Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Одвај го чекам тој ден мила кога конечно ќе се породам сварно неможам веќе да издржам многу бавно ми поминува времево пукнавввв готово :@

На srekice, NNA и beba@meba им се допаѓа ова.
  2. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    А може ова е знак дека ќе уживаш од кога ќе се породиш со мирно бебе:)

На Ive13 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    @Magic13 Како си со исцедокот? Кога си на скрининг. Знам тука некоја недела после мене си со терминот.
    Леле како лета времето, јас точно 3 недели од скрининг ко вчера да беше.
    @Ive13 @Adeline мене ми велат како во стомакот така и надвор бебето. Убавини;)
    Јас денес бев на контрола. Бебка е супер. Ближи 700 грама. Спиеше само на момент се разбуди ни сврти грб и заспа. Крвта,и шекерот во ред, уринокултурата негативна.
    Бевме Охрид попладнецо до сега се изнапешачив и купив мустела колекција од Зегин и првите цуцли за неа. Синко ги одбра. Полека полека да присобирам.
    Од утре пак мајстори...
    Па девојки поздрав.

На NNA, betty oh, Ive13 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Да, велат но научно е дека нема врска тоа:D

На NNA, Presrekna и Софија 88 им се допаѓа ова.
  5. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Дај Боже да е така ххаха сеедно и нека плаче само да се роди живо и здраво

На NNA, Adeline и Presrekna им се допаѓа ова.
  6. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.902
    Допаѓања:
    7.633
    Не се согласувам.
    Прво се препорачува вагинално за побрзо делување и да не оптоварува желудникот (иако пак при вагинално ставање поголем е ризикот од инфекции).
    Второ, тоа што кај тебе било доволно по едно на ден мислам дека не е причина да се “потсмеваш” дека на други им било препишано повеќе. Јас користев утрогестан 2х200 цела бременост а кога имав кафен исцедок ми препишаа плус дабростон. Не го кажувам ова дека се најдов засегната од твоето мислење но сепак мислам дека не е коректно према некои членки кои би си го земале здраво за готово мислењето дека волку или толку е доволно.
    Докторот е тој што треба да одлучи а сигурна сум дека не ги даваат туку така. Еве оваа бременост користев утрогестан само неколку дена по едно на почетокот и толку. Одам кај истите доктори.
    Јас во првата бременост пиев магнезиум, премама двете, аспирин и на почеток и дабростон. Утрогестан ставав два пати и боцкав клексан. Само гледав да ги распределам на растојание од неколку саати и внимавав да ги пијам соодветно пред/после јадење.

На kikin, NNA и Magic13 им се допаѓа ова.
  7. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    Ајде мајка издржи уште месец.. до тука догуркавме буквално се испотркалавме.. ќе се гушкаш со бебуш наскоро.. сите ние тука од што едвај чекаме да се олесниме ни изгледа како да сме една година трудни... трпение спасение... јаготката со шлагот секогаш доаѓа на крајот... опушти се...

На NNA, cinderella5 и Ive13 им се допаѓа ова.
  8. Frosina374

Frosina374 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2018
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    55
    Здраво девојки ме интересира што значат калцификати на постелка? 27 недела сум .. прва бременост па малку сум загрижена поздрав

9. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    1.271
    Ke puknam zenski zimi se, sekoj den se potesko mi e. Od prvi mesec bolkite vo grbot ne prestanaa placam od niv do den denes. Od prvi mesec smrta si a vidov od maka...i eve drugi maki...7mi mesec go zavrsuvam a mislam deka tek ke placam, se me bole se na mene mi teze... pa i papokot mi se otvara veke pa i bebe ako mrdne vo toa mesto kaj papakot pistam doma, se vitkam, od soba u soba setam vo nikoe vreme od nokta...tolku mi e jezivo nemozam da objasnam. Znaci placam plus i za toa. Mislam deka se naednas u nervot me udara, ke spobudalam do kraj. Ni se sede, ni se spie, ni se leze, ni se seta...Bremenosta moja vecno ke ja pametam. Izvinete ama moram da se iskazam

На NNA, Ive13, Makedonka007 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.385
    Допаѓања:
    182.886
    Дај @Minnie-e прибери се и не си барај рачки за расправање. Впрочем што толку те погоди моето мислење за македонската медицина, не ми е гајле. И ја патем споделив искуство, никому ништо не сугерирав, овде се добиваат директни совети “користи уште едно, нема штета од тоа” оти ако нема штета автоматски мора корист да има по нивна логика иако може и едно да е доволно, и ти се загрижи баш за мојот коментар. (facepalm)
    Ај прочитај ги предходните одново па ќе праиме муабет. ;)

11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.385
    Допаѓања:
    182.886
    @Leo-nora дејче и ја шетам, ама ме вртат кукови мене. :| Ела заедно да шетаме. :hug:
    Ајде многу било малку останало. Уште малце па ќе гушкаш бебче и ќе забораиш на ова сега.

