, Ive13 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Куноичи

Куноичи Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    114
    Мириса на мекици ❤️
    Ајде со ред, олесни се ти па ние по тебе.. оти не ми се чека више :mm:

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.