Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    250 денари, баш и не се исплати. Подобро земи си упат, незнам за гак ама во чаир за 5 минути се завршува работа!

2. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    уфффф денес ми денот катастрофа се осикам некако како цел свет да се урнал врз мене како се близи времето за порагај све сум по возбудена инаку ме интересира од која недела се оди на цтг инаку дали матицната дава упат за удрзавна и колку цини поздраввв мамички мои :angel:

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Не ми се оди во Чаир, иако ми е на 10-15мин.пешки
    А во држ. колку е? Или пак мн.гужва е таму.

4. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    Citav snosti na net i mislenjeto e podeleno, nekoj velat ne e steto a drugi strogo osuduvat bilo kakvo konzumiranje na alkohol pa duri i vo mali kolicini, samo znam deka snosti odkako ispiv fildjanot i toa pola osetiv bolka vo matkata, siroto ne sum spiela cela nok od misli i griza na sovesta,..... i jas gi pijam feroglobin kapusli ednas dnevno, bioelectra i vitamin b6, ke se molam na boga da e se vo red so bebeto

5. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    250 ден,јас да ти казам планирам таму да правам здравје боже,кази ми дали ги почна везбите кај ложанковски?да ми казесе како е и дали си задоволна?

6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880

најдобро ти да си разговараш со гинекологот,сепак сите бремености не се исти :)

ууух јас синоќ накај 2 сум легнала,па во 7 наутро Dо 8никако да заспијам а потоа до 11ипол :^) немисе допајга да спијам дO 11 али преку ноќ само се превртувам,еве сега главата како пијана да сум...
    почна меше кога спиеме да ме буни :D
    вие со поголеми мешиња како се справувате со спиењето?

7. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Незнам зошто имате претстава дека во чаир жените чорба ги варат. За разлика од гак, сите се услужени одма, па и без сите документи. Нема проблем за ништо. Во гак чекав 4 саати со пукнат воденик, и маж ми да не се закануваше со што не, до вечерта ке се породев во 28 недела, додека тука нема шанси за такво нешто. Па и почисто е едно сто пати, и за разлика од гак не е прво прашане чив си. Повеке врски имав во гак, а во чаир сум третирана триста пати. подобро! И да, два пати бев на цтг во гак, првиот пат чекав два саати, а вториот не ни завршив работа.

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490
    Cacuvche еве ти како најинформирана од ситее кажи ни што е 4д ехо што е 3д ехо или пак што е скрининг.. :^)

Agrona е потполно во право со тоа што мисли дека била на 4д ехо затоа што го видела бебето во вакво издание.
    Тебе ова на скрининг за аномалии ти изгледа? :^) :D

Прикачени фајлови:

• buci.png
      buci.png
      Големина на фајлот:
      266,1 KB
      Прегледи:
      265
    На Agrona и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    ^Нема потреба да потпаѓате под влијание на провокации на нервозно жениче. :lol:

Сликата која си ја постирала е 3Д.
    Разликата измеѓу 3Д и 4Д е во тоа што со 3Д може само да се слика а со 4Д се снимаат и покретите на бебето внатре, кога се прави 4Д се дава двд а кога се прави 3Д се дава цд а скринигот може да се прави со едното или со другото и дветте се прецизни.

На gluvarche, gelkaa и Agrona им се допаѓа ова.
  10. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
  11. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    bittersweet е сега ми е појасно и мене фала ти што ми објасни навистина не знам еве пак ќе речам тазе трудна сум. Баш убаво објасни. :clap: Ок не замерувам јас лепо и фино си се извинив за мојата неинформираност и неточност на информација. Нареден пат нема да пишувам нешто што не знам или не сум сигурна. Боже мој се случува сега тоа е тоa. 3д ли е 4д ли е битно ми е бебето да е во ред. ;)

12. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490

да да тоа е тоа 4д ..освен сликите што ти ги дава на цд то има и видео..ги имам и двете :D
    само што немам соодветна програма заа да ги гледам видеата :(

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Нема потреба од извинување, ово е форум и труднички муабети е за вие трудници да си споделувате информации, да се тешите, да си правите муабет :lol: не е за стручни совети така да цацувче или како и да беше ако сака стручен совет треба да си оди кај доктор а не да напаѓа други трудници како тие ништо не знаеле а таа за се е информирана а поставува толку банални прашање што мислам дека и син ми што е 2 години ќе може да и одговори.

Инаку гелка нетреба посебен програм за да го гледаш двд би требало да се гледа со тој програм што го имаш во компјутер за гледање филмови.

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  14. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207

jas da vi kazam bev pred dva meseca recisi na 3d eho vo stip pa ni cd ni sliki nisto ne mi dadoa iako bese na privatno 800 den plativ znam deka bese vo crno belo, mu gi gledaa organite na bebusot i dali e se normalno za 24 nedeli, e sega kaj organdjiski ima 4D ama 50 eu e pregled iskreno mnogu pari se

15. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490
    Инаку гелка нетреба посебен програм за да го гледаш двд би требало да се гледа со тој програм што го имаш во компјутер за гледање филмови.[/quote]

и ние со докторката мислевме дека можи со обичен програм да се гледаат видеата ама не можело ете.. :)

16. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Здраво мешиња,

Сакам да ве прашам дали е нормално, мене ме боли стомакот денеска понекогаш левата страна и понекогаш десната силна болка ама поминува после брзо.и околу папакот ме боли како кратко печење.
    Дали е нормално ова за ова фаза на бременост или да одам на контрола, не сакам да бидем параноична секој ден да трчим на контрола ама сепак сакав да се консултирам дали и кај вас е така.Идната контрола ми е после 10 дена, има време затоа се плашам.

Поздрав, :*

17. bebe.Marta2

bebe.Marta2 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    35
    Кај ложанковски цтг то не се исплати ама ич. Остај што ке се фукнеш 250 ден. Туку и ке те испопаничат дека ти е бебето успано или слично и пак ке те пратат во гак или чаир. Јас си бев во чаир, мераци, завршив за 20 мин и преглед и цтг и се а плакаш 60 ден партиципација за цел месец, јас сум мн задоволна без врски без ништо. Радица не сотре со пари само :)))

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  18. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207

a vo koj mesec se pravi toa ctg?

19. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Почеток на 9ти! :) Инаку јас сакам да си прашам нешто. Ми се стега стомакот, и имам болки во јајниците и кичмата на одреден временски период. Утре треба да одам на цтг, по не знам кој пат докторот рече дека ќе ме испровоцира, за полесно да добијам природни болки за побрз да ми бил пораѓајот. Од синоќа ми се овие болки. Прашањето ми е, дали се почеток на породилни или станува збор за нешто друго? :* :)

20. bebe.Marta2

bebe.Marta2 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    35
    Срц истото ми се дешава и мене, мислев дека се породилни ама изгледа се лажни, ги имав два дена па еве три четири саати ми е се ок. Незз што да мислам а веке влегов во 40 недела не се издржува :)