Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Јас од петни жили ќе се трудам да ја додржам мојава до 1ви Јуни, да влезам во 9ти. Ќе си го почитувам до тогаш редот, да не речете оваа тетовиранава преку ред се пика. После тоа нека искача ако сака :wasntme:
    Пораѓај ме плаши само ако и текне да искача порано, дали ќе биде се во ред, инаку воопшто не се плашам од самиот чин :D

На FreeMind, koritsaki, srekice и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.404
    Допаѓања:
    18.645
    Ајде држ се до први јуни, после со тетка Софи роденден ќе си слави:P

На srekice и t-sweet им се допаѓа ова.
  3. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    @srekice посакај си една желба- да ти се исполнат сите желби да не се мачиш вака со многу:)
    Ајде и тебе @drugarka и на @Adeline со лесно. Трчате последни минути.
    ,@marchi-cool за памет нема лек хахаха. Ќе издржиме затоа сме мајки. Кога вака читам со мали деца па и бебе се тешам на мојава огромна разлика од 14 год. Барем синко е голем ми помага, а ништо не бара од мене.
    Јас денес капната бевме во Скопје сега доаѓаме. Бебушка ја премостува. Само тие да бидат добри во мешковците, ние ќе одмориме8)

На cinderella5, Yowannty, Makedonka007 и 9 други им се допаѓа ова.
  4. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    ауу јас во некој преоден период сум,август се пораѓам септемвти синко на школо. Јас ни ваму ни таму сум. Ни со едното и со другото.

На Makedonka007, NNA, Ive13 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Аи шо збориш каква вечера, маж ќе готви, цело време ми помага и ништо не бара од мене, кога можам, можам, кога не тој е тука и за дете и за дома фала му на господ. Јас тазе породена и одма вечери, ручеци нема шанси, само основното, децата на прво место и нема љутиш.
    Единствено ми е за навечер ако се будат едно со друго а мм е 3та смена а јас жива нервна

На Makedonka007, tina2018, NNA и 3 други им се допаѓа ова.
  6. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Татко и е на 06.06, чичко и на 22.06, значи има да бира од тројца со кој да дува свеќички :inlove::^:

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    14.514
    Мене уште сега ме фаќа паника шо ќе прам ко ќе сум сама навечер со двете. Ова ја преспива цела ноќ ама не знам како ќе е ако вришти до него другото сред ноќ. Па ако фати да вришти и тој, по кого побрзо (lalala)
    Ај јас имам време до октомври ама пак за се и сешто ме фаќа паника. (facepalm)

8. Куноичи

Куноичи Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    114
    Мешиња, јас се олеснив. На 11.05 во 02:45 на свет дојде малиот Александар. Само накратко да ве известам и да ви испратиме огромен бакнеж со бебушка. Утре т.е веќе денес најверојатно ме пуштаат дома.
    На сите ви посакувам лесен помин, па здравје кога ќе можам ќе се дружиме. ❤️

На Малечкоxxx, Flower123123, Lepoticata и 31 други им се допаѓа ова.
  9. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Честитки мајка. Да е здрав и жив Александар,а вие најсреќни родители. Секое добро.

На Makedonka007, NNA и Куноичи им се допаѓа ова.
  10. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Честитки мила да е здрав и жив голем да расте

11. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Иста сум и јас. Во септември ќе имам прваче и бебе. Првачето таман ќе тргни на училиште, бебето ќе се роди. Плус и со царски пак, забавно ќе биди.:)

На marchi-cool, Makedonka007, Presrekna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Честиткии. Те чекаме во породилни:l:

На Куноичи и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  13. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Само позитивна мисла и ќе бушиш 40та недела.

Среќо гледај каков став треба да имаш во животот!
    Она вртење во кревет една ноќ при крајот е подолго и потешко од чинот.
    Ајде зуб до зуб и позитивна мисла.