Пред некое време гледав реклама не памтам за што беше точно, мајка гушкаше бебче во рацете и во позадина одеше: ноќите се многу долги, ама годините многу кратки.
    Ќе ни пораснат брзо, ќе си го бараме времево назад кога толку многу со нетрпение сме ги чекале. :)
    Ќе помине и ова и тоа и што не поминало, опушти се, диши длабоко уште малце остана.. :hug:

На Leo-nora, Starlič, NNA и 3 други им се допаѓа ова.
  12. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    @Leo-nora женче ,ма што ти бидна:o
    Ајде cheers up, ништо не е страшно ,па тоа е бременост.Сите исто се чуствуваме ,дури можеби и повеќе со некој симптом.Гледај на тоа дека Господ те благословил да си бремена и во тебе да расте и се развива нов живот.Биди благодарна.
    Многу жени би "убиле " да се на твое место.И јас бев една од нив верувај.Сега на секоја клоца, болка ,инјекција што секој ден ја примам се радувам како мало дете, затоа што знам дека во мене расте нешто најубаво.И само ние го имаме тоа ексклузивно право да му го дадеме животот:hug::*

На Grasiela**, NanaMia, Novella и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    565
    Женски добро утро

Денес за чудо наспана , ниеднаш не станав за вц во текот на нокта и прогласувам победа барем за една нок :rofl: Бебка веке станата пред мене еве се спрема со чочеци сабајлечки, таман денес сме целодневна на свадба и не ми е јасно како ке издржам, повеке ми е проблем седењето на стол него носењето штикли трудна8-| ама ајде ова ни е последна свадба како ја терам трудна така да :clap:

пс. до кога трае попустот на Мустела во Зегин? Што ми препорачувате да купам да искористам дур трае попустот?:D

На Ive13, Софија 88, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.035
    Ај здраво и од мене.
    Се сончам на тераса,сонцево ми помогна сабајлево многу после вчерашниот ужасен ден.
    Прегладнета 12 саати,отидов да проверам скриен шеќер,после пиење гликоза ми се слоши,ме изнабоцкаа,од тука на боцкање за димери и дома дојдов утепана,со страшна главоболка и се изнаплакав за сите пари. Морав и парацетамол да пијам,па едвај сум заспала.

Шеќерот ок.Хемостазата ок, Димерите 1695,:wasntme: вака како бројка ми изгледа страшно,ама Кочо не пишал терапија,само да се следат протоци,па ваљда е ок.:smirk: Првично кога видов колку се реков клексани не ми бегаат :worried:Ама ете не пишал ништо...
    Ви се испожалив јас(facepalm)

Ајде кафе за сите има:coffee::sun:

На Ive13, srekice, Adeline и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Вчера само еднаш ми се појави некој кремов исцедок. Сега немам ништо. Ќе лежам денес цел ден. Вчера и многу се уморив, премногу брзо се движев низ град, требаше да го земам син ми од градинка и плус други обврски низ град. Брисевите ми се негативни и уринокултурата.
    Се немам уште закажано за скрининг. 20та полна сум. Во која недела беше ти? Треба да се јавам денес да закажам.

На srekice и Presrekna им се допаѓа ова.
  16. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    До 12 е попустот во Зегин. Јас си земав вчера иако имам време имаат рок до 2022. И купка и млеко за тело и маст за пеленски осип. Во Рамстор си зедов шише и 2 цуцли мамалкиод филипс- акцент. Имаа попуст. Во Зегин две цуцли беа 600 ден а во Рамстор 350 ден и 100 поени што значи 125 1 цуцла . До 300 ден во Зегин огромна разлика.
    @Мариаа. И јас бев иста вчера од гликозата. 1 кило сум долу. Важно шеќерот е ок.

На Amelie1708 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Јас закажав за 21 недела, 10-15 дена пред прегледот. Закажи си со време. И одмарај. И јас цел ден на нозе и секоја вечер си ветувам дека од утре ќе одмарам ама џабе.
    Еве денес тераси средувам трескам чистам. Ќерката кој знае што домакинка ќе биде. Хахаха

На Magic13 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    18.598
    Која цена се со попуст купката и млекото за тело Мустела? :)

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Screenshot_2019-05-11-11-51-42_com.obase.loyalty.ramscope.png Screenshot_2019-05-11-11-52-39_com.facebook.katana.png
    Еве ги цуцлите и шишето во Рамстор кои во Зегин се повеќе од дупло цена, а втората слика се Зегин цените за мустела кои пак во Др аптеки се многу поскапи.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.877
    Допаѓања:
    142.126
    Здраво,
    Јас сум - Ме нема ме нема, па ќе се изгубам:)

Влегов во 10та недела, ама оваа бременост потешка ми се гледа од првата. Јас со првата бременост имав преголем страв, ама сега сфаќам дека освен болки во стомак, имав школска бременост. Ни гадења, ни повраќања. Со 50кг останав бремена, одев и на работа до 8ми месец.

Сега, дома сум и секој ден со некои болки. Де главоболки, де тахикардии(си ги имав тие пред бременост), де болки во стомак. Имав и кафеав исцедок. Примам и Дабростон, Утрогестан, Магнезиум
    И Прогестерон инекција(денес треба 3та да примам). И уште имам болки и тоа ми прави ужасен страв. Гледам дека и некои од вас имаат, ама во покасните недели.

Сте имале вака болки во стомак цело време и покрај сета можна терапија за поддршка на плодот???
    Инаку, и јас сум стрвна за јадење, на мм секој ден му пишувам список што ми се јаде:DМи се спие на пладне, па ја легнувам малата демек да спие, ама заспивам јас пред неа, па ми вика Спиј мамо, јас те чувам:D

И уште нешто да прашав. Тие што сте бремени после 35та година сите сте правеле амниосинтеза? Јас сум 36,месец пред пораѓај ќе наполнам 37.

Поздрав и имајте убав викенд :f:

На NNA и Presrekna им се допаѓа ова.