Iskustvo sum imala so Dr.Pranvera za moite problemi vo bremenost i e premnogu fina. Na klinika site ja barat nejze ...ako sakas da se olesnis i da ne cekas voopsto togas pocasti ja doktorkata od pocetok i kazii i deka ona saka da te vodi i taka nema da se macis .pozz
Неможам на лекар така да ке чекам кога ке сум во Мк, едвај чекам да видам што се случува. Инаку мислиш во ред е да го пијам утрогестанот сабајле и вечер, или навечер вагинално да го ставам? Читам така имало повеќе ефект.
Си се вратив дома На цтг имав болки и до 80 кои јас не ги сеќавам,беба спуштена, за отворена ништо не ми рече на брзина ме помина овој пат ни на ехо не ме виде (ги чекаа в сала немаше време) За 2 дена пак треба да одам ако во меѓувреме не се деси чудото
Mila od iskustvo ti kazuvam, stom si si kafeav iscedok togas 3 pati na den utrogestanot. Do 12ta nedela pozelno e da se koristi vaginalno ili kombiniraj...navecer vaginalno i drugite oralno. Utrogestanot e podrska taka da malku e edna dnevno ....
Ako ne krvaris obilno imas samo kafeav iscedok minimalno stavaj vaginalno 3 na den od 200 jas go prim od pocetok taka e sega neznam kako so inekciite vidi pobaraj ako mozes da najdes proluteks inekcija isto e progesteron za podrska i taa se stava vo stomak mozes sama.potkozno so mala iglicka.kako dijabeticari sto koristat sekoj den se stava ili ako imas kontakt od tvojot maticen lekar od mk iskontaktiraj go
Ни мене да ти кажам право, одвај чекам, ама знам дека на сите му е така на крај Аа ти ќе си пред мене, ајде ајде
Да напоменам денес прв пат и еднаш се случи и не беше баш кафеаво туку малку променета боја како крем повеќе, бидејќи знам предтоа кога имав кафеаво оваа беше поразлично ама ми е страв да не дојде и до тоа. Затоа навечер ке ставам вагинално, насабајле ке го пијам. Фала ти
Денеска само еднаш исцедокот ми имаше променето боја дури не беше јако кафеаво, незнам како да објаснам крем боја по првото уринирање. Сега нема и дај Боже да остане на тоа. Ама дека имав лошо искуство и ме фати страв. Ке прашам матичниот би требало да е во ред навечер вагинално, а насаббајле да го пијам утрогестанот.
Јас ставав утрогестан од 200 два пати на ден, за превенцика, без компликации до 32 недела. Препорачано од гинеколог. Се е во ред кај мене, значи немаш штета од утрогестан барем 2 пати дневно. Сепак ако можеш прашај доктор, можеби ќе треба и инекции или некоја друга терапија.
Сум чула дека кај второродки бебето се спушта на самиот крај пред пораѓање. Ама тоа отварањето мене ми изгледа како знак . Ајде уште малце е, последни 500 метри се тешам и јас .
Честитки за бременоста, со лесно и до крај овој пат. Мој совет е по 2 утрогестан да ставаш, насабајле и навечер, и вагинално се поефикасни.
да преку крв е, неколку работи се испитуваат не ми текнуваат дали ова беа сите или само еден на дел се овие рубеола, цитомегаловирус, токсоплазма...јас испитував на Ин. за јавно здравје, кој ти препорачал и во која недела ќе го правиш ?
^^ На денешниот преглед ми го спомна Петановски. Ќе правам во 12 недела здравје. Незнам што претставува и што покажува резултатот и затоа сакам да ме упати некој.
Здраво мамички бев на контрола денес ни кажаа дека е дечко. Но ми кажаа дека имам плацента превиа имал ли некој ваков проблем?
Не се секирај, мислам дека на крај со царски рез ќе бидеш ако вистина е така, не му штети тоа на бебе само го покрива грлото на матката и оневозможува природен пораѓај
Да јас и со првото сум царски но сега ми рекоа да мирувам и да не кревам тешко пошто сум можела да прокрварам
Која недела си, ако си на почеток има големи шанси да се помести постелката. Кај мене прво го покриваше грлото скроз, во 18 недела само на работ за во 22 недела да се крене во нормална положба. Таа се поместува до почеток на трето тромесечие.
За ешерихија коли да ти кажам еден лек, јас два пати пиев антибиотици заради нејзе во 3-4 месец и ништо од тоа, после дознав за јапонска слива УМЕБОШИ и со само 4 изедени сливички ешерихијата ја снема наеднаш, а имав 1.000.000 во 1мл. Само ќе ти препорачам да се консултираш со доктор дали да ја конзумираш во првите недели, или да почекаш, иако е тоа природно и не би требало да наштети нешто. Иначе, со лесно нека ти мине бременоста