Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    9.844
    Денес бев за упат од општи лекар за скриен шекер во син лаб. И не ми дадоа. Штом е за трудница неможеле они да дадат, а гинекологот вика само приватно или во државна. Така да мили мои јас ке морам да правам приватно, не се кој знае колку 400 ден е, ама месечно ми се собираат многу повеќе. Ајде само нека е се добро, па пари никад не се доста.

На NNA, Yowannty и Софија 88 им се допаѓа ова.
  2. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    14.514
    На тетка ми матичната и препиша и го зеде од ортопедска продавница, Славеј мислам беше. Најверојатно може и приватно да се купи, прашај си.

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    1.038
    Од петокот е замотана, и поради тоа сега одам секој ден на цтг, претходно си правев редовни контроли и се си беше во ред. Ни останува само да ги следиме движењата па со Господ напред. Во меѓувреме се слушнав и со матичната па ми препорача да чекам до болки, со редовно цтг, вика секогаш врвката мора да е некаде замотана.
    А инаку за тоа што слабееш, немам такво искуство, јас качив над 12 кг, но мислам дека штом бебето си напредува немаш потреба за грижи.

На NNA и Presrekna им се допаѓа ова.
  4. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Мила со првата бременост јас ја имав истата ситуација папочната врвца беше измотана околу вратот на бебето и цела била изврзана во чворови.јас завршив на итен царски а пред тоа цела вечер повраќав и ми даваа кислорот бидејќи бебето се гушеше и отчукувањата на срцето беа и до 220.и на крајот се свртило и карлично а од седми месец си беше намрстено со главчето е во последните часа се се смени.сепак јас добив болки ама не се отворив повеќе од три прста.ова беше мое искуство кај сите е различно незнам што би те советувала.како што пиша докторката те следи би требало да знае што како.еве ќе ти кажам уште еден случај моја најдобра другарка е родена природно со папочната врвца околу вратот.ти посакувам лесен пороѓај и како и да одлучите тоа да биде најдобро за двајцата за тебе и бебе.

На Flower123123, NNA и Yowannty им се допаѓа ова.
  5. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    1.038
    Секако ќе продолжам да си одам секој ден на цтг, само што проблемот е знаеш ме ставаат на мисла да не случајно му наштетам со тоа што чекам. Те разбирам, или треба или не, вака излегува дека е во ред, само за да не ме "мачат" секој ден со цтг, да си ја олеснам работата...

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Мила мислам @Emma2 имаше таков појас од некоја аптека го имаше земено имаше пишувано пред неколку месеци.кога ќе не чита ќе ти пише подетално

На NNA и Софија 88 им се допаѓа ова.
  7. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    1.038
    Значи секој со својата среќа, и двете сте имале многу слична да не речам иста ситуација, а различно сте поминале.
    Решив да чекам кога ќе дојде времето, па ќе следам мрдања 24 часа ако треба нема ни да спијам :) и секако секој ден на цтг.
    Фала ти, и ти да си ја истераш бременоста до крај без проблеми, и да поминеш многу полесно од претходниот пат.

На NNA, Ive13 и Yowannty им се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.596
    И вчера и денес доаѓам да ја проверам @Leo-nora како е.. не и наоѓам мислење.. Се надевам подобра си, па пиши ни кога ќе можеш. :hug:

Јас дел по дел се средувам, утре сум на контрола.
    Влакна ми пораснаа на стомак, а по раце и нозе ич немам. |( Ај ги поминав колку да не е без ич.. Не дека сакам да имам, ама подобро на нозе да ми пораснеа него на стомак, ептен се нервирам за тоа.. :doh:

Носов пак крвав деновиве. И се си мислам дека болката во куковите и кичмата нема да ме напушти до крај.... Од среда 7ми :)
    Кога ќе ми текне колку се радував кога туркав 15-16 недела, кога дур трепнав, стигнав до 27ма...:)

Убав ден труднички :)

На Flower123123, NNA, bela.m и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    И мене не ми даде гинеколог упат,па не ми се замараше да се акам по општ. 400ден е во Биотек јас проверував,кога веќе идеш приватно иди таму. Само иди во таа лабораторија во центар што е. 3 боцкања и до пладне резултат. :)

На NNA и Septemvri им се допаѓа ова.
  10. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    1.038
    Не знам зошто така ти рекол гинекологот, мене ми даде упат за во Син Лаб, и си завршив работа без проблем...

На NNA, Septemvri и mimi257 им се допаѓа ова.
  11. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Ќе ти пишам, дојдов на контрола. Од страв срцево ќе прсне.

