Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Девојки, ви се случило од утрогестанот исцедокот да е потемен, како кремова потемна боја? Еве денес не ми е така бел како досега и паника ме фати.

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Честитки напрво,мадеротерапија и рачна антицелулитна не се прави за време на менструален циклус а камо ли за време на рана бременост. Ќе ти каже и масерката,чувај се за после порајѓај. Со лесно

На kikin и Miss.N им се допаѓа ова.
  3. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    698
    Еве јас за утрогестан незнам, но од кринонот секој ден е различен исцедокот. Некогаш зеленишкав, некогаш жолт, некогаш бел.... :) на почеток се вадев од памет, но сватив дека е нормално да ја менува бојата.

Веројатно и утрогестанот менува боја, не се плаши...

На Magic13 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.503
    кај едвај си дочекала до термин па уште ли да чекаш? Не е за утеха јас ич никаква мака не осетив со првото. Ко на шала поминав

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Happyinlove

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Утрогестанот е чисто бел,барем кај мене не менал боја го користев до порајѓај.

На Magic13 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.503
    ти ептен душа си оставила искрено. Јас да бев ќе прецркав три пати.

7. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Како сте мешиња мои?веќе стигнав до 34 недела ама колку ми е тешко што да ви кажам.дали постои негде да ги сменам колковиве зошто мислам дека навечер ми се кршат од болка де левиот де десниот по пет минути спијам и на лева и на десна страна а боли кине.вчера многу ме болеа препоните и кичмата одвај издржав на работа ама ајде уште денес и утре сум па доста е веќе.што да ви се пожалам друго да ми тргне денов :rofl: киселиниве мислам ги навикнав некогаш по цел ден и цела вечер некогаш помалку.многу тежок месец бил овој осмиов а тек деветти што ме чека.ДАЛИ ЌЕ СЕ ПОРОДАМ НЕКОГАШ :@ мислам дека две години сум бремена (n)

На cinderella5, NNA, drugarka и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Фала ти, не мора стомаков пр само нозете и рацете ни тоа не смеам ? :))

Ме чека свадба па реков да си се средам пред свадба хехе, а мидер такви раб смеам? не секој ден али за свадбава нешо така смеам или не баш.. стварно не сум искусна :))

9. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Цркнав малце:D
    Не бе душо не се умира штом од тие болки, модрици на стомак, киретажа и епизотомија не цркнав, и од толку крв изгубено, и од таа гнасна насмевка од "докторот".
    :D

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Сериозна си за мидеров?

На srekice, Someday, NNA и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.401
    Допаѓања:
    25.041
    Абе каков мидер,не.

На Lepoticata му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Ивке срцка баш ме интересира шо бебушка ќе родиш, колку ќе е умна, зошто те изеде месециве душе мало:D

На srekice и Ive13 им се допаѓа ова.
  13. Happyinlove

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Несмееш затоа што се зголемува циркулацијата на крвтта во телото и може да добиеш крварење,за време на циклус може да биде пообилно крварењето или да ти престане,а за време на бременост може да предизвика спонтан. За нозе зборувам масажите се од доле нагоре значи према матка каде што ти е плодот. А на стомак и онака се прават многу малце поктети. За мидер не ни размислував дали смеам да носам секако стомак започнува да расте индивидуално но од 16та недела натака и не мидет,корсет стави тој ќе се познава,мидерот е за олабавена мускулатура растресен стомак,не за преубав труднички.

На Yowannty и Miss.N им се допаѓа ова.
  14. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    695
    Да на државно правев,во институт за јавно здраство, не влегуваш во зградата туку десно од нејзе има два влеза како во подруми по скали надоле се симињаш. Ке си земеш упат 550ден платив резултати за 5дена до 1 недела

15. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Многу, многу ти благодарам. Со вредности е испитувањето или само позитивно-негативно пишува?
    Упат од матичен гинеколог претпоставувам? Не треба однапред закажување?
    Должник сум ти за инфомацијава :*
    И кажи ми кај се наоѓа институтот дека не сум од ск?

16. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    695
    Во склоп на мајка тереза е ,ке видиш на мапата, некаде пред излезот е, на резулатите имаше нешто IGG i IgM, едното е за стара инфекција што некогаш си ја имала и сега нема да ти смета, а другото е за моментална,ама незнам точно кое за кое беше. На пример јас имав на едно позитивно, ама тоа од порано било :)
    И да упат од матичен гинеколог.
    :*:hug:

На bela.m му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Доколку се позитивни IgM или IgA антителата, се работи за свежа инфекција. Доколку се присутни IgG антителата, се работи за стекнат имунитет од претходен контакт со овие вируси.

На bela.m и Grasiela** им се допаѓа ова.
  18. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    695
    Да да така нешто беше. Резултатите ми се дома, а јас сум на работа не ги знам тие кратенките

19. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Ивеее не се предавај лесно... иста сум и јас... сега почна и коленото да ме боли и целата нога надолу под колено до глужд.. почнаа и да отекуваат... во лицето отеков исто.. усните ми се надуени ко силикони да имам.. прстите на рацете ми се отечени исто... киселини дење ноќе по цел ден ги имам.. непца крварат нон стоп се воспалени.. поткашлувам повторно стомакот ми е цел со стрии а 3 пати дневно се мачкам со разни креми против стрии... болки во колкови и препони нон стоп.. стомакот се стврднува и омекнува по цел ден.. бебе игра некој чочек во стомак .. некогаш задава јаки удари.. ма боксер на мама... градите ме болат, малку одвреме навреме ме зачешнуваат... брзо се заморувам кога ќе земам да чистам низ дома, кога се симнувам и качувам по скали сум задишена ко да сум трчала 1 км... ај да не пишувам есеи доволно е мислам ова.. стигнав до 34 недела и 4 ден со маки и со жалби но собирам сили за 36 месец.. да видиме како ќе биде тој.. убав ден и не се предавај... брзо ќе се заборави сето ова.. те :hug:

На NNA, Ive13 и drugarka им се допаѓа ова.
  20. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    И јас лепотица тоа се прашувам сварно ме изеде не успев ни секунда да си уживам во бременоста :D

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.