Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Имав завчера стресна ситуација ноќта се будев вознеирена. 13недела сум бремена. се напив вечерта бедоксин и др ден уште еден, немам никави симптоми ама се секирам да не му се десило нешто на бебето тоа во глава ми влезе. матичната завчера беше на семинар и дали да одам во понеделник на ехо оти знаете како е кога некој црв ке ви влезе во глава. а и во денешно време скоро секој ден нервози и секирации. тоа не можеме да го избегнеме. совет мислење..

2. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Јас мамички од утре влегувам во трет месец, ништо не ме боли, сем градите, и доле немаше некое време сега пак почна на моменти да ме боли, се јадам, не ми се гади од ништо... Си викам леле да не му се случи на бебуш нешто, па немам никакви симптони... А читам тука други мамички мака мачат... Се е од организам до организам си викам. Што се мачкате против стрии??? Кажете некои ефективни креми.:hug::hug::hug:

На NNA, Martka и koritsaki им се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @Starlič јас во првата бременост се мачкав Павловичева крема, онаа розевата, мислам од Галафарм беше. Дали помогнаа тас, дали се гени, не знам. Ама немав стрии, ниту една.

На NNA и Starlič им се допаѓа ова.
  4. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Прочитав за неа дека неколку членки ја користеле таа крема, и биле задоволни, ќе пробам и јас со неа.. Фала ти.:*

На NNA и flower30 им се допаѓа ова.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Нема проблем;)Да, оваа ти е поефтина варијанта и дава резултати. Имаше една крема, нешто со Мама во името (не можам да се сетам) и таа ја фалеа. Само треба редовно користење:)

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.
  6. newyear2015

newyear2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    360
    Mila jas sum 15ta nedela i postojano imam bolki, jas ponekogas imav i neizdrzlivi bolki za koi lezev i na klinika...cudno sto nema objasnuvanje za bolkite posto nemam ni miom,cisti, ni urinarna infeksija ama ete boli taka de ne se plasi. So lesno

На NNA и flower30 им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    И кај мене до сега е во ред. Проверив уринарен статус и уринокултура- чисти се. На ехото се е во ред, без цисти и слично.
    Во првата бременост - цела бременост бев со болки во стомак. Цело време одев на контроли(и повеќе од што треба) и се беше во ред, а болки имав. Ок е, ми викаат се шири матката, се менува телото. Дали е до тоа само или нешто друго не знам.
    Веројатно таков ни е организмот, телото. Само да не е нешто лошо.
    Со лесно и тебе:hug:

На newyear2015 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Јас само кокосово масло мачкам, не сакам млека и лосиони дека сепак е хемија. Сепак мислам ако редовно мачкаш што и да е, нема да испука кожата.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.991
    Допаѓања:
    108.503

Се си зависи од бременост до бременост , мене и првата бременост ми беше лесна а и втората ми е добра иако нешто повеќе повраќав сега но не се жалам , не е нешто сериозно :lol:
    И кога спијам на грб имам болки огромни во кичма потоа не можам да станам од кревет... ова го немам кажано на докторот :^) а за болките доле не се секирај сите мислам ги имаме :D се шири матката нормално е.
    Јас другата недела влегувам во 5ти и сега за сега немам стрии , а се мачкам со овие плочки погоре за масажа наменети ама мрсни се (y) и плус имаат природни состојки :)

На NNA, Yowannty, Starlič и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Со лесно бременоста. Јас како тебе имам 36. Месец после породувањето ќе правам 37. Правевме пренатален тест во 12 недела. Само крв ми зедоа и за3 дена резултат. Имам пишувано во темата пренатален тест.
    Болките на почетокот се нормални ете втора бременос ти е . Веќе знаеш, повеќе одмарај и не се плаши.
    Позз

На NNA, Yowannty и flower30 им се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Фала ти, ми спомна и докторката кога ја прашав за тој тест, ама колку што разбрав 600-700евра бил. Не можам толку да дадам сега, па затоа "собирав информации" :)за амниосинтезата.
    За болките да, познати ми се, ама овојпат ко појаки се и затоа повеќе се плашам. Ама ќе помине:) поздрав

На NNA и Presrekna им се допаѓа ова.
  12. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Јас имам правено амниоцинтеза. Не е воопшто толку страшно колку што делува. Не викам дека не е непријатно, ама поише е стресно од што е болно. Ако сакаш подетално слобдно пиши ми лп.
    Патем, среќно и со лесно :inlove:

На NNA, Presrekna и flower30 им се допаѓа ова.
  13. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    @Adeline @flower55555 пријавете се милички до кај сте?бевте на цтг?ајде со лесно да ми се породите па да го фаќаме редот другиве.ве гушкам двете :hug:

На NNA, srekice и Presrekna им се допаѓа ова.
  14. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Фала ти, ајде кога ќе дојде време ќе ти пишам да ми ја објасниш постапката. Ми имаат кажано дека треба многу да се внимава при процесот за да не се наштети на плодот(ако добро разбрав)

15. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    При самата постапка битно е ти да бидеш мирна и да не мрдаш. Докторот си прати цело време на ехо како е поставено бебето, нема шанси да го повреди. После тоа ќе мируваш два дена и ќе пиеш поише магнезиум. Пиши слободно ќе ти објаснам се што те интересира. :hug:

На NNA, flower30 и srekice им се допаѓа ова.
  16. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Сабајле гледав реприза една емисија со Адамова,и викаше дека не се прави амниосинтеза доколку нема индикации за тоа.Возраста не е битна.Ако на скрининг видат нешто ,или има дете мајка мртвородено,или живо родено дете со некоја болест,пречка во развој тогаш се прави.Она препорача и кариотип да се направи како редовно испитување во бременост.Види распрашај се,не иди одма на ова.

На NNA, Софија 88 и flower30 им се допаѓа ова.
  17. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Не сум јас денес на цтг, цел ден лежам умникот ме боли корне:sweat:

На Ive13 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @srekice @tetoviranta фала ви најмногу:hug::hug::hug:Кога ја прашав докторката, баш на излегување бев и ми рече етапа по етапа. Во смисол ми рече да дојдеме до првото тромесечие па ќе разговараме понатаму.
    Ама пак ќе ја прашам.
    Уште еднаш фала ви многу

На NNA, srekice и tetoviranta им се допаѓа ова.
  19. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Се породив мајка, пишав во "се породив" :inlove:

На Flower123123, Lepoticata, Someday и 16 други им се допаѓа ова.
  20. t-sweet

t-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    6.155
    Најпрво @flower55555 честитки.Мешковци како сте ми?Јас од утрово сум си во болниица ми пукна водењакот 36+6 сум.На мојава женска изгледа веќе не и се чека.Сега чекаме болки а болки нема.Ве гушкам:hug:

На Ana.Jones, Martka, koritsaki и 13 други им се допаѓа ова.