На Ive13, tetoviranta, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Лесна бременост на сите идни мајки.:hug: Постојано ве читам низ што минувате, вака сакам и јас едно да си родам. :rofl:

На marchi-cool, Lepoticata, Sofi.ja и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    1.038
    Луѓе ве молам за мислење.
    Вака, деновиве веќе секој ден одам на цтг, поради тоа што бебето ја има замотано папочната врвка (или притиснато) со врат, и поради тоа што се појавува по некоја коннтракција. Докторката ми вели дека доколку сакам, може да го забрзаме процесот и да ме породат со провокации. 38+5 сум.
    Сега се мислам што да правам.
    Од една страна, сакам да оставам во Божји раце и да биде кога тој ќе одлучи а не јас, а од друга страна пак, се плашам за малиот да не ја притисне врвката, или да смени позиција во последен момент (веќе знам за еден таков случај) па да морам да одам царски.
    И не знам колку провокациите би помогнале за успешно природно породување...
    Што мислите вие?

16. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Девојки ајде да прашам дали имала некоја слична ситуација. Од вчера цело време како да се подмочувам. 10 пати сменив гаќи и пак исто. Мочам значи и после некое време ко подмочана, а немам чувство дека ми се оди во вц. Утре сум на последна контрола кај матична и за брисеви, незнам дали да почекам или да идам уште денеска во болница. Болки немам никакви, ама имам кандида ја лечам од почеток. Избезумена сум,а и сама дома незнам што да правам :whew: 35 + 2 сум.

На NNA, srekice и Presrekna им се допаѓа ова.
  17. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Оди една контрола направи. Да не ти линее водењакот. Моја другарка така се смееше дека се подмочкува и испадна да е водењакот. Не се плаши. Една консултација не е на одмет. А може ти притиска плодот сега долу спуштен и немаш контрола на бешиката.
    @Puffy2019 и јас не би знаела што да правам!?! Еве 25 недела скоро и кај мене папочната врвца е околу вратчето и не знам како би постапила на твое место. А од кога е така замотана кај тебе? Дали имаше почести контроли?

Јас денес бев на гинеколог со резултатите од крвта и уринокултурата. Ехо правев петокот. Денес тежина притисок.
    Притисокот 90/40, ама за Килажата кога ме подобра д-рката. За 7 недели нецели 2 кг. Плус овие 2 недели ослабната сум. Или повеќе да јадам или помалку да се движам.
    Да не знаеш кој пат да го фатиш. Една пред мене ја караше за многу кг, мене обратно. Само стресови.
    А на ехо се беше супер. 650-700гр е беба. За 3 недели 250-300 гр порастена.
    Знам има како мене вакви па нека пишат искуство, кога се породиле, колкави биле бебињата... Инаку до 25 недела скоро 4,5 кг сум плус. А немам апетит, ама сепак јадам.

На NNA, cinderella5, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Е,се што наброја од прво до последно исто и кај мене е.Како да се подмочнувам,а мислам дека е од драгата и мила кандида:@ прави поголема влажност.Јас не верувам во водењак дека е.Јас задутре ќе одам кај матичната за последни брисеви.Иначе исто сме со термин јас и ти.
    :!: И јас сум сама дома,дојди да си се чуваме.

Аааа иначе,ставам лактогин вагиналети.И мислам само беља поголема ми се направи.Абе ми потече целата доле,усничките ме болат неможам да ги допрам:x

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Дали некоја знае која е постапката да се земе појас за трудници и од каде може да се набави?

20. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    мила немам искуство, но јас пр.во твоја ситуација би одела секој ден на ехо и цтг, така нема да оставиш на случајност, а ќе оставиш природно да си тече постапката, нема да имаш потреба од тоа да те породуваат со тоа ќе убрзат процесот...

едно не свакам со докторите во Мк. како тоа оставаат на нас ние како ќе решиме, ние како сакаме...никогаш не ми биле јасни, ако се мора мора нека кажат категорично што е подобро (facepalm)