Ahahaha mnogu “ubavini” doziveav do sega pa i ova mi falese. Fala,b6 i magnezium i onaka pijam taka da ostanuva da probam so konjski gel ....se nadevam ke pomogne
Ахх среќо моја утеши ги така второ тромесечие а тек трето леле дали ќе се породам некогашшшш мислам дека сум бремена две години.се ме боли секое ковче на телово а за киселини ма да не спомнувам најубаво е веќе.
Здраво, дали можеби можете да ми одговорите - заради одредена проблематика во бременоста беше потребно да одам на почести ехо прегледи - ми доаѓаа на 2 недели за време на цела бременост (два пати дури и на една)... сега сум 30та недела, за цело време ми беше мисла одењето на прегледите но, од друга страна така требаше... Дали знаете дали и колку се штетни за бебето и дали некоја од вас имала такво искуство? Благодарам
Душо исто и јас бев така.. од 2 месец до некаде 5 идев на секоја втора недела на ехо.. плус тоа одев на специјалист па истиот ден носев резултати кај матичниот и тој исто ме гледаше на ехо.. го прашав да не е нешто лошо тоа што на две недели ме гледа на ехо и прашав и за тоа дека два пати на ехо ме гледаат во ист ден.. ми рече дека не е страшно ништо.. и јас му поверував... не плаши се.. ќе ти ги намалат прегледите сл месец... јас сега сум 34 +... уживај
Со претходната бременост имав потреба многу често да одам на контроли, бев со патолошка и имав ризик за предвремено пораѓај, лежев од 23 недела до крај. И јас се секирај за истото, ама Др викаа дека не штети и фала на Бога имам живо и здраво дете. Не се секирај, гледај ти да си добра.
Ќути жено,и тоа пак сме добри.Киселини више игнорирам,изгледа се навикнав на нив.Спиење одвај неколку саати на ден,вртење од една на друга страна еее тоа е посебен закон на физика.Патики исклучиво одврзани,неможам до врвки да стигнам.А тек чорапи пресоблакање Еј а бришење у тоалет
Душо, со оглед на тоа дека и мајка ми и татко ми се радиолози и работат со зрачење можам од прва рака да ти кажам дека ехото не е воопшто штетно. И јас одам на 2 недели на контрола, некогаш ми се фаќа на една. Не се грижи
Добро е, штом така, мене минатата недела прв пат ми ср појавија. Наредно ми рекоа за две недели да одам, ама некако не ме држи кожа више, влегов во 38ма и сакам неделава в петок да одам пак. Друга работа што сакам да прашам, некоја тука да имала искуство со д-р Илиевски од Чаир, или д-р Пранвера?
и јас се сложувам за витамините. На моја другарка крвта многу и ослабе а бремена. Се доведе во состојба да не може од кревет да стане. Витамините се за целокупно здравје. Во бременост посебно се важни. Се развива плод, се трошат резервите организмот треба да функционира. Инаку да ве прашам од кога почнуваа прегледите со екг?
Здраво девојки. Пишав во темата првотромесечие ама тука сте најактивни. Иако тука пишувате вие што сте во поодмината бременост може ке ми дадете совет како поискусни, јас сум тазе пред една недела дознав дека сум бремена, според апликацијата 5+2 недела. Позади мене имам еден спонтан со missed во 8 недела. Како дознав дека сум бремена само бела гаќа носам од пусти страв. А нешто протече трчам во вц, бидејќи во првата бременост имав скоро секој ден кафеав исцедок. Денеска еве еднаш имав исцедок ама малку и како повеќе накај крем боја и многу се исплашив и имам благи менсттуални болки. Не сум во Мк си одам на 17, пијам Фембион и Утрогестан 200mg по едно на ден. Последно за Нг правев пап и брисеви беше се чисто, освен во урината што имам ешерихија коли еве веќе година ипол никако да ја средам. Дали некоја имала нешто слично, а сепак се да е во ред, барем малку да ме утеши. Многу сум исплашена се надевам се да биде во ред. Извинете на долгиот пост.
Ne misli vednas na najloso odi na lekar jas sum 2 meseci so kafeav iscedok pa se e vo red mozes da ja zgolemis dozata na utrogestan 3 dnevno i jas pijam dabroston 2 dnevno i se bockam so progesteron depo na 4 dena ednas odi na lekar konsultiraj se ako nemozes samo zgolemi ja dozata na utrogestan nemoze da ti nasteti vo nikoj slucaj
Браво! А ова што си отворена 2 прсти е знак дека наскоро ќе се породиш? Бебе спуштено е долу? Јас сум во понеделник на цтг и вагинално ехо, па да си знам што да очекувам. Недела дена со термин сум после тебе, и некако си ми насока
Бебе рече не е спуштено, ама кажа не верувам дека ќе тераш до термин, па сега незнам што да мислам... Може да бидне секој момент а може и уште цела недела