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mimi257

mimi257 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    238
    Незнам зашто така ти рекле, јас земав упат од матичен и бев во синлаб ме боцнаа два пати за трет треба да е нагласено во упатот и се прави ако претходно си имала проблеми со шеќер, така ми рекоа, за два саати резултат и 35ден ме кошташе.
    @Софија 88 јас имам купено појас од Славеј приватно пошто во нашава земја е комплицирано да ги собереш сите документи, од матичен гин не прифаќаат а имав ми бараа ос ортопед хирург мене ми потпиша ама беше од приватна болница и тоа не признаа.... иако по шифра за близнаци треба да следува ама тоа е :^)
    приватно ги имаш во Славеј и Медикус хелп слични цени беа ...

На NNA и Софија 88 им се допаѓа ова.
  13. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    @Yowannty исто и мене никако да ми пораснат влакната, чекам да излезат за да се закажам за депилација, веќе месец и пол помина од претходната депилација.Не можам со жилет да се поминам, се ме боли и грб и колкови уште да се напрегам.
    @Presrekna права манекека си била :) Битно бебето си напредува во килажа. Јас досега 6 кг сум поправена, со 56 почнав.
    Само до каде ни е стигнато здравството. Во петокот бев за хемостаза и д димери, оди мм да ги земи резултатите му даваат резултат од крвна група. Не го видел таму резултатот, а и подоцна го земаше. Ни хемостаза ни д димери проверено. Си испитале крвна група, а тоа не беше наведено во упатот (facepalm). Денес бев, му кажувам ми го згрешивте резултатот, можно е вели дај пак ќе ти земиме крв и ќе провериме. Ајде уште еднаш ме боцнаа и сега чекам да видам што резултатите ќе излезат. И како да имаме доверба во вакво здравството? Затоа или на приватно или само Скопје.

На NNA, Presrekna, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.596
    @Magic13 раце немам депилирано повеќе од 3 месеци, немам што да депилирам, нозе како тебе месец ипол, поминав сега надве натри, колку само да се помине. Јас и претходно немав влакна, ама очекував сега да имам повеќе, а тоа на стомак ми пораснаа. (facepalm)
    За грбот горе високо да те измасира некој најди обавезно. Јас кога бев во мк, пред 2 месеци брат ми го терав 2 пати на ден, целата бев укочена, и од тогаш многу ми е подобро. Ама кичма ме боли ниско долу и само ноќе на спиење, за неа и колкови спас не најдов. :|

@Presrekna е топ женска, модел рамен не и е. :makeup: Додуша ни јас немам никаков апетит, последнава недела еден оброк помалку јадам дури, и многу малку качив во бременост, ама затоа си качив поише пред бременост. :tmi: И сега не знам дали тие ќе се симнат лесно. :wasntme:

На NNA, srekice, Magic13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    @Yowannty кој бара манекенка сега хахаха само прашувам овие што стагнирале или намалиле килажа како поминале до крај.
    @Magic13 нормално било до 7 кила до 25 недела , а 9 до 29. Не дека гледам по книга ама се нешто не секира во бременоста. И плус и минус.
    @Puffy2019 фала за одговорот. И јас ти препорачувам контроли и не оставај на времето.
    @Septemvri јас со упат од матичен гинеколог испитав скриен шеќер и не платив ништо.
    И сите контроли на крв брисеви мокрача ми се бесплатни.

На NNA, Puffy2019 и srekice им се допаѓа ова.
  16. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    1.489
    И мене исто ми се дешава ко да се подмочувам, ама па бев минатата недела на контрола на ехо све е океј, плус ми зимаше брисеви, ваљда да бил водењакот ќе се видело:^)

17. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Јас искрено би побарала царски одма.

На Martka, NNA и Magic13 им се допаѓа ова.
  18. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    @Puffy2019 исто и јас би побарала царски, не би чекала. Таман си и со неделите.

На Martka и NNA им се допаѓа ова.
  19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.596
    @Presrekna ич не се секирај. Бебето си зема се што му треба од тебе. Ти секако имаш и резерви. :)
    Јас намалив над 7 кила првите месеци, ништо не јадев само повраќав. Бебе на банана и кашкавал го пркнав. И супер напредуваше.
    Од нив само 3 вратив, може 4 ќе се утре :) Битно е бебе да напредува.
    Сега ради што ме здрмаа малку резултатите околу шеќерот, па си испазарив овошје и да се фрлам на смутиња периодов. Апетитот ми е никаков, ама се секирам оти се што ќе каснам во бебе оди.

На Presrekna и flower30 им се допаѓа ова.
  20. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Матичниот гинеколог нека ти даде упат за Авицена, бесплатно е за трудници, треба да се јавиш само да си закажеш термин.