250 денари, баш и не се исплати. Подобро земи си упат, незнам за гак ама во чаир за 5 минути се завршува работа!
уфффф денес ми денот катастрофа се осикам некако како цел свет да се урнал врз мене како се близи времето за порагај све сум по возбудена инаку ме интересира од која недела се оди на цтг инаку дали матицната дава упат за удрзавна и колку цини поздраввв мамички мои
Citav snosti na net i mislenjeto e podeleno, nekoj velat ne e steto a drugi strogo osuduvat bilo kakvo konzumiranje na alkohol pa duri i vo mali kolicini, samo znam deka snosti odkako ispiv fildjanot i toa pola osetiv bolka vo matkata, siroto ne sum spiela cela nok od misli i griza na sovesta,..... i jas gi pijam feroglobin kapusli ednas dnevno, bioelectra i vitamin b6, ke se molam na boga da e se vo red so bebeto
250 ден,јас да ти казам планирам таму да правам здравје боже,кази ми дали ги почна везбите кај ложанковски?да ми казесе како е и дали си задоволна?
најдобро ти да си разговараш со гинекологот,сепак сите бремености не се исти ууух јас синоќ накај 2 сум легнала,па во 7 наутро Dо 8никако да заспијам а потоа до 11ипол немисе допајга да спијам дO 11 али преку ноќ само се превртувам,еве сега главата како пијана да сум... почна меше кога спиеме да ме буни вие со поголеми мешиња како се справувате со спиењето?
Незнам зошто имате претстава дека во чаир жените чорба ги варат. За разлика од гак, сите се услужени одма, па и без сите документи. Нема проблем за ништо. Во гак чекав 4 саати со пукнат воденик, и маж ми да не се закануваше со што не, до вечерта ке се породев во 28 недела, додека тука нема шанси за такво нешто. Па и почисто е едно сто пати, и за разлика од гак не е прво прашане чив си. Повеке врски имав во гак, а во чаир сум третирана триста пати. подобро! И да, два пати бев на цтг во гак, првиот пат чекав два саати, а вториот не ни завршив работа.
Cacuvche еве ти како најинформирана од ситее кажи ни што е 4д ехо што е 3д ехо или пак што е скрининг.. Agrona е потполно во право со тоа што мисли дека била на 4д ехо затоа што го видела бебето во вакво издание. Тебе ова на скрининг за аномалии ти изгледа?
^Нема потреба да потпаѓате под влијание на провокации на нервозно жениче. Сликата која си ја постирала е 3Д. Разликата измеѓу 3Д и 4Д е во тоа што со 3Д може само да се слика а со 4Д се снимаат и покретите на бебето внатре, кога се прави 4Д се дава двд а кога се прави 3Д се дава цд а скринигот може да се прави со едното или со другото и дветте се прецизни.
eve sto najdov na net po malku mi dava uteha deka ne sum mu nastetila na bebusot http://www.ringeraja.mk/forum/m_2223/mp ... ey_/tm.htm ama rekoj veke golemo STOP znaci do 6 ti mesec ne staviv ni kapka alkohol i od sega pa natamu ke prodolzam isto.....
bittersweet е сега ми е појасно и мене фала ти што ми објасни навистина не знам еве пак ќе речам тазе трудна сум. Баш убаво објасни. Ок не замерувам јас лепо и фино си се извинив за мојата неинформираност и неточност на информација. Нареден пат нема да пишувам нешто што не знам или не сум сигурна. Боже мој се случува сега тоа е тоa. 3д ли е 4д ли е битно ми е бебето да е во ред.
да да тоа е тоа 4д ..освен сликите што ти ги дава на цд то има и видео..ги имам и двете само што немам соодветна програма заа да ги гледам видеата
Нема потреба од извинување, ово е форум и труднички муабети е за вие трудници да си споделувате информации, да се тешите, да си правите муабет не е за стручни совети така да цацувче или како и да беше ако сака стручен совет треба да си оди кај доктор а не да напаѓа други трудници како тие ништо не знаеле а таа за се е информирана а поставува толку банални прашање што мислам дека и син ми што е 2 години ќе може да и одговори. Инаку гелка нетреба посебен програм за да го гледаш двд би требало да се гледа со тој програм што го имаш во компјутер за гледање филмови.
jas da vi kazam bev pred dva meseca recisi na 3d eho vo stip pa ni cd ni sliki nisto ne mi dadoa iako bese na privatno 800 den plativ znam deka bese vo crno belo, mu gi gledaa organite na bebusot i dali e se normalno za 24 nedeli, e sega kaj organdjiski ima 4D ama 50 eu e pregled iskreno mnogu pari se
Инаку гелка нетреба посебен програм за да го гледаш двд би требало да се гледа со тој програм што го имаш во компјутер за гледање филмови.[/quote] и ние со докторката мислевме дека можи со обичен програм да се гледаат видеата ама не можело ете..
Здраво мешиња, Сакам да ве прашам дали е нормално, мене ме боли стомакот денеска понекогаш левата страна и понекогаш десната силна болка ама поминува после брзо.и околу папакот ме боли како кратко печење. Дали е нормално ова за ова фаза на бременост или да одам на контрола, не сакам да бидем параноична секој ден да трчим на контрола ама сепак сакав да се консултирам дали и кај вас е така.Идната контрола ми е после 10 дена, има време затоа се плашам. Поздрав,
Кај ложанковски цтг то не се исплати ама ич. Остај што ке се фукнеш 250 ден. Туку и ке те испопаничат дека ти е бебето успано или слично и пак ке те пратат во гак или чаир. Јас си бев во чаир, мераци, завршив за 20 мин и преглед и цтг и се а плакаш 60 ден партиципација за цел месец, јас сум мн задоволна без врски без ништо. Радица не сотре со пари само ))
Почеток на 9ти! Инаку јас сакам да си прашам нешто. Ми се стега стомакот, и имам болки во јајниците и кичмата на одреден временски период. Утре треба да одам на цтг, по не знам кој пат докторот рече дека ќе ме испровоцира, за полесно да добијам природни болки за побрз да ми бил пораѓајот. Од синоќа ми се овие болки. Прашањето ми е, дали се почеток на породилни или станува збор за нешто друго?
Срц истото ми се дешава и мене, мислев дека се породилни ама изгледа се лажни, ги имав два дена па еве три четири саати ми е се ок. Незз што да мислам а веке влегов во 40 недела не се издржува