Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Magic13

Magic13 Истакнат член

Девојки, ви се случило од утрогестанот исцедокот да е потемен, како кремова потемна боја? Еве денес не ми е така бел како досега и паника ме фати.

Presrekna likes this.
  2. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Честитки напрво,мадеротерапија и рачна антицелулитна не се прави за време на менструален циклус а камо ли за време на рана бременост. Ќе ти каже и масерката,чувај се за после порајѓај. Со лесно

kikin and Miss.N like this.
  3. Bonnie Top

Bonnie Top Истакнат член

Еве јас за утрогестан незнам, но од кринонот секој ден е различен исцедокот. Некогаш зеленишкав, некогаш жолт, некогаш бел.... :) на почеток се вадев од памет, но сватив дека е нормално да ја менува бојата.

Веројатно и утрогестанот менува боја, не се плаши...

Magic13 likes this.
  4. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

кај едвај си дочекала до термин па уште ли да чекаш? Не е за утеха јас ич никаква мака не осетив со првото. Ко на шала поминав

Adeline likes this.
  5. Happyinlove

Утрогестанот е чисто бел,барем кај мене не менал боја го користев до порајѓај.

Magic13 likes this.
  6. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

ти ептен душа си оставила искрено. Јас да бев ќе прецркав три пати.

7. Ive13

Ive13 Популарен член

Како сте мешиња мои?веќе стигнав до 34 недела ама колку ми е тешко што да ви кажам.дали постои негде да ги сменам колковиве зошто мислам дека навечер ми се кршат од болка де левиот де десниот по пет минути спијам и на лева и на десна страна а боли кине.вчера многу ме болеа препоните и кичмата одвај издржав на работа ама ајде уште денес и утре сум па доста е веќе.што да ви се пожалам друго да ми тргне денов :rofl: киселиниве мислам ги навикнав некогаш по цел ден и цела вечер некогаш помалку.многу тежок месец бил овој осмиов а тек деветти што ме чека.ДАЛИ ЌЕ СЕ ПОРОДАМ НЕКОГАШ :@ мислам дека две години сум бремена (n)

cinderella5, NNA, drugarka and 3 others like this.
  8. Miss.N

Miss.N Популарен член

Фала ти, не мора стомаков пр само нозете и рацете ни тоа не смеам ? :))

Ме чека свадба па реков да си се средам пред свадба хехе, а мидер такви раб смеам? не секој ден али за свадбава нешо така смеам или не баш.. стварно не сум искусна :))

9. Adeline

Adeline Популарен член

Цркнав малце:D
    Не бе душо не се умира штом од тие болки, модрици на стомак, киретажа и епизотомија не цркнав, и од толку крв изгубено, и од таа гнасна насмевка од "докторот".
    :D

marchi-cool likes this.
  10. Adeline

Adeline Популарен член

Сериозна си за мидеров?

srekice, Someday, NNA and 7 others like this.
  11. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Абе каков мидер,не.

Lepoticata likes this.
  12. Adeline

Adeline Популарен член

Ивке срцка баш ме интересира шо бебушка ќе родиш, колку ќе е умна, зошто те изеде месециве душе мало:D

srekice and Ive13 like this.
  13. Happyinlove

Несмееш затоа што се зголемува циркулацијата на крвтта во телото и може да добиеш крварење,за време на циклус може да биде пообилно крварењето или да ти престане,а за време на бременост може да предизвика спонтан. За нозе зборувам масажите се од доле нагоре значи према матка каде што ти е плодот. А на стомак и онака се прават многу малце поктети. За мидер не ни размислував дали смеам да носам секако стомак започнува да расте индивидуално но од 16та недела натака и не мидет,корсет стави тој ќе се познава,мидерот е за олабавена мускулатура растресен стомак,не за преубав труднички.

Yowannty and Miss.N like this.
  14. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Да на државно правев,во институт за јавно здраство, не влегуваш во зградата туку десно од нејзе има два влеза како во подруми по скали надоле се симињаш. Ке си земеш упат 550ден платив резултати за 5дена до 1 недела

15. bela.m

bela.m Популарен член

Многу, многу ти благодарам. Со вредности е испитувањето или само позитивно-негативно пишува?
    Упат од матичен гинеколог претпоставувам? Не треба однапред закажување?
    Должник сум ти за инфомацијава :*
    И кажи ми кај се наоѓа институтот дека не сум од ск?

16. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Во склоп на мајка тереза е ,ке видиш на мапата, некаде пред излезот е, на резулатите имаше нешто IGG i IgM, едното е за стара инфекција што некогаш си ја имала и сега нема да ти смета, а другото е за моментална,ама незнам точно кое за кое беше. На пример јас имав на едно позитивно, ама тоа од порано било :)
    И да упат од матичен гинеколог.
    :*:hug:

bela.m likes this.
  17. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Доколку се позитивни IgM или IgA антителата, се работи за свежа инфекција. Доколку се присутни IgG антителата, се работи за стекнат имунитет од претходен контакт со овие вируси.

bela.m and Grasiela** like this.
  18. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Да да така нешто беше. Резултатите ми се дома, а јас сум на работа не ги знам тие кратенките

19. beba@meba

beba@meba Популарен член

Ивеее не се предавај лесно... иста сум и јас... сега почна и коленото да ме боли и целата нога надолу под колено до глужд.. почнаа и да отекуваат... во лицето отеков исто.. усните ми се надуени ко силикони да имам.. прстите на рацете ми се отечени исто... киселини дење ноќе по цел ден ги имам.. непца крварат нон стоп се воспалени.. поткашлувам повторно стомакот ми е цел со стрии а 3 пати дневно се мачкам со разни креми против стрии... болки во колкови и препони нон стоп.. стомакот се стврднува и омекнува по цел ден.. бебе игра некој чочек во стомак .. некогаш задава јаки удари.. ма боксер на мама... градите ме болат, малку одвреме навреме ме зачешнуваат... брзо се заморувам кога ќе земам да чистам низ дома, кога се симнувам и качувам по скали сум задишена ко да сум трчала 1 км... ај да не пишувам есеи доволно е мислам ова.. стигнав до 34 недела и 4 ден со маки и со жалби но собирам сили за 36 месец.. да видиме како ќе биде тој.. убав ден и не се предавај... брзо ќе се заборави сето ова.. те :hug:

NNA, Ive13 and drugarka like this.
  20. Ive13

Ive13 Популарен член

И јас лепотица тоа се прашувам сварно ме изеде не успев ни секунда да си уживам во бременоста :D

Adeline likes this.